17.04.07
22:29
Добър вариант ли е да пия суроватъчен протеин с 1-2лъжици фъфтъчено масло вечер? Идеята ми е протеина да се усвои бавно. Дали ще се омазнявам от фъстъченото масло?
17.04.07
22:44
Ако чистиш никак не е добра идеята..
@asdfg - не прави прибързани заключения !
@Cocoa - ще се забави усвояването, но малко.Няма да стане казеин по този начин.
Фъстъченото масло е супер, но трябва да няма захар в него и да е натурално.Трудно се намира такова.
В 1-2 лъжици - 30гр примерно имаш 6-7гр въглехидрати + средно още 3-4 от протеина.Няма да омазниш със сигурност, но по-добрия вариант казеин или аминокиселини (бавни).
Ако все пак решиш да е суроватката ползвай ленено олио (15гр) - поне няма carbs.
Наистина, освен ако не чистиш няма проблем, но аз ти препоръчвам все пак, ако казеинът ти е скъп да си вземеш соев протеин, продава се къде ли не, даже по диетичните магазини, а и повечето фирми имат. Също се разгражда по-бавно и върши работа за нощен
Много благодаря! Питах за фъстъчено масло щото много обичам. Иначе ако пробвам с прясно мляко? Ще забави ли достатъчно усвояването на притеина? И фъстъченото масло къде мога да го вкарам при положение че не свалям но искам да съм чист доколкото е възможно.
18.04.07
11:54
пробваи тогава с ядки бадеми, лешници , орехи и протеина
18.04.07
12:45
казано от Cocoa на 18.04.07, 10:12:
Много благодаря! Питах за фъстъчено масло щото много обичам. Иначе ако пробвам с прясно мляко? Ще забави ли достатъчно усвояването на притеина? И фъстъченото масло къде мога да го вкарам при положение че не свалям но искам да съм чист доколкото е възможно.
Може да го забави млякото, все пак казеина се извлича от него, но пак ще е малко... Купи си направо едно протеинче (казеин) :)