18.04.07
13:51
Здравейте, въпросът ми е: колко пъти трябва да се прави кардио на седмица. Аз бягам около 4-5 пъти седмично - вторник, четвъртък, събота, неделя (евентуално петък) по 5 км.
18.04.07
16:19
Целта на тези кардио тренировки каква е - изгаряне на мазнини или поддържане на форма?
ако е изгаряне на мазнини 3-4 пъти в седмицата за да има време да се възтановиш и отпочинеш
Аз мисля че е добре колкото можеш толкова. Не прекалявай само. Прави толкова до колкото се чувстваш добре, а не да си дроп. На пътека разбира се е скапано - установих го. Не стига че се потиш като вол ами и е много по-неефикасно и по-тъпо и скучно. Ако можеш давай плуване и тичане - най-добре. Зависи какво свободно време имаш.
ПП: плуването е суперспортът от който се правят най-много мускули и се отслабва, разбира се ако плуваш правилно.
18.04.07
20:19
Зависи си доста. Ако си напреднал може и 5 пъти да тичаш. Но ако сега започваш не вярвам, че повече от 3 ще са ти необходими.
18.04.07
22:32
И още нещо - ако не целиш просто поддържане на форма, а изгаряне на мазнини гледай не пробяганите километри, а времето и пулса.
Бягам на стадион...Следя пулса и дишането.След седмици тичане и натоварване с колелото, като бягам пулсът ми бавен и не се задъхвам, въпреки че бягам сравнително с високо темпо...Но въпреки това се надявам да изгарям мастни киселини. А за това дали свалям мазнини или поддържам форма, май е нещо междинно...От 92 сега съм 73 при 181 и свалянето не ми е такъв приоритет...Просто не искам да допусна да се обездвижа. А и си позволявам да ям бързи въглехидрати ( въпреки че отказах хляба) като сладолед, шоколад,вафли; не всичко наведнъж: например един ден 1 млечен шоколад, друг ден торта или 2 вафли с кисело мляко. Бързите въглехидрати ме релаксират супер много и мога да уча по-добре. Въпреки тях отслабвам поради физическата си активност. Затова питах за бягането колко пъти...иначе колелото го карам,понеже нямам пари за градския транспорт. Иначе хем искам да поддържам теглото си, хем да замине някоя друга мазнинка...евентуално.Значи 3-4 пъти седмично е достатъчно и за двете, съдейки по мненията.
19.04.07
07:16
С тия вафли и шоколади донякъде обезмисляш кардио дейността.
24.04.07
18:28
казано от simon на 18.04.07, 19:48:
...
ПП: плуването е суперспортът от който се правят най-много мускули и се отслабва, разбира се ако плуваш правилно.
Това е спортът който само размива мускулите- виждали ли сте плувец?!?
А хората(включ. и Бен Уидър ;) )на запад от няколко години напълно отричат бягането - отслабва имунната система !
Мнението беше редактирано от Lounge Lizard на 24.04.07 18:28.