20.04.07
21:42
Какви са взаимовръзките между теглото, обиколките, тлъстините и мускулната маса? Един често задаван въпрос в друг сайт: “Тренирам и съм на НВД. Качих няколко килограма, но учудващо дрехите ми стават по-широки (обиколките ми са намалели). Какво става?”
Отговор: “Вероятно е нарастнало активното ви тегло (мускули, кости и органи са станали по-плътни) без това да се е отразило на външните ви обиколки.”
А как ще обясните следното положение: девойка, по-ниска от мен доста, много по-слаба, с видимо дребни кости (за разлика от моите), без физическа активност (съответно без мускули, пак за разлика от мен), тежи само с 1 кг. по-малко! По каква логика може да има такова нещо??? :bug:
Темата беше редактирана от Lumina на 20.04.07 21:47.
20.04.07
22:58
кво ти пука колко тежиш, колкото по малко на същия вид толкова по добре!!!!
Просто има повече процент мазнини. Нищо, че е твоя ръст и телосложение - твоят процент мазнини е по-малък, което е по-хубаво - представи си колко ще си ако си с тези мускули и мазнини - поне 5-7 кила отгоре. По снимката си добре изчистена.
А сигурна ли си, в това което казваш. Стига й да има малко по-набити крака и ето ти търсената разлика. Много жени имат достатъчно силни крака само от ходене...
Освен това плърността/отношение маса върху обем/ може да й е по-различно... малко странно звучи, ама примерно костите й може да са по-плътни отколкото изглеждат. Нищо, че примерно китките й са видимо дребни...
Само може да се предполага. Не мисля, че е много важно да се мъчиш да отгатнеш.
казано от tpd на 21.04.07, 07:03:
А сигурна ли си, в това което казваш. Стига й да има малко по-набити крака и ето ти търсената разлика. Много жени имат достатъчно силни крака само от ходене...
Освен това плърността/отношение маса върху обем/ може да й е по-различно... малко странно звучи, ама примерно костите й може да са по-плътни отколкото изглеждат. Нищо, че примерно китките й са видимо дребни...
Само може да се предполага. Не мисля, че е много важно да се мъчиш да отгатнеш.
Ами, тя цялата е наполовина на мен - краката й особено. Няма мускули, няма тлъстини - мистерия! Не че е важно да отгатна, но просто това нещо така ми се наби в очи и не можах по никакъв начин да си генерирам логическо обяснение...
26.04.07
20:57
Може да и е по-плътен дроба или мозъка или ти да си се мерила гладна, а тя-преяла.