Молба за съвет?!

15.04.07
17:45

Здравейте,
На 27 години съм 175/85. В зала влизам от 1 година.
От 3 месеца, след доста четене, реших да сменя начина си на хранене... но единственото което се получава е да трупам още мазнини. Много лесно ми се “лепи” особено около талията и краката.

Ето го и въпросният режим:
1. Тренировъчен ден.
0800 - Овесени ядки 150гр. с обезмаслено мляко и лъжица мед.
1000 - Протеин с мляко (JC Ultra Whey Pro)
13-1400 - Месо (свинско/пилешко - 100гр). Ориз/картови - 100гр. 2 филии хляб (черен).
1500 - Протеин.
—Преди тренировка - Cre Alcatech 2т.
1530 - ТРЕНИРОВКА
—Веднага след тренировка - Глутамин 5гр. + Universal Amino 2700
1630 - Някакво месо около 100гр. 2-3 варени яйца 100гр. картофи (варени)
1900 - Зелена салата 2-3 варени яйца.
2100 - Протеин + Глутамин 5гр.

2. Нетренировъчен ден.
Разликата е основно в приема на суплементите. Протеин само сутрин обед и вечер. Глутамин само вечер.

В залата съм 5 дни от седмицата. Работя на 12 часа с нощни смени.

Моля, дайте съвет къде бъркам, защото единственото, което се промени за тези 3 месеца е обиколката на талията ми!!!

15.04.07
21:44

Това, че работиш нощна смяна е сериозен проблем. И аз съм така. Много по-трудно се получават нещата. Диетата ти ми се струва добра, като изключим това, че си си взел фалшив протеин и нямаш въглехидрат в следтренировъчното хранене(ти въобще в следтренировъчните хранения имаш много малко въглехидрати). Също протеина в 21 е добре да го смесиш с мляко.
Това какво ядеш на работата се отразява със сигурност. Ако хапваш въглехидратни храни през нощта се лепят много лесно. Друго, което може да влияе е да не пиеш достатъчно вода, трябва ти минимум една чаша с всяко хранене. Може да пробваш да намалиш ориза и картофите за сметка на въглехидрати с по-нисък гликемичен индекс - разни пълнозърнести храни, макарони. И 5 дни не знам какво правиш в залата. Зависи как тренираш де. Ако правиш стандартна тренировка голяма-малка мускулна група 5 пъти седмично е много възможно да претренираш.
Ми не знам, като за начало според мен пробвай да си вземеш по-качествен протеин, сложи малко глюкоза(или нещо подходящо) след тренировка. Не се притеснявай, глюкозата в този момент няма да ти се лепне. И вкарай някакви високобелтъчни, лесносмилаеми храни на работата - поне на мен такива най-добре ми се отразяват.

16.04.07
07:32

Мерси за съветите.
Относно тренировките:
Гърди + бицепс
Рамо + трицепс
Гръб + трапец
Крака
Всеки ден корем. Тренировките ги съчетавам с работата. Не ходя само когато съм дневна.

Относно храненето: Може ли някакъв по-конкретен съвет за промяна в храната след тренировка? Високо белтъчна, лесно смилаема??? По принцип избягвам да ям на нощните. Какво да променя в храненето след тренировка? Предложения за промяна на добавките? В начина им на приемане?

Знам, че малко стана 3 в 1, но и трите (тренировка+ хранене + добавки) са с една цел - качване на чиста мускулна маса...

16.04.07
13:10

Ако не ядеш нищо на нощните и както си на смесени смени(което е по-зле от нощни само, защото организма не може да се приспособи към нормален режим на сън) не искам да те отчайвам, но просто забрави.
Носи си храна в службата. Вкарай 2-3 хранения поне, дори да са по-малки. Трябва да са високобелтъчни с някакъв бавен протеин. Примерно казеин с 1 банан, нали нещо, което можеш да го хапнеш набързо на крак. Сега не знам какво работиш ама в повечето случаи нямаш време да седнеш и да се наядеш като бял човек както вкъщи. Ако си носиш в пластмасови кутии някакви салати от сирене или извара + някакви зеленчуци и малко олио мисля че ще са много добър вариант.  Варени яйца с малко пълнозърнест хляб. От кисело мляко ми е ставало лошо много пъти, иначе е доста удобно. С доза протеин е идеално. Фъстъците са вариант също. Изобщо внимавай с въглехидратите на нощните смени щом си склонен да се омазняваш лесно.
През 3-4 часа някакъв белтък, основната ти цел тук е да намалиш катаболизма.
Намали тренировките на три седмично, така или иначе са ти преебани възстановителните способности по-добре наблегни на почивката. По-рядко, но интензивно с базови упражнения. Примерно през ден гърди-трицепс, гръб-бицепс, крака-рамо. Изобщо гледай да имаш 5-6 дена почивка между тренировките за отделните мускулни групи. Корема само в дните, в които тренираш.
Един от най-смотаните протеини си си взел. Американските са най-добри, но са по-скъпички. Според мен си вземи такъв пък махни глутамина ако са ти по-скромни финансовите възможности. От него особена полза няма да имаш според мен. За Cre Alcatech и Universal Amino 2700 нищо не мога да ти кажа, трябва някой дето по-разбира от добавки, примерно Емзо, да ти каже - постни една тема в другия раздел.
След тренировка глюкоза на прах(от диетични магазини, аптеки) + доза протеин(или аминото ти) в 500 мл вода.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1