24.04.07
12:28
07:00 - половин лимон
08:00 - 100гр. овесени ядки
11:30 - 3 варени яйца
13:30 - 150гр. пилешко
16:30 - 3 сварени яйца + 100 гр. извара
19:00 - фитнес тренировка
20:30 - 150 гр. пилешко
22:30 - 200 гр. извара
Значи аз сам към 85 кила , на 17 години , 183 см. съм висок.Тренирам 5-6 пъти в седмицата (казаха ми да ги намаля , ама така съм си добре, не се чувствам изморен и си тренирам така отдавна-така че няма да се пипа тук ;-P ) .И да питам за кардиото през ден как е(кросове).Решил съм без добавки да пробвам , а и съм ученик още и не мога да си позволя много пари да отделям.Благодаря предварително на тия , които ще ударят по едно рамо :coolsmile:
казано от Freak_of_nature на 24.04.07, 12:28:
казаха ми да ги намаля , ама така съм си добре, не се чувствам изморен и си тренирам така отдавна-така че няма да се пипа тук ;-P
А, аз ти казвам, че и диетата ти не е на ниво...и на всичко отгоре 100% претренираш, но това както виждам вече са ти го казвали.
24.04.07
15:08
Добре какво по точно трябва да се промени в диетата и колко дни в седмицата да тренирам според теб?Мерси за мнението, но бъди по-конкретен.
24.04.07
15:16
казано от Freak_of_nature на 24.04.07, 15:08:
Добре какво по точно трябва да се промени в диетата и колко дни в седмицата да тренирам според теб?Мерси за мнението, но бъди по-конкретен.
07:00 - половин лимон + 1 лъжичка зехтин
07:30 - 100гр. овесени ядки + 200гр. кисело мляко ( по желание )
9:30 - 2 варени яйца
11:30 - 150гр. пилешко
13:30 - 2 варени яйца
15:30 - 100-150гр. риба
17:30 - яйца/риба/пилешко
19:00 - фитнес тренировка
20:30 - 150 гр. пилешко
22:30 - 150 гр. извара + 2 яйца
Общо взето гледай да ядеш по 30гр. белтъчини на 2, 2 и полувина часа. И задължително салата със всяко ядене ( без закуската де ). Салата е добре да е зеле+моркови ( с 1 лъжица зехтин ). Домати с краставици, шопска и т.н. Гледай де не солиш много храната. Пии по 3лт. вода на ден и т.н.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 24.04.07 16:12.
ако си начинаещ 3 дни максимум, после минаваш на 4 дни в седмицата.
Такива 5-6 пъти или пък постоянно са за някой с доста по-различен стаж от твоя и по-различни съставки (приемани орално или инжекционно).
24.04.07
15:30
Значи аз водата си я пия долу горе толкова, салата ям с всяко ядене просто бях забравил да я напиша (извинявам се ) и така като гледам стана почти същото с малки корекции ,ще се опитам да вкарам и риба в менюто, но както казах съм с ограничени финансии и ще видим.Благодаря за мнението. А доколкото за мнението на ivopz - от къде знаеш от кога тренирам?Тренирам от малко повече от 2 години и програмата ми я прави Георги Георгиев след разговор за стажа ми и това как се чувствам като тренирам по нея.Все пак мерси ;-P ако има още мнения ще съм много благодарен .
24.04.07
15:38
казано от Freak_of_nature на 24.04.07, 15:30:
Значи аз водата си я пия долу горе толкова, салата ям с всяко ядене просто бях забравил да я напиша (извинявам се ) и така като гледам стана почти същото с малки корекции ,ще се опитам да вкарам и риба в менюто, но както казах съм с ограничени финансии и ще видим.Благодаря за мнението. А доколкото за мнението на ivopz - от къде знаеш от кога тренирам?Тренирам от малко повече от 2 години и програмата ми я прави Георги Георгиев след разговор за стажа ми и това как се чувствам като тренирам по нея.Все пак мерси ;-P ако има още мнения ще съм много благодарен .
160гр. скумрия/риба тон и т.н. са ти лев и 10, лев и 20 .. консерва разбира се, но за едно хранене е достатъчно, много добре разпределние между белтъци и мазнини ( ~21-23гр. белтъци и ~20гр. мазнини ), но я взимай в собствен сос, защото ако я вземеш с домати и т.н. това всичко са Е-та и въг. и не ти трябва ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 24.04.07 16:14.
24.04.07
20:04
Crazy_With_Razor благодаря за съвета ще вкарам и рибата в менюто , а за зареждащия ден нещо да кажеш (малко нагал ставам ама ...) И за тренировката ще правя 5 дневен сплит мисля че няма да претренирам ,като се има на предвид че с по-малко въглехидрати няма да поддържам същите тренировки и ще правя с по-малка тежест мисля че е подходящо.А за кросовете през ден прекалено много ли са като се има предвид че не съм тичал толкова до сега (само от футбол и баскетбол) ?
24.04.07
20:19
казано от Freak_of_nature на 24.04.07, 20:04:
Crazy_With_Razor благодаря за съвета ще вкарам и рибата в менюто , а за зареждащия ден нещо да кажеш (малко нагал ставам ама ...) И за тренировката ще правя 5 дневен сплит мисля че няма да претренирам ,като се има на предвид че с по-малко въглехидрати няма да поддържам същите тренировки и ще правя с по-малка тежест мисля че е подходящо.А за кросовете през ден прекалено много ли са като се има предвид че не съм тичал толкова до сега (само от футбол и баскетбол) ?
Какво да кажа? Какво точно те интересува за него? Общо взето го прави на всеки 7 или 8 дена ( аз лично го правя всяка неделя ). Целата е да увеличиш въг. на кг. телесно тегло с още 2гр. но да не преминаваш калорината граница. Тоест - на закуска малко повече овес. На обяд 2-3 картофа+50-100гр. ориз. Нещо такова. В никакъв случей обаче не яж прости въг. или пък вечер. Най-добре е комплексни. Малко грах, боб и т.н. също става, но малко и само в този ден. За тренировката - ми нали целата е чистене.. По-малки кг. повече повторения. Лошото е че при НВД мозъка доста страда от липсата на въг. и по време на тренировка си гориш последните запаси. Прилошаването и получаването на хипогликемия си е съвсем реална опасност.. Винаги носи със себе си по 100-200гр. диетичен шоколад с фруктоза и ако ти прилошее веднага прекасни тренировката и изяж шоколада. За тичането .. ми какво да ти кажа.. ако искаш бързи резултати ( в смисъл вместо 4-5кг. на месец към 6-7кг. да сваляш за 1 месец ).. ммм .. сутрин преди закуската, но тогава задължително и някакви белтъци на закуска.. пък и трябва да ядеш чак след час след тренировката .. абе сложно става .. аз ти предлагам така.
1. ден - силова трен.
2. ден - кардио
3. ден - силова трен.
4. ден - кардио
5. ден - силова трен.
6. ден - почивка
7. ден - почивка
Или си избираш няква силова трен. с кардио след нея, но 3 дневен сплит .. сам прецени ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 24.04.07 20:31.
24.04.07
20:45
Значи за зареждащия ден разбрах да прибавя комплексни въглехидрати + още 2 гр. на кг телесно тегло, а за кардиото ще го правя след тренировка щото сам на 17 все пак на даскало ходя и трябва да ставам в 5:30 за да мога да ям и да правя кардио, така че остава след фитнес тренировка.Благодаря за съветите взе да ми се изяснява все повече и повече :coolsmile:
24.04.07
20:50
казано от Freak_of_nature на 24.04.07, 20:45:
Значи за зареждащия ден разбрах да прибавя комплексни въглехидрати + още 2 гр. на кг телесно тегло, а за кардиото ще го правя след тренировка щото сам на 17 все пак на даскало ходя и трябва да ставам в 5:30 за да мога да ям и да правя кардио, така че остава след фитнес тренировка.Благодаря за съветите взе да ми се изяснява все повече и повече :coolsmile:
Ако ще е след тренировката, не прави кардиото повече от 25-30 мин. Ще гориш много мм. И веднага след това някъв протеин.
25.04.07
10:52
Добре ще пробвам както ти ми препоръчваш за тренировката ,а протеина от коя храна се усвоява най-бързо ?
25.04.07
11:35
казано от Freak_of_nature на 25.04.07, 10:52:
Добре ще пробвам както ти ми препоръчваш за тренировката ,а протеина от коя храна се усвоява най-бързо ?
Сурватачен протеин ( добавка :cheese: ) .. мм не съм много сигурен .. яйца най-вероятно, но не съм сигурен ..
25.04.07
12:05
Добре ще ям яйца, а за суроватъчния протеин не искам да си вземам, защото на чуждите фирми е скъп,а билгарските не стават за нищо (предполагам си чел темата за иследванията).А пречи ли ако ям домашни лютеници и разни трушии ,защото пилешкото ми е много сухо и си го ям с лютеница?
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 25.04.07 12:35.
01.05.07
11:34
Да пречи излизаш от режима така.В лютеницата има захар сол,консерванти и какви ли не неща.
Чак пък да излиза. Вярно, че има въглехидрат и Е-та, но вие го изкарахте отрова на отровата. Плюс това в домашната лютеница, баба ти едва ли ще слага е-та и консерванти.Захар, сол, доматено пюре и подправки и е супер вкусна :) Ако си топиш пилето в лютеница, най много 40-50г да използваш което е около 50-60ккал. Солта отрова ли е? В умерени количества е необходима за баланса на натрия, друг въпрос е, че в ежедневието прекаляваме с нея.
02.05.07
12:10
Добре ще се жертвам и ще я изключа ,а и без това аз ядах пилето само 2-3 пъти така иначе си го ям чисто ама ми е сухо предложете с какъв сос ако може.И благодаря за съветите.
02.05.07
13:07
казано от Freak_of_nature на 02.05.07, 12:10:
Добре ще се жертвам и ще я изключа ,а и без това аз ядах пилето само 2-3 пъти така иначе си го ям чисто ама ми е сухо предложете с какъв сос ако може.И благодаря за съветите.
Как точно го приготвяш та е сухо? Аз го ям така - 1 нощ стои във малко соев сос и зехтин. След това го слагам във форуна, полято с доста вода. Водата извира, месото се запича и гледам да го извадя малко преди да е извярва всичката вода. Съвсем малко сосче да е останало. Слагам го в паница, заливам го с останалия сос и винаги го ям със салата ( зеле+моркови с една лъжица зехтин отгоре ). Ако го ям без салата ми става много гадно на стомаха. Зеленцето е перфектно за салата има само 4въг. на 100гр. и някавки си 20-30ккал, поне на мен адски много ми помага за храносмилането, сигурно зарди фибрите и целулозата, пък и при НВД е добре да се яде със всяко ядене салата ( то принципно е си е добре да се ядът салати, зависи какви де ).
04.05.07
16:30
Еми незнам всеки път по различен начин е приготвено -с картофи ,с ориз(ям само пилети не ям картофите и ориза в нвд) на грил (така нали може) и виобще както дойде.А по принцип самото месо си стои по-сухо, да кажем от свинското или телешкото.А и салата и аз ям ;-)