10.04.07
16:15
на 15 години съм и тежа 50 кг опитвал съм различини начини но не помага повишавам до си теглото 55кг и мн бързо пада пак на 50 кг помогнете с нешто
10.04.07
17:35
Нямаше да е лошо да напишеш и колко си висок. Общо взето, за 15 годишен не си отчайващо слаб, но има доста какво да се желае.
На първо място започни да се храниш качествено, по 5-6 пъти дневно. Погледни в сайта, има предостатъчно материали за диети и хранителни режими.
Забрави всякакви хамбургери, дюнери, пици на парче и т.н. боклуци и започни да ядеш повече месо, риба, млечни продукти, яйца и т.н.
Както е казал един мъдрец “Рънътъ прай бурбътъ” :)
П.С. Пише се неЩо, а не нешто.
10.04.07
21:27
висок съм 164 см
11.04.07
06:50
Ами, за твоя ръст и възраст, това тегло не е чак толкова изненадващо. Наблегни на храните, които ти писах по-горе + ориз, картофи и други, богати на въглехидрати. Внимавай обаче, да не качиш прекалено много, защото няма да е никак красиво. Съчетавай качественото хранене с качествени тренировки и резултатът няма да закъснее.
Успех!
11.04.07
15:05
благодаря за съвета ще опитам дано успея :-)
Мнението беше редактирано от HERZELEID на 11.04.07 15:06.
i az sum taka 61 kg. i sum samo na 18 i sum 170 v racete sum slab iba4e sum spukval ot boi na pompani mom4eta
dostapo muskolesti s 2 tupanici oba4e sum kli6tav deba.ama to i az qm super mnogo bokluci ako zapo4na da qm samo tezi rabote det toq pi4 napisa za 1 mesec pone 6te ka4im li nekolko kilograma + treniram i karate smao sparing. :P
12.04.07
18:25
Във повишаването на теглото нещата стоят така 80%храна 10%тренировки и 10% хранителни добавки. За начинаещите последните 10% са безсмислени защото отначало мускулите получават стрес и растат/първите няколко месеца/.Храната е най-важна, но не разбирайте да ядете много а по-скоро често. Когато се наядете яката 80% от храната отива в канала...
Сега относно въпроса ти отначало ако увеличиш храненията си и то с качествена храна ще имаш голям ефект за около 1 /при всеки е различно/ месец след това ще бъдеш в нещо като застой , не точно но доста по бавно ще качваш килограми следтова ми се струва е момента на хранителните добавки нещо като протеинче или ако си чак толкова слаб /на 15 години 50 кг за 160иняколко см не ми се струват малко/ вземаи гейнърче и ще бъдеш доволен от резултата. Най важното е да си изготвиш хубава хранителна диета /и да я спазваш/ наблеги на по горе споменатите храни и след няколко месеца ще бъдеш супер доволен от резултата. И все пак не забравяй че идва лятото да не вземеш много да се замажеш така че най добре изразходвай възможно най-много енергия на тренировките.
п.п. диетата не включва само определни храни в определен час а според мен на първо място в диетата е почивката- спането.
Прочех доста от мненията и материалите, но и сигурно не съм гледал точно кадето трябва, така че ме извинете за невежеството. Така, 176 см. , 53 кг. Искам да кача тегло до към 15-30 Юни, и после лятото да почна интензивна тренировка. Въпроса ми е какво да ям , в какъв час, и може ли храната по време на даскало да я заместя с протеин или някоя друга добавка. Възможна ли е това което искам като цяло?
12.04.07
18:58
Започваш да ядееш на малки порции месо риба банани, млечни изделия, яйца, ориз, картофи и започваш да тренираш не от лятото, а от сега!
За яденето няма проблем, гледам обаче някой си казват в колко часа какво яде и по колко, а ти много общо ми ги казваш, а относно залата, далече ми идва , а и времето ми е малко сега, имам дъмбели и щанга в къщи ако това ще помогне. И нещо за забавяне на метаболизма има ли, храна, хапчета, някакви методи ?
12.04.07
20:23
казано от Jimy на 12.04.07, 20:13:
За яденето няма проблем, гледам обаче някой си казват в колко часа какво яде и по колко, а ти много общо ми ги казваш, а относно залата, далече ми идва , а и времето ми е малко сега, имам дъмбели и щанга в къщи ако това ще помогне. И нещо за забавяне на метаболизма има ли, храна, хапчета, някакви методи ?
Повечко сън
12.04.07
21:15
казано от doktora_bg на 12.04.07, 18:25:
Във повишаването на теглото нещата стоят така 80%храна 10%тренировки и 10% хранителни добавки. За начинаещите последните 10% са безсмислени защото отначало мускулите получават стрес и растат/първите няколко месеца/.Храната е най-важна, но не разбирайте да ядете много а по-скоро често. Когато се наядете яката 80% от храната отива в канала...
Сега относно въпроса ти отначало ако увеличиш храненията си и то с качествена храна ще имаш голям ефект за около 1 /при всеки е различно/ месец след това ще бъдеш в нещо като застой , не точно но доста по бавно ще качваш килограми следтова ми се струва е момента на хранителните добавки нещо като протеинче или ако си чак толкова слаб /на 15 години 50 кг за 160иняколко см не ми се струват малко/ вземаи гейнърче и ще бъдеш доволен от резултата. Най важното е да си изготвиш хубава хранителна диета /и да я спазваш/ наблеги на по горе споменатите храни и след няколко месеца ще бъдеш супер доволен от резултата. И все пак не забравяй че идва лятото да не вземеш много да се замажеш така че най добре изразходвай възможно най-много енергия на тренировките.п.п. диетата не включва само определни храни в определен час а според мен на първо място в диетата е почивката- спането.
Не седят ли по-скоро : 40% ядене,30% тренировка,30% почивка.Все пак мускулът расте докат почива. Иначе много ядене му е майката и съм сигурен, че има супер бърз метаболизъм,така че дори и с глупости да се тъпче няма да надебелее особено,по-скоро ще си забави метаболизма, което ще му бъде от полза. Иначе съм съгласен с нещата, които си написал и няма да допълвам нищо.
15.04.07
15:56
Аз исках да наблегна на процентовото съотношение на храна- хранителни добавки. Относно почивката си изключително прав!
15.04.07
17:48
казано от doktora_bg на 15.04.07, 15:56:
Аз исках да наблегна на процентовото съотношение на храна- хранителни добавки. Относно почивката си изключително прав!
Защо намесваш добавките, човека не е в такъв период все още сега единствено му трябва здрава храна
16.04.07
19:01
Явно не си ми прочел внималтено пост-а написал сам че последните 10% /хранителните добавки/ за начинаещите са безсмислени ... а съотношението храна хранителни добавки сам му го дал за да си има на идея за напред че е от най- голямо значение е хранителния режим...
01.02.11
23:11
можете ли да ми кажете какво да земам за да повиша теглото си на 15 години съм тежа 70кг висок съм 172 и тренирам ръгби
Мнението беше редактирано от tihomir georgiev на 07.03.11 22:06.
02.02.11
11:34
Xрана и сън!