17.04.07
19:16
Четох в едно списание за тях. Там се обясняваше, че ак оизядеш 2 грама бял боб преди хранене, 60-70 % от въглехидратите, които приемаш не се усвояват. Звучи ми като виц, но все пак някой знае ли нещо по този въпрос?
Четох в едно списание за тях. Там се обясняваше, че ако изядеш 2 грама бял боб преди хранене, 60-70 % от въглехидратите, които приемаш не се усвояват. Звучи ми като виц, но все пак някой знае ли нещо по този въпрос?
Не се доверявай толкова на тези блокери. Има такива за мазнини, които съдържат хитозан, 1 гр от който възпрепятсвал усвояването на 9 гр мазнини, доколкото си спомням. Дори да е така, което ме съмнява донякъде, това значи, че не можеш да се наблъскаш с нещо мазно - просто много лесно се превишават допустимите мазнини.
Подобно е положението и с тези въгл. блокери на основата на съставка на белия боб. Първо това значи не 2 гр бял боб, а може би 2 гр от тази съставка, извлечена от него и второ какви са тези 60-70% - трябва да се говори за точно количество въгл.. Едно са тези %-и на 100 гр ориз, друго са на 1 кг.
Гледах някъде блокер и на мазнини , и на въгл. (комбиниран), но трябва да все взема преди храненето, после пак и т.н.. Накрая излиза бяч скъпо само за нещо, което опира само до волята за спазване на диета.
18.04.07
09:42
Четох за препарат , в основата на който е вещество извлечено от черупки на ракообразни .В Япония го произвеждат като субстанция и след това го капсулират .Изчиства натрупаните вече мазнини и пречи на усвояването на погълнатите мазнини.Пие се 30 мин преди хранене по 1-2 капсули , а най-добре ако го комбинираш с Л-карнитин.
Ахам... ясно. Ако беше вярно щеше да е прекалено лесно иникой нямаше да прави НВД :).
Четох за препарат , в основата на който е вещество извлечено от черупки на ракообразни .В Япония го произвеждат като субстанция и след това го капсулират .Изчиства натрупаните вече мазнини и пречи на усвояването на погълнатите мазнини.Пие се 30 мин преди хранене по 1-2 капсули , а най-добре ако го комбинираш с Л-карнитин.
Точно за хитина иде реч - добива се от тези черупки, а продукта се казва хитозан. не вярвам да чисти вече натрупаните мазнини, а се свързва в стомаха с погълнатите с храната мазнини (само част от тях, де) и съединението става неусвояемо.