02.04.07
18:07
Какво мислите за почивниа ден всяка седмицица, в който може да ядеш, каквото и да искаш?
02.04.07
18:32
Аз мисля че неделя може да си позволиш , но да не прекаляваш много
02.04.07
18:46
Старая се да се придържам към 6:1, т.е. на 6 дни да имам един високо-въглехидратен - обикновено е в ден, след който имам тренировка с кардио дейност. Дали прекаляваш или не, това е относителен въпрос, не се старая да не излизам от заведение за бързо хранене през този ден, но със сигурност добавям 1-2 изразено въглехидратни хранения, а на 7-8 седмици ям и пица (не ги броя, просто така се получава в програмата).
Миналата година, пробвах какво ли не.
Най-добре ми се отрази следния вариант.
Зареждащ ден - 7ми.
1ва седмица - зареждане без прости въглехидрати
2ра седмица - същото
3та седмица - си позволявам нещо по така
Това за човек като мен с бавничък метаболизъм.Не помня колко време ми отне но смъкнах от 21%боди фат до 9-10% :D
04.04.07
05:47
А трябва ли задължително на има такъв ден и ако да,с какво помага той ?
Според мен - да.
Действа разтоварващо на психиката.
Попълва се изразходвания в мускулите гликоген.
Организма “започва да мисли”, че диетата е свършила и по този начин се “ошашква”.
И много др.
05.04.07
14:21
emzo точно!
да добавя че като си на НВД повече време и организма привиква на тоя режим и тялото спира да изгаря мазнини за да ги запази защото може да му потрябват за нещо по-съществено (тва тялото като комунист мисли!)..а като направиш въглехидратен ден...тялото приема въглехидрати и го залъгваш че отново всичко е нормално и започва пак да гори мазнини както преди..и така всеки път..аз даже знам че ВВден трябва да се съкращава...примерно отначало на 7ми ден...след 1 месец на 5 и след още един месец на 3тия ден се прави..в зависимост от процента подкожни мазнини които са останали..
а друго да попитам...трябва ли на ВВден пак да си под калорииния минимум?
15.04.07
22:12
Според мен трябва да си под калорийния минимум.Аз лично този ден правя два пати кардио,движа се яко тренирам още по яко.
Не съвсем.
Според мен през зареждащия ден:
1. водата в този ден трябва да е толкова колкото ти се пие, без да се наливаш
2. може да се прескочи отрицателния калориен баланс
3. трябва да е почивен ден - без тренировка, без кардио
познавам няколко БГ спортисти които се занимават с култоризъм и когато правят диета за състезание въртят въглехидратите на всеки три дни примерно (за 75 килограмов спортист) :
ден 1 : 150 грама суров ориз
ден 2 : 250 грама суров ориз
ден 3 : 350 грама суров ориз
ден 1 : 150 грама суров ориз
ден 2 : 250 грама суров ориз
ден 3 : 350 грама суров ориз
и така се получава ефекта в които организма не привиква към еднаквите въглехидрати и се горят постояно мазнини вие какво ще кажете по този въпрос ?
Аз сега пробвам така, рано е за отзиви, но по начина по който написа организма свиква и знае кой ден колко го чака.
Аз ги въртя на random :)
казано от GGgalf на 16.04.07, 17:08:
а ти на какви грамажи ги въртиш ?
Аз примерно съм така в момента:
4дни (тези в залата)- протеин - 3гр/кг ; въглехидрати - 1.5гр/кг, мазнини - останалото от калориите
2 дни - протеин - 3-3.2гр/кг ; въглехидрати - 0.8-0.9 гр/кг, мазнини - останалото от калориите
1 ден - зареждащ - протеин - 2.2-2.5гр/кг ; въглехидрати - 4 гр/кг, мазнини - останалото от калориите
Мнението беше редактирано от emzo на 16.04.07 18:58.