20.04.07
16:01
Висок съм 184, тежа 80кг и съм на 18 години.
Закуска1:
300г. ориз
Закуска2:
300г ориз
След тренировка 70-80г. протеин(тук искам да попитам дали организма ми може да го усвои целия)
Обяд:
5 яйца
Следобедна закуска:
7-8филийки Бонус със краве масло
Вечеря:
300-400г месо+салата
По принцип понякога си взимам протеин бар на Нутрим. Сутрин взивам витамини, възможно най-концетрираните които намерих. Захари и сладко не съм кусвал от 1 месец.
Ще съм ви благодарен, ако ми кажете какво куца :)
Темата беше редактирана от mitkoto на 20.04.07 17:54.
600 грама ориз на закуска?! Не е ли множко? По-добре първа закуска 200 гр. овес със 1 кофичка кисело мляко + 4 белтъка и два жълтъка, втората закуска може да е кафяв ориз (нали е преди тренировка) + 20гр. суроватъчен протеин. След тренировка повече от 40 грама протеин няма смисъл да пиеш - организма няма да го усвои.
Това прилича малко на разделно хранене. Поразмеси малко белтъчините и въглехидратите и ще си ОК.
Например:
закуска - вместо само 300 г ориз - 200 г ориз + 100 г месо (или яйца);
закуска 2 - по същия принцип;
след тренировка - по-добре само 30 грама протеин + мед или глюкоза ;
обяд - 5 яйца - добре, може и 3 яйца + Бонус;
следобедна закуска - Бонуса добре, но сложи и 20-тина грама белтъчини от нещо, и 8 филии са много;
вечеря - тука може да си останеш на месо + салата, идеално е.
Така става добра диета за качване на маса. Яж зеленчуци на всяко ядене, не само вечерята. Захарите и сладкото е добре, че ни ги ядеш, но след тренировка глюкоза или мед е много добре. Може да разменяш обяда със закуска 2, при положение обаче, че ядеш поне 100г месо с ориза.
Да, по принцип се храня разделно. По принцип съм забелязал, че мога да изям много повече от един вид храна, отколкото няколко вида наведнъж. И от както се храня разделно си личи, че перисталтиката ми работи по-добре, защото ходя по повече от два пъти по голяма нужда. Ако съм в грешка, някой ако може да ми каже :)
Мнението беше редактирано от mitkoto на 21.04.07 13:04.
Разделното хранене е по-добър вариант от цял ден на вафли + огромна вечеря, от всичко по много + нон-стоп сладки неща след това пред телевизора до края на вечерта. Това последното е начинът, по който се хранят твърде много хора. Да, резделното хранене е много по-добро от това. Аз съм го правил и то доста дълго, без да тренирам. Обаче има и по-добър вариант, при това - независимо дали тренираш или не. И това е да се храниш по много пъти на ден (6+), но в малки количества и с баланс между въглехидрати/белтъчини/мазнини (през по-голямата част от деня, вечер може да се намалят въглехидратите). А ако тренираш с тежести и правиш мускули или гориш мазнини - по-добро не мисля, че има. Ако ядеш качествена храна без млечни продукти и си здрав, перисталтиката ти ще работи добре.
Мнението беше редактирано от Louie на 21.04.07 14:23.