27.11.04
19:40
Значи имам 3 въпроса:
1. Ако правя по 6 повторения(защото сега искам да кача маса) има ли такава опасност да ми се “слеят” бицепса рамото и трицепса демек да ми се изравнят (ем да съм мазен ем да съм силен)
2. Как по дяволите да махна тоя задник ?
3. Как да си изправя стойката ? На скрипеца нещо не става!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 15:15.
27.11.04
19:59
Извинявай, ама от трите въпроса горе долу ясно ми стана за какво питаш само във втория....
Опитай да се конкретизираш според мен. И за да отговорим, ще ни трябва повече инфо за теб - години, цели, тренировка, хранителен режим...
Махането на задника - тренировки и хранителен режим.
Кажи пак, но по - ясно, за какво точно иде реч....
Ами ако правя по 6 повторения има ли шанс освен да стана силен да стана и мазен и да не мога да направя релеф след това?И как да си оправя стойката искам да съм по-изправен?На 15 съм и тренировката ми е 4 дена:
1 Гръб
2 Гърди и предмишница
3 Рамо и трапец
4 Ръце
И сега се опитвам да качвам маса!
27.11.04
20:20
В тренировката ти отсъстват крака, но както и да е, сега не обсъждаме нея...
Повторенията в сериите и мазнините по тялото не са пряко пропорционални. Необходим ти е хранителен режим, а не толкова броене на повторенията. Има шанс да станеш силен и мазен, но това зависи от храната. Да гониш сила и да избягваш повишения калориен прием е нещо като ходене по въже; може да стане, но ти е необходима професионална помощ. Пиши на Image (името му е Владо), да видим дали той ще може да ти помогне. Във всеки случай според мен - качи си силата, а после направи един цикъл(става въпрос за хранителен режим и тренировки, не за стероиди) за изчистване на излишното - и готово...
Какво ти е на стойката? Изгърбен ли си? Имаш ли снимка на гръбнака; можеш ли да кажеш нещо повече по случая?
Трудно е да ти се отговори пррост ей така....
Предполагам ,че скачане на въже, набиранки, плуване, както и спазване на специфичнта S образна чупка в гърба при фитнес тренировки биха могли да ти помогнат за изправяне на фигурата; все пак не го прилагай преди да си сигурен какво точно ти е.
Поздрави!
28.11.04
11:58
Като стана вапрос за качане на сила как точно става това.Като правя по малко повторения ли?примерно аз нормално прая по 8??В момента целя да качам маса ако тожа има някакжо значение :)
Има огромно значение... Не че е общовалидно, златно правило. Но можеш на макса да правиш по 4-6 повторения, предишните серии да правиш по 8, а на изпомпващата да правиш по 12.
Искам да ти кажа,че за да си изправиш стоиката,трябва сам да си го наложиш,защото ако се надяваш само на упражненията,нищо няма да стане :wink: