15.04.07
17:52
значи тренировката ми е:
ставам пия чай (за събуждане:)
отивам бягам около 5-6 киломтра последния спирт
пребирам се закусвам
към 12 ходя на фитнес след това обядвам и даскало
след това отивам на карате час и половина тежка тренировка
след това вечерям
и преди лягане 20-30 мин. на велоергометъра и сън
какви добавки да си накупя за да мога да се възстановявам?
значи смятам да си всема някакви витамини(вие кажете кои са хубави и какви да са и кога да ги пия) ; суроватъчен протейн - ще го пия преди фитнес , по време на даскало и преди каратето ; протейн преди да си легна(но вие кажете какъв яйчен или козеин) ; л-карнитин - ще го пия преди бягането(а да пия ли и преди велото и кажете няква хем хубава хем не много къпа марка :) ) и нз какво друго да взема аминокиселини , глутамин , но незнам как да ги съчетая и кога да ги пия
малко съм бос в тази насока тача , че помагайте :)
Благодаря ви!!!
15.04.07
19:29
Глутамин - преди каратето или фитнеса и преди сън по 5 грама.
Суроватъчният протеин - след ставане, преди фитнеса/каратето и след.
Казеин протеин - преди сън, също така можеш да смесиш след тренировка една мерителна казеин и една мерителна суроватка.
Аминокиселини - преди фитнес/карате и след и преди лягане :).
Л-Карнитин - преди фитнеса/каратето и преди лягане по 1-2 грама :).
15.04.07
20:05
л-карнитина не е ли по добре преди бягане да го пия или няма смисъл да пия нищо преди бягането ?
а това от коя фирма да е кажете някоя хубава
а и витамини смятам да си взема каженя някои хубави или няма значение !
Мнението беше редактирано от bezstrashen на 15.04.07 20:07.
за къф х*й ти е тва бягане?По-добре там сложи велоаргометър 30-35 минути.2ро доста тежък ден с толкова малко храна.Не си си казал хранителния режим.Тия вечери нищо не ни говорат,Кво значи вечеря?Говори в количества.Междудругото аз преброих от тия хранения 3.Отсега ти казвам,че няма да издържиш дълго,квито и добавки да пиеш.И не на последно място какви са ти целите?Покачване на ММ?
Мнението беше редактирано от Финдо на 15.04.07 20:08.
15.04.07
20:10
бягането ми е важно , трябва ми въздух и издражливост мога да махна велото ако се налага , а храненията не само 3 просто ей тъи ги казах 3-те основни , ае утре ще си напиша хранителният режим да видите и него щото ся ми свършва времето
и мерси пак
16.04.07
16:26
Значи хранителният ми режим е следния:
преди бягане - си изцеждам един греипфурт
след бягането - към 10 часа: закуска - 5-6 лъжици овесени ядки с кисело или прясно мляко + 1-2 банана или ябълка
преди фитнес - 5-6 белтъка с 2 жълтъка
след фитнес , обяда ми - 200гр. пилешки гърди + ориз + 200гр. обикновенно сирене (някой път замествам сиренето с една шопска салата ; ориза с варени картофи)
на даскало - нося си
преди трен: 150гр. пилешки гърди + 150гр. сирене или салата (фактически това ми се води вечерята)
след трен: 100гр. овесени ядки + кисело мляко и 1-2 банана
преди велото: един изцеден лимон с мед
след велото: една голяма шопска салата
еми доло горе това ми е храненто , като има понякога промени , така съм го измислил поне , ако куца мноо работата и в него кажете да го променя
но основният върпос остава с добавките примерно преди фитнес и карате някакъв протейн преди да си легна също , преди бягане какво да вземам и след карате какво да бъде и можи пак по време на даскало ощи 30гр. протейн
според вас как ще е добре ..?
а относно целите ми - трябва ми да си поддържам теглото и да се възстановявам най-важното!
Интересно как се съчетават тренировка във фитнеса, тичане 5 километра, тежка тренировка по карате, че и вело! Нещо се е ебаваш, нали?
казано от butthead на 17.04.07, 13:29:
Интересно как се съчетават тренировка във фитнеса, тичане 5 километра, тежка тренировка по карате, че и вело! Нещо се е ебаваш, нали?
Ето това е ежедневието на един екшън герой!
Човекът просто има енергия... :roll:
17.04.07
17:33
еми налага се за сега велото го изключих вечи , замествам го примерно като е кофти времето и немога да бягам
17.04.07
18:55
Няма голям смисъл от тичане всеки ден...даже е вреднон донякъде.А тренировка,тичане и карате....поне едно от тия неща ги правиш повърхностно според мен...
17.04.07
19:10
не е всеки ден в сряда не бягам щото имам крака да прая и неделя го удрям на почивка
ама стига с туй бягане 5 км не ми идват толкоз много щом накрая около 500-1000м ги бягам на сприн , ако ми идваше много щях да го намаля ..
питах за добавките ама докат чакам отговор прочетох доста и си го измъдрих сам тъй че благодаря ви много !
След тренировката нямаш никакви протеини, а тогава са по-нужни от всякога.
Витамини - вземи си дейли 1, но за спортисти,т.е. със завишени дози,а ако не са - пий по 2 на ден. Добави и 1 гр вит.С в следтренировъчното хранене.
Суроватка - по 30 гр след всяка тренировка и аеробика
Глутамин - по 5 гр след всяка тренировка и аеробика (важен ти е за имунната система)
ВСАА - по 5 гр след всяка тренировка и аеробика
Казеин - 30 гр преди лягане
Писал си, че няма да сваляш, т.е. не ти трябват добавки за изгаряне на мазнини. Ето защо и диетата ти трябва да не е НВД, а нещо с поне 4 гр въгл/кг телесно тегло, а вероятно и повече след тези убийствени натоварвания (ти не спираш, бе човек). Белтъка го дръж на 2-2,5 гр/кг и след седмица прецени тялото как реагира на диетата, натоварването и добавките. Тогава, ако е нужно правиш корекции - най-вече в диетата.
Не забравяй, че щом търсиш само тонус и възстановяване, най-важно е диетата и само с добри въглехидрати можеш да се възстановяваш много по-добре от коя да е добавка.
18.04.07
16:22
мерси за поста ти AC/DC точно и аз си гледах въглехидратите трябва да ги дигна малко , а и да те питам преди трен да пия ли нещо протейн-че или само след трен , щото са чудя
до ся не съм пил аминокиселини има ли смисъл да си взема и кога да ги пия ?
Мнението беше редактирано от bezstrashen на 18.04.07 16:22.
казано от bezstrashen на 18.04.07, 16:22:
мерси за поста ти AC/DC точно и аз си гледах въглехидратите трябва да ги дигна малко , а и да те питам преди трен да пия ли нещо протейн-че или само след трен , щото са чудя
до ся не съм пил аминокиселини има ли смисъл да си взема и кога да ги пия ?
Колкото добавки ти изброих са напълно достатъчни, още повече, че целта е само възстановяване. Не, че ще пречи да пиеш суроватка и преди тренировка, но ще стане много дебело откъм финанси.
В твоя случай няма смисъл от амино-та, като могеш да пиеш само ВСАА както съм писал.
Да ти кажа честно аз не бих пил и толкова добавки, ако целта е само тонус, ама ти питаш за добавки и аз отговарям.
Просто наблегни здраво на качаственото хранене в определените моменти.
18.04.07
18:08
дам мерси ще скивам как вървят нещата и ще коригирам
ако тренираш за въздух и издръжливост по - добре го махни тва колело- само тичане.И според мен тичаи през ден и по малко тренираи каквото и да взимаш не става.Трябва си и релакс.
18.04.07
20:08
да е тъй го уточнихми вечи стана ми ясно мерси пак