Коремни преси - изгаряне на мазнини? (спор)

28.02.07
22:10

Днес по време на тренировка с едно момче от моята зала отворихме дума за коремните преси. Той беше твърдо за идеята, че с коремни преси не можеш да свалиш и грам мазнини защото така му казал доктор. Аз пък си мисля, че въпреки всички теории, че само с добро кардио и малко калории се горят мазнини коремните преси също вършат някаква работа. Интересно ми е вашето мнение по въпроса.
Не казвам само, че с преси ще сваляш. Това да се има предвид.

28.02.07
22:15

аз мисля че също с коремни преси се свалят .Преди имах доста распуснато шкембе  8)  сега само от коремни преси се е намалило доста, напипвам и плочки  :twisted: Е  има какво да свалям още в областа на корема но се пак мисля Jorku е прав :)

28.02.07
22:19

Коремните преси могат да развият коремните мускули, но за мазнините основното е диетата, даже кардиото не е задължително.Има хора тук във форума, които са чистили/чистят без кардио.

01.03.07
07:34

Мисля,че имат минимален ефект за топенето на мазнини коремните преси.Най-основно май е кардиото и диети.

01.03.07
08:14

кардиото е 100% в основата. едно мом4е от класа по пълничко искаше да си изчисти корема, но коремните му преси го затрудняваха адски много, затова преди всичко правешо вело и малко степер за по 30-40мин всеки ден. За 4 месеца ей сега го видях след сесията супер изчистен и то корема.

01.03.07
14:03

Относително...

Ако си с много заседнал начин на живот, и нещо малко като коремни и лицеви да започнеш да правиш пак ще имаш прогрес...

Но като цяло, пресите не играят повече от 5-10 процента в това да свалиш мазнини от корема.

05.03.07
09:48

Според мен релефът е 100% зависим от диетата, а коремните преси сами по себе си са разход на енергия. Стига да поддържаш отрицателен калориен баланс с времето, нормални тренировки, с изчистена от излишни калории храна ще те направят също толкова релефен, колкото и бягането.

ПУ

05.03.07
12:19

[quote author=“Jorku”]Днес по време на тренировка с едно момче от моята зала отворихме дума за коремните преси. Той беше твърдо за идеята, че с коремни преси не можеш да свалиш и грам мазнини защото така му казал доктор. Аз пък си мисля, че въпреки всички теории, че само с добро кардио и малко калории се горят мазнини коремните преси също вършат някаква работа. Интересно ми е вашето мнение по въпроса.
Не казвам само, че с преси ще сваляш. Това да се има предвид.

Вършат ама си трябва и диетка.

05.03.07
20:36

Абсурд да се направи видима коремна преса без диета поради 2 причини:

- 1во - в коремната област (и седалището) се складират най - много мазнини, което значи , по пътя на логиката , че ще си трупате мазнини , и макар да имате преса тя няма да се вижда

- 2ро - коремните преси ТРЕНИРАТ И ОТЦЕПВАТ плочките , а не горят мазнини , за горене на мазнини е нужна вече споменатата диета и кардио , много кардио

05.03.07
21:28

Според мен, ТПД го е написал най-точно.
Могат да спомогнат, но малко. :)

07.03.07
23:14

Зависи от начина на живот, а иначе при по - напредналите номера е бягане, аеробика и диета :) Друг вариант нема :D

08.03.07
19:02

ако правиш коремни преси без диета ефектат е обрате - отдоло образуваш мускулатура и тя само избутва мазнините и така корема ти изглежда даже по голям.

09.03.07
15:30

Аз съм свалил 25 килограма с диета, колело, много коремни преси и колкото и да звучи тъпо с много продължително и интензивно ходене вечер (около 3 часа). И тъй като темата е за коремните преси - според мен те НЕ са фактор или ако са - то той е минимален. Просто защото откакто свалих тези 25-28 килограма аз спрях диетата, колелото и “разходките”, а коремните преси НЕ и сега съм качил 8-10 кила.

JA

10.03.07
09:15

да кажа че преди няколко години гледах едно “Фитнес с Недик” и там се обади зрител и го попита със коремните преси изгарят ли се мазнини и той каза:
-Коремните преси само стягат коремните мускули,а за изкарването им трябва диета и тичане!
така че по пътя на логиката според мен не изгарят..

29.03.07
11:54

мда. Луда работа е пресата. Аз бях 112 кила, ама гранде кюфте, сега съм 75 и имам доста прилично тяло.Пресата без диета не става.То нищо не става без диета.Храненето и тренировките са по 35%,останалото е за съня (почивката).Така че единствения вариант да имаш преса и да се вижда, е с кардио и/или  диета. Иначе -тц.

07.04.07
21:00

Те стягат коремните мускули като цяло и оттам идва илюзията,че изгарят малко мазнини,защото самият корем стои по-стегнат,а не отпуснат (както ако не се правят). Може би ако мускулът привикне към това упражнение и човек започне да го прави в много повторения,може да изгори малко (на принципа малко тежест и много повторения)

16.04.07
12:34

казано от limonata на 29.03.07, 11:54:

мда. Луда работа е пресата. Аз бях 112 кила, ама гранде кюфте, сега съм 75 и имам доста прилично тяло.Пресата без диета не става.То нищо не става без диета.Храненето и тренировките са по 35%,останалото е за съня (почивката).Така че единствения вариант да имаш преса и да се вижда, е с кардио и/или  диета. Иначе -тц.

ОК де, кажи каква диета използваш...

16.04.07
19:11

До голяма степен плочките на корема са ген (както и всичко друго0) :) .  Така познавам няколко човека с добре очертани плочки и всички са убедени , че с повече преси вършели работата и не са споменавали за кардио. Аз лично нямам плочки , но според мен след като почн да свалям всичко ще излезне на яве :) .

17.04.07
13:12

Ако съдим от рекламата на  EasyAb може ама иначе незнам

10.04.10
15:50

Аз лично съм доволна от коремните преси. Може би от части всичко е индивидуално, но на мен ми помагат и то доста. Просто трябва мотивация и постоянство.

20.10.10
09:43

Без диета 100% ли е сигурно, че не може да се изчисти.. дали няма някаква минималка възможност... Изобщо не ми се спазват диети :(((

казано от Dizzi на 20.10.10, 09:43:

Без диета 100% ли е сигурно, че не може да се изчисти.. дали няма някаква минималка възможност... Изобщо не ми се спазват диети :(((

Зависи какво разбираш под диета. За мен е хранене поне по 5 пъти на ден, за други е най-много 5 ябълки на седмица...

20.10.10
12:32

диети с по 5 ябълки на седмица не ми допадат :))
Но пък 5 хранения на ден ако са пълноценни .. е върха :)
Ако реша да спазвам даден хранителен режим просто не искам организма ми да отслабва ..

Тогава не разглеждай нещата като диета=мъчение=изтезание=инквизиция и т.н., а като хранене с Х калории за деня и трениране за изразходване на (Х+200) калории за деня :)
Настроиш ли и приемът на храна да е когато трябва с каквито трябва нутриенти - може да имаш плочки и всеки ден да си услаждаш с по шоколад за закуска, че и няколко сладки неща покрай времето на тренировка.
Например аз довечера няма да хапна мед, каквото обикновено използвам за въглехидрат перитренировъчно, а един много вкусен сладкиш.

20.10.10
14:24

От моето лично наблюдение,най важно е гена.При моето тяло съм забелязал,че само с коремни преси омазнявам леко без да спазвам диета.Като включа кардио дейност изчиствам пак без диета.Заключение при мен работи коремни преси+кардио дейност.

Мнението беше редактирано от Judo на 20.10.10 14:25.

20.10.10
15:41

Само с коремни преси не става, основно е диетата. Но при спазване на приличен режим на хранене може да се свали и без кардио, без ходене на зала. Упражненията каквито и да са увеличават енергоразхода и стягат тялото. Например тренировката на Долф Лунгрен е добър пример за едно добро натоварване при което се гори много енергия.
http://www.youtube.com/watch?v=sm1K_pdVX0s&feature=related

21.10.10
00:56

Интересно ми е да ми покажете какви точно коремни преси правите, които горят толкова много енергия, че да причинят отрицателен калориен баланс на организма Ви :)

Около 1000 коремни преси са еквивалентни на 4 клякания с 100кг щанга, като разход на енергия. Дори може би 3 клякания. Стандартните коремни преси нанасят трайни вреди върху прешлените в долната част на гръбначния стълб. Доказано е десетки пъти вече, чрез редица медицински изследвания.

Продължителното тичане предизвиква нищожен разход на подкожни мазнини от организма. Интервалното кардио е около двадесет пъти по-рационално и ползотворно относно топене на мазнини в сравнение с продължителното тичане.

Основната природна функция на мъже и жени е репродукцията и продължаване на поколението. Поради тази причина мазнини се трупат най-лесно в областта на корема, защото там се намират двете най-важни за нашата първична функция органи - семенната течност / матката. Природата е измислила мазнините, като защитна реакция, защото без днешните съсипващи ни “открития” - студът е най-големият враг за нашите органи. Натрупването на мазнини в тялото Ви се определя от редица фактори, като един от водещите от тях е качеството и количеството храна, което ядете всеки ден. Вторият основен фактор е стресът, под който сте подложени или не сте всеки ден.

Коремните преси ще оформят мускулатурата Ви, но ефекта им върху топенете на мазнини е минимален, тъй като само по себе си упражнението не изисква големи количества енергия за да бъде изпълнено.

“Гена” може да ви е виновен за ръстта ви, за ширината на раменете ви, за дължината на мускулните влакна, за големината на пениса/гърдите Ви, но да се извинявате с липсата на Ген за коремна мускулатура, при положение, че още не се е родило човешко същество, което да НЯМА коремна мускулатура, е просто трагикомично.

Мнението беше редактирано от Timon на 21.10.10 01:01.

21.10.10
07:14

Под ген аз имах пред вид типа тяло(ектоморф,мезоморф,ендоморф)и склоността му  да трупа/сваля мазнини.

Мнението беше редактирано от Judo на 21.10.10 08:35.

Всъшност за много неща е виновен гена не само по отношение на тялото ами и на сивото.
Не виждам спор.

21.10.10
08:25

Коремните играят някаква роля в свалянето на килограми, но не трябва и неможе да се разчита само на тях :) въпреки че, аз познавам индивиди, отслабващи само с упражнения за преса :) както е написано по горе всичко е ГЕН, правете експерименти с тялото си и вижте кое как ви се отразява, всеки човек е индивидуален :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1