За колко месеца......

29.11.04
00:00

Здравейте,тренирам от 8 месеца висок съм 184см. тежа 85кг. ръката ми е 37см.бягам 5км.и 200м за близо 25 минути,на 25год. съм.Бих искал да ви питам  това добре ли е за човек който просто иска да е в добра спортна форма смятам да да подобря още малко показателите и да ги подържам в този вид.Основния въпрос ми е за колко месеца може да се направи приличен 
гръб,защото това ми е слабото място. Готов съм на стриктно изпълнение със всичките подробности.  Благодаря ви предварително

06.12.04
12:30

Ми добре си си. Е, според моя вкус ръката трябва да е 3-4 см повече, ама к’во от това. :D
За приличен гръб стигат и два месеца с правилна тренировка. Ако искаш програма, дай инфо за тебе:
1. Досегашна програма
2. Досегашен хранителен режим
3. Добри упражнения за гръб (според теб)
4. Кофти упражения за гръб (пак според теб)
5. Колко пъти седмично ти се тренира
6. стресови ситуации (бройка)  Тука си тряя пример: аз в бача проблеми нямам, жена ми ме тормози, насоро се скарах с приятел, с наште се разбирам = 2 на брой стресови ситуации
7. Кои части на гърба са ти развити/неразвити
8. Какъв метод би възприел с удоволствие (повече или по-малко серии и повторения)
Е, аре стига - Отговаряй!

06.12.04
14:59

Ето инфото!! 
1.Нямам точна прогрма но много спортувам, може да се каже почти непрестанно.Играя баскетбол,у нас имам  успоредка,лежанка,дъмбели,лост за набиране и постоянно нещо правя. 
2.Нямам специален хран. режим,но имам добра култура на хранене и избягвам много от вредните неща. 
3.Лошо упражнение за гръб според мен е мъртвата тяга и въобще тези които се натоварва много кръста,защото веднаж си патих и бях полудял.
4.Добри упражнения зя гръб според мен са: хоризонтален и вертикален скрипец,гръбни преси,набирания на серия правя по 8 повторения в 5-6 серий,чукчетата.
5.Мога да отделя много време но незнам кое е най-добрия вариянт за мен,нека да са 3-4 пъти.
6.Мисля че нямам стресови ситуации на ден,може да се случи нещо но то ще бъде много рядко.
7.Да бъда откровен имам съвсем леки перки и леко развити плещки,поне така мисля но като цяло не съм доволен от гърба!!
8.За серийте и повторенията немога да дам точен отговор,но мисля че повече серий и повторения с по-леки тежести ми импонира помече,но съм готов да опитам и от двете!!
Това е!!!

06.12.04
16:07

Не си написал, но приемам, че ще ходиш в зала.
понеделник
1. набиране зад врат с вирок хват    3х отказ минус 2-3 (по усет)
2. набиране с тесен подхват            същото
3. гребане (чукчета) с 15градусов наклон напред с раменен надхват
  5х10-12 (лека тежест, точно изпълнение, 40-60сек почивки)
4. Клек 1х20 с нормална тежест
срада
1. Повдигане от лег 3х10 (с неголяма тежест)
2. набиране зад врат с вирок хват    3х отказ минус 2-3 (по усет)
3. гребане (чукчета) с 15градусов наклон напред с раменен надхват
4. Мечка  - схемата е акто при чуковете
петък
1. Мъртва тяга 1х20 с нормална тежест
2.набиране зад врат с вирок хват    3х отказ минус 2-3 (по усет)
3. гребане (чукчета) с 15градусов наклон напред с раменен подхват
4. Шраг с щанга - важно е да усетиш упражнението. Бавни и стриктни 3-5х8
Ако имаш въпроси и неясноти - казвай. Имай предвид, че тази програма е много тежка, но смятам, че ти имаш потенциал. Още повече, за да имаш резултат- спри всякакви други упражнения. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО  Можеш да играеш баскетбол в нетренировъчни дни, но не е препоръчително. Нужен е достатъчен прием на протеин. Спри се на кръглите 200гр.
Помисли, ако нещо те притеснява и  ще обсъдим.
Успех!

BA

14.12.04
21:17

абе братле бягането нема ти изгради гърба :) отиваш в залата намираш си некоя програмка и почваш яко блъскане . Друг начин нема :) аиде успех със развитието :)

18.12.04
16:01

Според мен бягането ще навреди малко на изграждането на гърба но няма да го направи невъзможно.Следвай програмата на Мартин и след това бягай.След това трябва да заредиш стабилно с протеини иначе ефекта е нулев.
Успех

X_

19.12.04
22:47

ами аз не съм специалист,но ще ти говоря от собствен опит...Мартин ти е направил  много добра програма за вдигане,вземи си протеин и витамини.Ако приемеш и моя съвет за тичането....намали дистанцията на 2800-3000метра,тичай в нетренировъчни дни 2-3пъти максимум в седмицата като изминаваш дистанцията за около 14 минути,на две седмици веднъж увеличавай  скоростта и пробягвай дистанцията за 12минути...при мен показа резултати.Вдигай и тичай,зарежи за определен период всичко останало.Успех!

20.12.04
00:41

Най добре е да тичаш в нетренировачните дни както написа и xmanx съгласен съм с него,бях го пропуснал в горния пост

21.12.04
15:46

абе програмата дето сте му я направили е супер ама няма ли да е по добре за момчето ако пави 2 пъти в седмицата гръб пред вид и че спортува очевидно и други спортове и то доста, пък и така ще може да прави по пълноценно и другите мускулни групи :)

21.12.04
17:05

Програмата е една типична специализация за гръб. Понеже гърба е доста голяма мускулна група, трудно би я претренирал, но ако введно с това тренира и бицепса си здраво, ще го претренира със сигурност. Програмата е примерна, разбира се, има много други добри варианти.

21.12.04
19:21

Според мен това тичане доста окалпазанва нещата четох в една книга че като се тренира анаеробно-аеробно единия взима превес в случая аеробното трениране (и то винаги вземало превес)

22.12.04
13:31

Аз така и не разбрах по колко смята да бяга човека, но смятам, че два пъти седмично по 20-30 мин. не би навредило (като цяло). Е, ако бях аз, нямаше да тичам, но всеки си е различен.
Поздрави!

22.12.04
18:39

В диапазона 20-30 мин. е но пак ако съм на негово място няма да тичам ,поне докато не получа исканите резултати

X_

26.12.04
16:46

доколкото разбрах той самият иска да тича...щом му харесва мисля,че няма лошо,но поне при мен тичане НАД 15-тина минути води до сваляне на кг. и за да подържам форма/в тичането/ без да свалям килограми ,вдигам темпото 1км за 4-5мин.

26.12.04
19:27

Той да си тича след това няма проблеми но ако иска по бърз резултат да го спре за известно време

X_

26.12.04
20:13

това е най-добрият вариант,да спре за 2-3месеца,но  при тичането спиране за такъв период и в същото време качване на 10 кг,просто е убийствено.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1