НВД

KE

22.04.07
11:23

Здравейте. Кажете си мнението за моята диета.

10:оо 3 резенчета лимон + 1 лъж. зехтин
10:30 1 активия + 70 гр. ядки
12:00 150гр пилешко + салата
14:00 4 белтъка + 1 желтък
16:00 протеинов шейк
17:00 фитнес
20:00 1 консерва риба тон/150гр пилешко + салата
22:00 извара с домати и зехтин

На 21 години съм - 83-84 кг.
И искам да питам, понеже съм с добра фигура като цяло - даже леко слабичък и правя диетата само заради корема да изчистя(но знам че ще сваля от всякъде). Та след като го направя и ако мина на друга диета за покачване на тегло, плочките ще изчезнат ли(естествено ще си тренирам редовно)
Мерси предварително!

Много зависи от диетата и метаболизма ти.Но 100% няма да са в същото състояние както при изчистване,но зимата и без това няма къде да ги показваш!
А за диетата:Махни тази активия и сложи някво друго.Пъшевица напримерно  2% или 3.6%.Всичко на Данон е буклук.Сложи повече въглехидрати-1гр за кг.Махни и тези  домати в последното.Излишни захари нищо,че са от зеленчук.
Незнам защото всички си мислят че като минат на НВД трябва въглехидратите да са по 20-30гр...поне това са ми наблюденията.Някаде един беше написал че приемал малко въглехидрати защото това му била 3 или 4 диета.Аз лично не виждам връзката!!!!

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 22.04.07 12:15.

22.04.07
13:17

Активията е боклук! Със сигурност има захар (не малко, защото е доста сладка) и някакви сгъстители. Замени активията с пълномаслено мляко + някакви баластни в-ва - овесени ядки или мюсли. И според мен малко е еднообразно менюто. Защо не включиш на обяд леща, боб или грах от време на време.Така или иначе въглехидратите са ти малко:) Иначе зехтинът е много удачно включен - източник на полиенови киселини.

KE

22.04.07
13:59

Еднообразна е, но тая диета ми е за 1 месец. След това си минавам на равномерна. Пак ви казвам. Фигурата ми е много добра, бил съм активен спортист, имам здрава преса, но от както спрях тренировки(1год) просто плочките се покриха и искам да стопя мазнините. Даже мои приятели ме съветват въобще да не минавам на диета, защото нямам нужда. Дори съм слабичък в ръцете. Какво е вашето мнение. Аз мисля 1 месец да го правя това със здраво тичане(мин 40мин) + плуване и мисля, че ще стане. И то мазнините са ми в долната част на корема, горните 2 плочки като се стегна се вижадт въпреки, че и те са леко омазнени. Ето ви и снимка. Това е при стегнато положение.

22.04.07
14:50

Активия я взимай ‘натурална’, другите дет са с ‘фибри’ и т.н. имат захар и плодове в тях и нямат място в едно НВД! Оня пича дет предлага да ядеш боб/грах май вобще не е наясно с НВД-то като цяло! Вместо ядките с активията прибави в нея 100гр. овесени ядки.

22.04.07
15:46

НВД - Ниско въглехидратна диета, а не безвъглехидратна диета. В самата статия на ББ-тийм пише, че при НВД за отслабване могат да се ядат боб, грах и леща. Полизахаридите в тях донякъде притъпяват нуждата за сладко, предизвикана най-вече от глюкагона. Освен това те са източник на протеини, макар и много по-малко ценни от тези на месото. Източник са на баластни вещества. Лично аз отслабвам успешно, консумирайки умерени количества от тях, на обяд. Плюс това човекът каза, че е спортист. Предполагам, че дори само интензивното спортуване, което той споменава, ще му спомогне да свали подкожните мазнини. А пропо, натуралната активия също е боклук.

22.04.07
15:58

http://www.bb-team.org/articles/comments/907/

За предпочитане е, с изключение на соята, останалите бобови храни да се избягват.

KE

22.04.07
16:08

Да уточня - спортист до преди 1 год. :)

KE

22.04.07
22:42

А с какви тежести и каква интензивнос трябва да работя във фитнеса. Не трябва да е на макс нали?

Най-разспространено е с много повторения.Има теория че  силовите тренировки топели повече мазнини от високо интензивните.Аз лично правя по итензивни за големите групи мускули а за по малките не чак толкова.Хубаво е винаги да се започва с упражнение което се прави с повече тежко и правиш по 8-10 п.По-тежкото гори по-бързо глюкозата в ктъвта и организма мината на мазнините.И после си минавам на по-интезнивна като пак за малките групи повече от 10-12 не качвам.Ако искаш пробваи така ако искаш карай изцяло на високо интензивни.Най-важна е диетата каквито и тренировки да правиш!!!

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 23.04.07 06:22.

KE

23.04.07
15:23

И последно да питам, че забравих. Хляб мога ли да ям. Просто не мога по принцип без хляб. 1 филия за ядене ми е напълно достатъчна(с месата става въпрос). Иначе ВХ за деня са ми 82гр при 85 мои кг. Колко е допустимо да се надвиши над гр/кг за ВХ

Мнението беше редактирано от kEnVeLo на 23.04.07 16:01.

24.04.07
07:05

казано от kEnVeLo на 23.04.07, 15:23:

И последно да питам, че забравих. Хляб мога ли да ям. Просто не мога по принцип без хляб. 1 филия за ядене ми е напълно достатъчна(с месата става въпрос). Иначе ВХ за деня са ми 82гр при 85 мои кг. Колко е допустимо да се надвиши над гр/кг за ВХ

Ами не е допустимо да се надвишава 1гр. въг. на кг. тегло. Една-две филии и вече си ги достигнал тези 82гр. По-добре раздели въглехидратните ядения на две - сутрин и наобяд, по 70-80гр. овесени ядки примерно.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 24.04.07 07:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1