24.04.07
15:59
Молбата ми е за съставяне на хранителен план за покачване на маса! Закуската ми е най-добре разгравена - в 8 часа овесени ядки с прясно мляко и 3 белтъка! Висок съм 186sм, тегло 81 кг! На 18 год съм! Тренирам нередовно, от годиан и половина, но сега съм се захванал сериозно! Тренирам по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1283 ! Имам соев протеин! Искам да знам какво да ям като храни сутрин, преди и след тренировка, както и през останалото време! Също така ако може да кажете повече за водата по време на тренировка, да или не! Благодаря Ви много! Respect
P.S Само да отбележа че съм втора смяна и тренирам в 21h :?
Темата беше редактирана от bambooooo на 24.04.07 19:02.
И аз щях да пускам подобна тема тес дни. И аз искам някой да ми каже в различните части на деня храни от кой тип трябва да преобладават ( за закуска , обяд , вечеря и яденията между тях и преди тренировка)
25.04.07
09:52
Наааааааааааааааай общо казано , въглехидратите намаляват с изминаването на деня.Тоест вечер не се ядат въглехидратни храни.
Проблема ми е че тренирма късно вечерта - в 21 часа и нямам възможност по-рано! Не зная как да разпределя храненята по часове и какво да включват :( Помагайте :(
казано от asdfg на 25.04.07, 09:52:
Наааааааааааааааай общо казано , въглехидратите намаляват с изминаването на деня.Тоест вечер не се ядат въглехидратни храни.
В случая става въпрос за ВВД...
Няма никакъв проблем да се ядат въглехидрати вечер - сложни и в умерени количества.
По принцип правя така:
7:30 закуска - овесени ядки с прясно мляко + 3 белтъка
12ч - 200г пилешко + 2 филии пълнозърнест хляб
от 12:30 до 20ч съм на даскало и не мога да избера какво да ям (помогнете!!)
в 20ч 200гр ориз + 100гр пилешко
Преди тренировка - проетин, а след нея 1 кисело мляко с две лъжици мед + протеин + 3 белтъка
Моля дайте съвети и като цяло за яденето по часове и какво да включва (примерен план), като се има на предвид че тренировката ми е от 21 до 22ч!
25.04.07
22:51
казано от Be на 25.04.07, 18:32:
По принцип правя така:
7:30 закуска - овесени ядки с прясно мляко + 3 белтъка
12ч - 200г пилешко + 2 филии пълнозърнест хляб
от 12:30 до 20ч съм на даскало и не мога да избера какво да ям (помогнете!!)
в 20ч 200гр ориз + 100гр пилешкоПреди тренировка - проетин, а след нея 1 кисело мляко с две лъжици мед + протеин + 3 белтъка
Моля дайте съвети и като цяло за яденето по часове и какво да включва (примерен план), като се има на предвид че тренировката ми е от 21 до 22ч!
м/у 7:30 и 12 сложи 1 или 2 в 10:00 или в 9 и 10:30 - по-леки: ориз и мляко например.
След тренировката вечер сложи нещо млечно и 2 белтъка например.
В училище или си носи, или яж някъде в голямо междучасие една пържолка примерно. Аз като не ходя на повечето часове, отивам и хапвам една огромна 300-350 грамова пържола и пийвам един айран и съм готов. Но пък си трябва кешовица за голяма пържола, на мен ми излиза 5-6лв с айрана. Но можеш и да заместиш със суроватка или гейнер в училище.
26.04.07
10:02
По принцип в царевицата има повече Б отколкото в ориза, но за сметка на повече мазнини.. но щом за сега качваш, според мен, сложи вместо 100гр ориз например - 50гр царевица и 50гр ориз.
С леки подобрения:
8:00 - овесени ядки с прясно мляко, 3 белтъка + един банна
10:00 - 100 гр ориз/50 гр ориз и 50 гр царевица+ 1 кисело мялко
12:00 - 200гр пилешко, 2 филии пълнозърнест хляб
16:00 - пилешка пържола (или каквото има в даскало) + 1 кисело мялко
20:00 200гр ориз (да намаля ли малко ориза) + 100гр пилешко
Преди тренировка - една лъжица протеин
След тренировка - 2 лъжици протеин, 1 кисело мляко, две лъжици мед + 3 белтъка
26.04.07
13:19
харесват ми вашите разсъждения тука ама май не се стига до нищо по сериозно,няма ли някаква схема за изчесления на височина кг.години??
Аз също съм 186,187 тежа 86 кг.но съм на 23 и не съм качвал от 18годишна възраст (смятайте)е да от тогава не съм тренирал но сега пак почвам така че дайте някои по сериозни и изпитани методи,хр.програми основно.
За тези коио ще кажат да разровя из сайта-направих го ама има най основните неща -плюскайте зеленчуци пилешко ориз и млечни,само че явно имаме нужда от по подрабна консултация (може би някой като нас с приблизителните размери и проблеми)Трябва да си признаем че по високите много по трудно се наливат-ръката ми по дълга от метър как да го напълня тва нещо с мускули %-P
Дайте съвети де, на вас се надяваме! И друго нещо - според вас с тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1283 и хранителня план ще има ли ефикасни резултати? Айде де, къде са компетентните???
Мнението беше редактирано от bambooooo на 27.04.07 09:28.