23.04.07
18:06
На 19години съм 175см / 55кг. и проблема е, че незнам как да започна.
Пъровото е, хранителния режим, незнам какво ми трябва когато си гърчав - блтъчини, влехидрати, мазнини... ? От кое по колко на ден ми трябва при мойте мерки? като се има впредвид, че само качване не е достатъчно,трябва много качване.
Примерно: трябват ти въглехидрати, горе долу по *** на ден минимум.
Според това и таблицата за хранителните стойности в продуктите, ще си направя хранителния режим за ден или ще се орентирам според писаните вече из форума.
23.04.07
20:55
Трябват ти минимум 2,2*55кг=121г бълтъци на ден.
btw Сестра ми е 175см/55кг и е на 19 :D
23.04.07
21:13
Което значи минимум 10 белтъка на ден или няколко белтъка + телешко например, така ли?
Това как го смяташ, по някв таблица или? По тов излиза, че ако кача килограми трябва да кача и примерно яденото и да качвам и да качвам така, според кг.?
А друго освен белтъчини?
Мнението беше редактирано от mo7e на 23.04.07 21:19.
Пич ето ти саит в които можеш да намериш повечето неща от които имаш нужда за изчисленията. http://www.bb-team.org/articles/comments/914/ . Аз от там си изчислявам от кое по колко да ям и смятам и аз да почна ВВД режим за покачване на Колкото се може по чиста мускълна маса. В този саит само не можах да намеря от кое по колко да ям в различните части на деля примерно след ставане кое да преобладава Протеин или въглехидрати и за вечерта същото?
Ако някой ми даде точен отговор ще съм му благодарен :)
Аве пичови имам една молба.Аз сам 16 годишен висок сам 178 и тежа 66 килограма.Знам ,че трябва да ям повече храни с белтък.Но колко грама на ден?И някой , ако има таблица да ми прати на продукти садържащи белтъчини.
24.04.07
20:26
казано от Klimentii на 23.04.07, 20:55:
Трябват ти минимум 2,2*55кг=121г бълтъци на ден.
btw Сестра ми е 175см/55кг и е на 19 :D
Сестра ти има перфектни мерки ! Можем само да ти завиждаме.
Относно въпросите ви в сайта има таблици и схеми по които да си изчислите дневния прием на белтъчини въглехидрати и мазнини също така можете да разгледате мненията във форма има доста полезни съвети по тази тема. Ще ви дам само 1 съвет яжте по по малко по често това е тайната към успеха минимум 6 хранения на ден. Като за тези като вас който искат да трупат килограми е хубаво да имат поне 1 хранене след 22 часа за предпочитане богато на белтъчини
24.04.07
22:04
казано от doktora_bg на 24.04.07, 20:26:
Сестра ти има перфектни мерки ! Можем само да ти завиждаме.
Е тя тренира лека атлетика от 9 години :)
Макар че няма какво да ми завижда някой на мен, тя ми е сестра все пак :snake: