02.03.04
14:29
Mnenieto vi za Pektina i ima li toi mqsto v bodybuildinga spored vas?
Тук се пише само на кирилица!
manson
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 12:20.
има място...аз го пия всеки ден,най-вече след тренировка.Поне на мен ми действа доста убодряващо.
16.04.07
17:25
Пич, ти как го разтваряш, щото при мене става ва буци :( ?
След тренировка? Това е най-неподходящото време за пектин. Тогава стомахът трябва да е максимално улеснен да смила бързо храната, а като пиеш точно тогава пектин, все едно му изливаш лепило и му запушваш стените, от където трябва да се отделят пепсина и солната киселина.
Ако ще се пие пектин въобще, най-добре е по време на диета - вечер като за последно хранене, да убие леко желанието за “вечерни закуски”.
Нормално е да става на буци, това е желиращ агент.
17.04.07
19:46
казано от Louie на 17.04.07, 17:06:
След тренировка? Това е най-неподходящото време за пектин. Тогава стомахът трябва да е максимално улеснен да смила бързо храната, а като пиеш точно тогава пектин, все едно му изливаш лепило и му запушваш стените, от където трябва да се отделят пепсина и солната киселина.
Ако ще се пие пектин въобще, най-добре е по време на диета - вечер като за последно хранене, да убие леко желанието за “вечерни закуски”.
Нормално е да става на буци, това е желиращ агент.
Добре, тогава може ли да се добавя към шейкове-заместител на хранене ?
Единственият смисъл да добавя пектин към друга храна, за мен лично, би било ако искам да забавя усвояването на другата храна. Пектинът е неусвояем въглехидрат - фибри. Всички фибри правят това - мотаят се из храносмилателната система с часове и забавят усвояването на всичко останало около себе си. Аз дори като пия пектин на гладно, пак чувствам тежест в корема - представям си какво ще е, ако го смеся с яденето :grrr: