23.04.07
19:10
Днес си взех някакъв корн флейкс дето съдържа следните показатели
За 100 грама:
Енергия - 275 Ккал
Протеин - 14.7 г
Въглехидрати - 45.5 г от които 16.2 са захари
Мазнини 3.5 г от които 0.7 г са наситени
Фибри - 27 г
Натрий - 0.7 г
какво мислите. Данните са точни не съм пропускал нито без да искам съм натискал грешен бутон на клавиатурата - проверил съм ги няколко пъти. На опаковката и на няколко независими сайта дават еднакви данни. Корн флейкса е най-евтиния който намерих в нагазина и е 750 грама!!!
какво да мислим?
като си си го купил, си го изяж.предполагам, че нищо няма да ти се случи.
казано от FRANKO1 на 23.04.07, 20:21:
какво да мислим?
като си си го купил, си го изяж.предполагам, че нищо няма да ти се случи.
Верно ли бе пич? Ама ти да не ме лъжеш? Я пак помисли. Верно ли бе? Ама няма да ми се случи нищо ако ям храна, така ли? Еле аз 17 години си мисля че храната от магазина е отровна и че магазинерите са мръсни конспиратори. Мн ти благодаря вече ше знам, че мога да ям каквото купувам от магазина щото аз иначе ей така си го купувам просто.
казано от Cocoa на 23.04.07, 21:28:
Според мен той има предвид, че протеина е много.
Ахам протеина е повече даже от този в изварата ( доста повече ) и е почти 4 пъти колкото в киселото мляко. Да не говорим колко фибри има това нещо + само 275 ккал за 100 грама и мн нисък глекимичен индекс. Има ги такива и с 0 захари?!? Супер добре за НДВ. Вкуса е екстра а пък в кисело мляко колко е готино. Става да се яде и като чипс.
казано от MOHCTAPA на 23.04.07, 21:18:
simon—> Няма нищо смущаващо!
да смущаващо ништо няма аз не съм казал че храната ме смущава. Просто доста често чета хора да се оплакват че изварата им е писнала, че ядките са им писнали и реших да споделя тази храна и аз със вас защото предполагам че не всеки я знае. А да не говорим че е доста добра - овесените ядки са яко въглехидрати и мазнини, изварата е ок, но някои се оплакват че обезмаслената им била суха ( за което можете да пробвате да я накиснете във вода поне при мен така я продават - малко е станала като кисело мляко но е доста вкусна ). Айде със здраве и все пак просто се опитвам да помогна, защото аз тая храна вече си я знам но защо и други да не благодатстват от нея. Не сме егоисти я! :)
Мнението беше редактирано от simon на 23.04.07 23:12.
23.04.07
23:56
И кво като е 14 гр протеин. Не винаги количеството е от съществено значение. Съдържанието на белтък в млякото или яйцата, примерно, може да е по-малко, но ще ти даде много по-качествен протеин. Овесените ядки ги ползвай основно като източник на въглехидрати, а протеина в него приеми като бонус. ;-)
24.04.07
05:59
Яж си го кво ни занимаваш с тия глупости.
24.04.07
07:54
казано от simon на 23.04.07, 23:06:
казано от FRANKO1 на 23.04.07, 20:21:
какво да мислим?
като си си го купил, си го изяж.предполагам, че нищо няма да ти се случи.Верно ли бе пич? Ама ти да не ме лъжеш? Я пак помисли. Верно ли бе? Ама няма да ми се случи нищо ако ям храна, така ли? Еле аз 17 години си мисля че храната от магазина е отровна и че магазинерите са мръсни конспиратори. Мн ти благодаря вече ше знам, че мога да ям каквото купувам от магазина щото аз иначе ей така си го купувам просто.
Вместо да се дърлиш с хора, които са много по-напред от тебе, вземи се научи да се изразяваш разбираемо.
Симончо, като си постваш темата я формулирай добре, няма кво да се репчиш. Квото почукало, такова го начукало! И нека те светна, че в 100гр. овесени ядки има около 7 грама мазнини, от които само около 1.3гр са наситени, а останалите - ненаситени, които са полезни за сърдечносъдовата система, а въглехидратите им са бързи!
казано от MOHCTAPA на 24.04.07, 09:41:
Симончо, като си постваш темата я формулирай добре, няма кво да се репчиш. Квото почукало, такова го начукало! И нека те светна, че в 100гр. овесени ядки има около 7 грама мазнини, от които само около 1.3гр са наситени, а останалите - ненаситени, които са полезни за сърдечносъдовата система, а въглехидратите им са бързи!
Ок погледнете отново темата. Пуснах я не защото искам да обидя някой или да прeцакам някой да яде гадна храна, а за да помогна. Много хора се оплакват от изварата и овесените ядки - ето едно решение. И не аз се “дърля” ( нз аз как се изразявам ама поне думи не си измислям ). След моето съобщение и простия ми въпрос “Какво мислите?” някои хора отговориха “Ми яж си я” или “кво ни занимаваш”. Аз питам какво мислите, защото в действително от диети и такива неща не разбирам колкото повечето от вас ( въпреки че тук нз как може да се каже знам какво трябва да яде еди кой си като всеки човек има различен организъм и различни нужди ). Някои казаха че протеина в храната не е хубав. ОК да кажем че има 0 протеин. Пак има много хубави неща - Супер малко калории за 100 грама ( 275 ккал ), супер малко мазнини ( 3.5 ), супер много фибри 27. Храната съдържа също и повече от витамините които трбява да приемаме в солидни количества - 30% - 35% от дневните дажби. Другия път като намеря нещо хубвао ще знам да не го споделям защото тук единственото което ще получа са нападки.
Мнението беше редактирано от simon на 25.04.07 08:58.
25.04.07
07:54
Ако беше толкова полезно , мислиш ли че ти щеше да си първия който го открива ??
казано от asdfg на 25.04.07, 07:54:
Ако беше толкова полезно , мислиш ли че ти щеше да си първия който го открива ??
първия които го открива - естествено че не съм!
първия във този форум които го е открил - може и да съм.
“пич”, не знам за 17 години какво си научил и какво си си мислил досега, но явно ще ти трябват поне още толкова да се научиш да задаваш въпроси, ако изобщо задаваш въпрос!ако все пак ще питаш “какво мислите”, уточни за кое става въпрос изобщо!
BTW: скоро гледах съдържание на протеин в овесени ядки 16,9гр на 100гр
25.04.07
15:19
Днес си купих царевични люспи (”корн флейкс”) от един диетичен магазин, където собственичката ми е позната и на пакета е обявено, че има 10гр протеин на 100гр. По-склонен съм да вярвам на тоя етикет, отколкото на тия, дето ги продават в супермаркетите.
казано от FRANKO1 на 25.04.07, 14:14:
“пич”, не знам за 17 години какво си научил и какво си си мислил досега, но явно ще ти трябват поне още толкова да се научиш да задаваш въпроси, ако изобщо задаваш въпрос!ако все пак ще питаш “какво мислите”, уточни за кое става въпрос изобщо!
BTW: скоро гледах съдържание на протеин в овесени ядки 16,9гр на 100гр
а провери ли колко калории имат пък за мазнини да не говорим.
казано от Vladimir8507 на 25.04.07, 15:19:
Днес си купих царевични люспи (”корн флейкс”) от един диетичен магазин, където собственичката ми е позната и на пакета е обявено, че има 10гр протеин на 100гр. По-склонен съм да вярвам на тоя етикет, отколкото на тия, дето ги продават в супермаркетите.
А склонен ли си да вярваш на най-голямата верига магазини в Англия, а? Или си по склонен да вярваш на собственичката в България дето на моменти се чуди как не е фалирала и се опитва по всякакъв начин да продаде нещо, защото да не се лъжем в България това което собственика казва много често не отговаря на действителноста ( много често и те не са виновни ами просто самия производител е написал някаква информация на опаковката дето е толкова изкривена че няма на къде ). Предполагам ядеш обезмаслена извара. Ами надявам се няма да те разочаровам много като ти кажа, че не е обезмаслена. Аз не казвам че лъжеш за 10-те грама, но моля те не го казвай и ти за мен. Освен че съм го купил от достоверен супермаркет съм проверил и в няколко независими сайта за този продукт. Другото нещо е нз защо още гледате този протеин. Почвам да си мисля че този сайт влияе зле на някои хора като ги вманиачава вече. То протеин е хубаво да се яде ама не само това. Ако си избираш храната само по това колко протеин има няма да живееш много здравословно. Съжалявам че пуснах темата. Мислех че ще ви помогне на вас, защото на мен мисля че ми помага да живея малко по здравословно. Искам да ви кажа просто че примерно като вечерям хубаво в 6:30 и като хапна и малко от това с кисело мляко и после съм гладен чак в 12:00 което не е малко. А порцията от 500 грама кисло мляко и това е някъде към 350 - 400 ккал.
проверявам всичко, преди да ям нещо!
отбелязал съм протеина, защото преди това ставаше въпрос само за него.знам какво, кога и колко трябва да се яде.направил съм си хранителен режим като за мен и засега ми върши добра работа.
26.04.07
13:20
Корнфлейкс и тем подобни говна не са никаква хубава храна- трудносмилаеми са и освен това са бъкани с въглехидрати, а протеините им са от най-непотребните за човека....единственото им хубаво нещо е, че са евтини...
казано от Blade на 26.04.07, 13:20:
Корнфлейкс и тем подобни говна не са никаква хубава храна- трудносмилаеми са и освен това са бъкани с въглехидрати, а протеините им са от най-непотребните за човека....единственото им хубаво нещо е, че са евтини...
Евтини ? Аз само на Нестле съм виждал корнфлейкс и то си направо кожудерска цена
казано от Blade на 26.04.07, 13:20:
ти ако си купуваш от евтините си е твой проблем. Напиши healthy breakfast в гугъл и едно 70 от снимките ще са на някакъв корн флейкс. Няма значение. Нека да прекратим този спор. Като се замисля тази храна може и да не я продават в България въобще.
27.04.07
07:38
хаха - healthy food? Тук Nestle-shit се скъсаха от реклами на “здравословните” си закуски (corn-flakes), съдържащи по 30 гр захар на 100 гр продукт, ако някой ме открехне какво полезно има в това ще съм му адски благодарен. А доколкото заместителите на захарта, който се интересува нека потърси информация из мрежата, примерно за АСПАРТАМА.
Не е хубава храна това. Фибрите не може да са толкова и протеина е завишен. Изобщо корнфлейкса не е добра храна пък ти си си взел и най-евтиния, което означава и най-големия боклук.
Офф какво се карате за такива глупости нека да обясна на пича защо корнфлейкса не е станал още бум в бодибилдинг храненето, 1во да в зърнените храни има доста протеин но той не е пълноценен тоест няма пълния спектър от незаменимите аминокиселини които организма не може да изработи сам изключение е соята, 2ро биологичната стойност (това значи колко от него се усвоява на практика) на растителния протеин е ниска мисля че беше някъде към 60%
казано от Alkorin на 30.04.07, 15:12:
Офф какво се карате за такива глупости нека да обясна на пича защо корнфлейкса не е станал още бум в бодибилдинг храненето, 1во да в зърнените храни има доста протеин но той не е пълноценен тоест няма пълния спектър от незаменимите аминокиселини които организма не може да изработи сам изключение е соята, 2ро биологичната стойност (това значи колко от него се усвоява на практика) на растителния протеин е ниска мисля че беше някъде към 60%
Ех един нормален човек. Да не помня кой подхвана темата за протеина, но аз се опитвам да кажа друго - вижте фибрите. Това са супер много фибри. Няма да ви кажа след 1-вия ден колко пъти ходих до тоалетна, че такъв скок в приема на фибри... До колкото знам фибрите доста помагат за смилянето на храната да не говорим, че понижават ГИ на храните защото стомаха ги обработва по-бавно.