Плодове..

17.04.07
14:05

Проблем ли е или е + да се ядът плодовете със обелките?? Защото бях чел някаде, че точно под обелката на повечето плодове са най-полезните витамини/минерали? Вярно ли е това? .. Също така тъй като в обелките няма хранителни вещества, те могат да се консумират със цел в организма да има повече баластни вещества които да го пречистват .. или?

17.04.07
15:36

Яж си ги както трябва да се ядат, имат си достатъчно витамини и минерали.

17.04.07
15:39

казано от butthead на 17.04.07, 15:36:

Яж си ги както трябва да се ядат, имат си достатъчно витамини и минерали.

Благодаря за обоснования отговор .. :roll: ..

Други предложения .. някой?? ..  :)

17.04.07
15:42

Аз знам, че точно ВЪВ обелката има най много витамини, но на някой не им харесва вкуса и я махат. По-добре ги яж СЪС обелката, а не я отстранявай.

17.04.07
16:34

Подкрепям казаното от freethedoom . Ако плодовете са пресни по добре с обелката.

Обелките често съдържат фибри и други неща като понижават гликемичния индекс на плода и той не предизвиква толкова висок пик. Лошото е че често купешките плодове са пръскани с отрови. Ако ти ги носят от село или от сигурно място си яж всичко с обелката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1