23.11.04
17:02
Искам като дама,да споделя моите наблюдения относно борбата с целулита,смятам,че информацията ще е от полза на жените,които имат този доста неприятен проблем.
Първо да започна с това,че трябва да се въоръжите с огромно търпение и упоритост,много е трудно да се овладее положението,но не е невъзможно.Подреждам факторите по важност(според мен ).
1.Необходимо е да си съставите много добра диета,която да спазвате.Основните храни е добре да са протеинови,останалото -зеленчуци.Въглехидратите се ограничават до минимун!Мисля е излишно да споменвам,че всякакви сладки,тестени и т.н храни са табу.
2. Много,много вода .Забравете за газирано и сладки сокове.Може да се пие чай(зелен ) без захар.
3.Спорт-тренировката с тежести и високоинтензивно кардио помагат значително.
4.На последно място слагам антицелулитните масажи и кремове-помагат ,но само при условие,че се изпълняват препоръките написани по-горе.
Това е накратко :)
Успех момичета,всичко е възможно стига да сте упорити !Красивото тяло се изгражда с много труд ,но си струва усилията !! :D :D
Понеже съм го изпитала препоръчвам антицелулитния гел на “Виши”
страхотен ефект за един месец.....
Също и на “Лиерак” антицелулитния гел, този за стягане на корем и този за гърди. Не са евтини но си заслужава. :wink:
27.11.04
19:35
моя целулит изчезна от кардиото и то напълно....без грам следа, че някога съм имала такова нещо. Не съм пазила диети, храня се нормално, но в залата си тичам повечко. А иначе преди това никакви кремчета и гелчета не даваха резултат....(поне при мен)
каква ти беше кардио тренировката и за колко време!!!А и как горе-долу се хранеше??!?!?!?! ;-)
27.11.04
20:20
започвам с 30мин пътека, после си правя упражненията по уредите и завършвам с 40мин пътека и 30мин степер (понякога го сменям с колело)....и така през ден. 2-3пъти в месеца не правя упражнения, а само кардио...около 2- часа ми се събира, докато обиколя всички кардио уреди и им отделя поне 20-30мин. Не мога да кажа, че съм спазвала някакъв режим на хранене, но преди трен. не ям нищо и 2 часа след това. Не съм се лишавала от нищо почти, но аз по принцип никога не съм обичала шоколадите и сладките неща....обаче обичам много месо :wink: Тренирам от 1 година, но целулита за 4-5 месеца направо се изпари...
А дали ще има същия резултат ако примерно понеделник сряда и петък скачам на въже(30 мин.),а вторник и четвъртък ходя на фитнес!!!Как мислиш ?!?!?!?!
07.12.04
16:43
ще има разбира се, но трябва да си постоянна и резултата няма да закъснее!
Извинявам се на всички дами, че се умъквам с тоя ник точно в тази тема, но въпроса е твърде важен и твърде сложен за мен, а много девойки ме питат за тези целулити. Аз съм забелязал, че профи културистките и повечето про спортистки нямат никакъв целулит и според мен това се дължи на нагъване на хормони и на яката аеробика най-вече. Може ли да си споделите по-подобно аеробните програми, защото 200% се различават от мъжките занимания (свързани с опазване на обема на заветните бицепси да кажем), а и на мъжете никога не им е идвало на главата такова нещо.
Аз вярвам твърдо в аеробните процеси, защото в миналото съм свалял много, като съм наддавал същевременно на мускул, ама мойто е съвсем различно.
Hi, girls! :)
Аз пия ампули срещу целулит... Казват се Липофлуид, френски са... 1 ампула се разтваря в 1-1,5 л. вода и се приема през целия ден. И ефектът е диуретичен, т.е. пишкаш повече и улесняваш елиминирането на токсини и разградни продукти на мазнини, подобрява се движението на кръв и лимфа... Е, комбинирам с фитнес, разходки, “домашен масаж” и умерено хапване! Но те определено действат! И 1 ампулка излиза около левче на ден, колкото едно кафенце...! :) Дерзайте! :)
казано от P_PASSION на 21.09.08, 19:10:
Hi, girls! :)
Аз пия ампули срещу целулит... Казват се Липофлуид, френски са... 1 ампула се разтваря в 1-1,5 л. вода и се приема през целия ден. И ефектът е диуретичен, т.е. пишкаш повече и улесняваш елиминирането на токсини и разградни продукти на мазнини, подобрява се движението на кръв и лимфа... Е, комбинирам с фитнес, разходки, “домашен масаж” и умерено хапване! Но те определено действат! И 1 ампулка излиза около левче на ден, колкото едно кафенце...! :) Дерзайте! :)
Мисля, че с какъвто и бил диуретик, ефекта би бил явен. Въпроса е дали си даваш сметка, че не пикаенето е важно.
Май, май, комбинирането на другите работи е по-важното ;-)
Зависи обаче, дали изпишканото идва от междуклетъчното или вътреклетъчно съдържимо?!?!?!?!
казано от Питона на 19.10.08, 09:58:
Зависи обаче, дали изпишканото идва от междуклетъчното или вътреклетъчно съдържимо?!?!?!?!
Вярно, прав си!
Deam :coolmad: Пак трябва да се пие нещо диуретично.
22.06.09
20:41
казано от shantal на 23.11.04, 17:02:
Искам като дама,да споделя моите наблюдения относно борбата с целулита,смятам,че информацията ще е от полза на жените,които имат този доста неприятен проблем.
Първо да започна с това,че трябва да се въоръжите с огромно търпение и упоритост,много е трудно да се овладее положението,но не е невъзможно.Подреждам факторите по важност(според мен ).
1.Необходимо е да си съставите много добра диета,която да спазвате.Основните храни е добре да са протеинови,останалото -зеленчуци.Въглехидратите се ограничават до минимун!Мисля е излишно да споменвам,че всякакви сладки,тестени и т.н храни са табу.
2. Много,много вода .Забравете за газирано и сладки сокове.Може да се пие чай(зелен ) без захар.
3.Спорт-тренировката с тежести и високоинтензивно кардио помагат значително.
4.На последно място слагам антицелулитните масажи и кремове-помагат ,но само при условие,че се изпълняват препоръките написани по-горе.
Това е накратко :)
Успех момичета,всичко е възможно стига да сте упорити !Красивото тяло се изгражда с много труд ,но си струва усилията !! :D :D[/quoteДа добавя : пушенето, застояването, преработените храни спомагат развитието на целулита, както и високостресовия начин на живот...демек - оптимизирайте :)
15.07.09
21:51
Аз съм напълно съгласна, че за премахване на целулита е необходимо:
а) подходяща диета (все пак известно количество лесно разграждащи се въглехидрати, като фруктоза мисля, че биха били повече от полза, за да дадат първоначална енергия и тонус за по-нататъшното разграждането на веществата),
б) много вода - 2-3л на ден,
в) фитнес и аеробни упражнения и/или спортно ходене,
г) антицелулитна козметика,
Към това би било добре да се добавят процедури, като:
д) професионални антицелулитни масажи, вендузи, подводни масажи за разбиване на целулит (тангентор), терапия с водорасли, както и модерните сега LPG процедури,
е) в домашни условия използване на спортен виброколан (т.н. вибратон), който премахва мазнините и целулита от най-проблемните зони на тялото: седалищните части и бедрата.
Т.е. има вече цяла индустрия, насочена срещу целулита :-)
28.12.09
10:03
казано от mellifluous на 15.07.09, 21:51:
Аз съм напълно съгласна, че за премахване на целулита е необходимо:
а) подходяща диета (все пак известно количество лесно разграждащи се въглехидрати, като фруктоза мисля, че биха били повече от полза, за да дадат първоначална енергия и тонус за по-нататъшното разграждането на веществата),
б) много вода - 2-3л на ден,
в) фитнес и аеробни упражнения и/или спортно ходене,
г) антицелулитна козметика,
Към това би било добре да се добавят процедури, като:
д) професионални антицелулитни масажи, вендузи, подводни масажи за разбиване на целулит (тангентор), терапия с водорасли, както и модерните сега LPG процедури,
е) в домашни условия използване на спортен виброколан (т.н. вибратон), който премахва мазнините и целулита от най-проблемните зони на тялото: седалищните части и бедрата.
Т.е. има вече цяла индустрия, насочена срещу целулита :-)
Подходящата диета е най-важно да е от качествени храни или непреработени и максимално близки до природата. Транс мазнините, третирането на мазнини на висока температура, животинските продукти от животни, хранени с неподходяща за тях храна, храните с добавки, подсладители, Е-та, изкуствените храни нямат място в хранителния ви режим. Особено ако имате за цел да махнете целулуита.
Относно тренирането - да има тренировки с външно съпротивление, тежко за предпочитане, интензивните кръгови/интервални тренировки комбинирани с 1-2 аеробни тренировки седмично ще дадат чудни резултати
Много е важно да се оценява стресът като фактор. Една от основните причини за всички видове заболявания, болести и като цяло изменения на нормалното здравословно състояние на човека са следствие на негативния стрес, бил то професионален, в личен план и т.н. Целулитът се появява и успешно се премахва, като се работи и в тази насока :)
17.05.10
11:32
Причините са следните:
1. Хормонални проблеми - дори взимането на хапчета са причина...
2. Небалансирано хранене и недостатъчно течности
3. Стрес
4. Слаби мускули
5. Лошо кръвообращение
6. Възраст
7. Наследственост
Съвети:
1. Направете си хормонални изследвания
2. Храненето трябва да включва всичко необходимо в зависимост от двигателната активност - липсата на необходимите хранителни вещества или прекаляването с някои храни, объркват не само метаболизма, но и жлезите с вътрешна секреция... Някои диети водят също до такова объркване... Приемът на течности е строго индивидуален. За някои може 2л да са достатъчни, а 3л да са прекалено много и да се товарят бъбреците... Въпреки това в началото тялото постепенно свиква с приема на вода и постепенно може да се увеличи приема и... При недостиг се засягат - бъбреци, черва, сърце, жлези...
3. Избягвайте стреса, тъй като той е влияе активно на жлезите с вътрешна секреция.
4. Аеробни тренировки - колкото повече, толкова по-добре... Разбира се не трябва да има претоварване. Удължаването на тренировките става постепенно. Дишането трябва да е спокойно... Добре е да се включват интензивни тренировки от време на време, но за тях трябва да има база.
5. Спорт, масажи (лимфодренаж), каляване, йога (най-вече обърнатите пози)
18.05.10
15:06
щом “вече цяла индустрия, насочена срещу целулита”защо цял свят си развява целулита?
и кой вярва че тлъстинки,прилежно отглеждани 20-30год, ще се стопят за 10дни с някакво спрейче?
някакви леки форми се “лекуват”,но не всички имат този късмет
всичко е съвсем съвсем индивидуално
може да се отслабне, а целулитът да си остане и дори да стане по-забележим
пък и не мисля че е нужно всички да се “стопим” съвсем с глад и умопомрачителни кардио упражнения
доста често се замислям че целулитът е САМО козметичен проблен и в тази насока и психически,а не здравословен
дали се приемаме с малко недостатъци и това да не ни пречи в ежедневието и отношенията
или ще го превърнем в нещо, което ще ни отрови живота
целулитът не се приема само на състезания за фитнес и фигура
може да тренираме за здраве и удоволствие,а хората,които ви харесват и обичат,ще ви харесат и с не толкова съвършена кожа
19.05.10
09:54
Queen Kobra, каква беше идеята на на поста ти?
04.11.10
07:25
щом “вече цяла индустрия, насочена срещу целулита”защо цял свят си развява целулита?
и кой вярва че тлъстинки,прилежно отглеждани 20-30год, ще се стопят за 10дни с някакво спрейче?
някакви леки форми се “лекуват”,но не всички имат този късмет
всичко е съвсем съвсем индивидуално
може да се отслабне, а целулитът да си остане и дори да стане по-забележим
пък и не мисля че е нужно всички да се “стопим” съвсем с глад и умопомрачителни кардио упражнения
доста често се замислям че целулитът е САМО козметичен проблен и в тази насока и психически,а не здравословен
дали се приемаме с малко недостатъци и това да не ни пречи в ежедневието и отношенията
или ще го превърнем в нещо, което ще ни отрови живота
целулитът не се приема само на състезания за фитнес и фигура
може да тренираме за здраве и удоволствие,а хората,които ви харесват и обичат,ще ви харесат и с не толкова съвършена кожа
Ще ти кажа защо защото хората са мързеливи животни, за това и почвам от толкова ранна възраст да тренирам,за да не съм същото животно!!