Субпродукти

25.04.07
10:46

Може ли някой да даде линк към някоя пълна таблица с хранителните стойности. Стана ми интересно съдържанието на пилешкия дроб и воденички, свинския и телешкия черен дроб, сърца и др.
А какво мислите за тях като евтина алтернатива на месото? Разбира се ясно е, че биологичната им стойност няма да е така добра, но като се замисли човек от черен дроб се правят и амино к-ни (те са най-евтините, но все пак), а доколкото си спомням белтъчините са от порядъка на тези в месото, а мазнините май бяха нищожно малко, дори и в свинския дроб.
Интересува ме най-вече пилешкия дроб, щото цена от 2 лв/кг звучи доста добре.
И още нещо - какво мислите за това, че все пак дробът е филтъра на тялото и може ли това да повлияе негативно, ако се консумира продължително и в големи количества?

25.04.07
11:29

http://zdravoslovno.com

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1