19.04.07
18:53
Става въпрос за момиче.Иска да отслабне здравословно.Смята да започне НВД с Л карнитин, но има сърдечни проблеми и хипертония и кардиолога и е забранил кардио тренировките.Ще има ли ефект само от л карнитина и НВД то и малко упражнения в домашна обстановка?
Да се кобсултира със специалист (колкото и банално да звучи).
Иначе - да, може и без кардио да отслабне.
Какво разбираш под специалист.Аз до колкото знам диетолозите в България са пълен въз...
Не диетолог, по-скоро кардиолог, но такъв, кякъвто знае поне малко какво значи думата спорт.
Разбира се, че може да отслабне. Дори няма проблем това да стане и с разходки и диета. Но трябва много да се потруди, това, че ти питаш вместо нея ме кара да мисля, че не е достатъчно мотивирана да се справи...
Скарана е с компютрите и продължава да си мисли че с 5 дневен убийствен глад ще успее да отслабне, за това питам аз, колкото до волята от нея си зависи :)
20.04.07
08:14
Умерените натоварвания , когато са препоръчани от специалист не само не вредят на сърдечно болни , но и помагат за поддържане на сърдечния тонус.
Разбира се всеки случай е индивидуален и сам по себеси специфичен.Диетата трябва да е много добре балансирана, защото при една липса на магнезий , калций и някой други важни елементи може да настъпи усложнение и влошаване на състоянието.
Можеш да я насочиш към спортен диспансер , там има специалисти и ще и направят програма.
Спортен лекар. Дори не мисля, че карнитина е най-добрата добавка в тоя случай. Аз предлагам НВД + термогенетичен бърнър + сауна костюм или термоколани, но пак преди да чуеш професионално мнение не рискувай.
Аве ти малоумен ли си ве ?
има сърдечни проблеми и хипертони
Никакви термогенни бърнъри !!!!!!! :coolmad: