скачането на въже като кардио

15.04.07
21:15

Имам такъв въпрос - правя 3 вида кардио, но най-често това е 40 мин интензивно скачане на въже. Прочетох голяма част от постовете във форума относно кардио, обаче никъде не видях някой да скача на въже, навсякъде говорим за бягане, вело и т.н. Има ли нещо кофти във скачането, че никой не го практикува. Ако има, ще го спра. Но иначе съм виждала, че горяло много калории, тогава защо няма фенове???
Мерси предварително

Наистина няма фенове. Перфектно кардио е мен ако питаш. Доста интензивно. Повечето хора вероятно имат проблеми със ставите и затова не скачат толкова, знам ли.

16.04.07
08:43

казано от Jorku на 15.04.07, 21:19:

Наистина няма фенове. Перфектно кардио е мен ако питаш. Доста интензивно. Повечето хора вероятно имат проблеми със ставите и затова не скачат толкова, знам ли.

Мерси, успокои ме

ВН

16.04.07
11:28

Аз скачам на въже. Това е един от колосалните методики в кардио. Не го препоръчвам на новаци. Смятам, че първо трябва да се мине през поне 15-20 мин тичане с 7-8 км/ч. Хайде в краен случай по 5 серии по 60 подскока с 1 минутка разстояние между всяка. Пулсът обаче, скача до и можеби над 80% от допустимото.

16.04.07
15:10

Хм, жалко, че нямаше кой да ми каже как да почна като бях в началото на скачането. Така или иначе, аз вече нищо не броя, в смисъл подскоците. Просто загрявам с 200 бързи клека и като почна да скачам, не спирам докато не минат 40 мин. Може би трябва да се разнообрази това, в смисъл, да вкарам между скачането още 100 клека или пък да редувам 5 мин скачане като сменям краката и 5 мин скачане с двата едновременно. Страхувам се да не привикна.

Мнението беше редактирано от peterinka на 16.04.07 15:11.

16.04.07
18:23

И аз скачам, супер е като трен. Аз го използвам за малко по-друг ефект.

Но според мен ако ще се ползва като кардио трябва да е с много занижена честота значително дълго време. Примерно 2 серии по 10-15 мин. Като може да се намали времето и да се прави през един кръстосан подскок. Иначе не се натоварва точната мускулна тъкан намаля се приема на кисилород и се губи кардио ефекта.

При всяко положение няма точно същия ефект като бягането.

17.04.07
08:51

казано от tpd на 16.04.07, 18:23:

И аз скачам, супер е като трен. Аз го използвам за малко по-друг ефект.

Но според мен ако ще се ползва като кардио трябва да е с много занижена честота значително дълго време. Примерно 2 серии по 10-15 мин. Като може да се намали времето и да се прави през един кръстосан подскок. Иначе не се натоварва точната мускулна тъкан намаля се приема на кисилород и се губи кардио ефекта.

При всяко положение няма точно същия ефект като бягането.

Моля те, обясни ми с какви други цели може да се скача, защото ти казваш, че не го ползваш за кардио. И защо не се натоварва точната мускулна тъкан при продължителното скачане? Т.е. ако може пак да ми обясниш казаното от тебе, защото не го разбрах, извинявай. :))))

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 17.04.07 11:59.

07.05.07
19:31

Идеално кардио, чувал съм че го използват боксьорите при подготовка, за съжаление не сам го тествал на практика и не знам някой да го прави редовно.

Аз го изпробвам от известно време като вариянт за кардио. Ефект от гледна точка на сваляне има.. но разбира се няма как да кажа да каква степен това се дължи на кардито, до каква степен на диетата.

Това което ме притеснява е, че просто не усещам същото натоварване като при тичането. В момента 25 минути сравнително интензивно тичане, ме натоварват доста повече от 30 минути скачане на въже (3000 подскока). Може би проблема е в това, че средната ми серия в скачането е от порадъка на 40-50 скока преди да ми се оплете въжето, където се получва една малка 4-5 сек почивка.

Мнението беше редактирано от Христо Пиянков на 08.05.07 12:12.

Темата е малко стара, но след известен опит със скачането на въже, бих искал да питам по-запознатите по един въпрос. Не скача ли прекалено високо пулса при този вид кардио дейност ? Средния пулс който засичам за 30 минути скачане на въже (след първите 10 в които е сравнително нисък, но това мисля е логично) е между 150-160 удара в минута или 75-80% от максималния ми пулс.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1