26.04.07
19:49
Немога да разбера как ядете сурови яйца само белтък или само жълтък хмм.. не съм пробвал и незнам дали и да пробвам може ли някой да каже дали е толкова противно колкото изглежда това слюзесто не сварено яйце . :long:
26.04.07
19:56
#1
НЕ ги яж така освен ако не си сигурен ,че са пресни и най-важното домашни.
26.04.07
20:00
#2
Eее.., аз как да съм сигорен, че са пресни ?? :(
26.04.07
20:51
#4
четох някаде , че когато яйцата се сварят нещо в тях намаляволо в смисал че нали белтъците в тях имало нещо пък когато се свари или изпържи се намалявало нещо такова .
Съжелявам за некомпетентното изказване :red:
26.04.07
22:01
#5
Не се притеснявай толкова за белтъка (денатурация му се вика на това, което искаш да обясниш). Яж яйцата сварени - така не носят болести и можеш да отделяш лесно жълтъка и белтъка. Пък и сварени, ако ги счупиш, няма да е проблем (някои си ги носят на работа и там ги хапват).
27.04.07
06:14
#7
Е добре де само не разбрах ква е възможността да се разболееш от суровите яйца.Аз от много време ги ям сурови но нищо не сам усетил .Даже бях чувал че е по-добре да се ядат сурови заради денатурация.
Мнението беше редактирано от difference на 27.04.07 06:15.
казано от difference на 27.04.07, 06:14:
Е добре де само не разбрах ква е възможността да се разболееш от суровите яйца.Аз от много време ги ям сурови но нищо не сам усетил .Даже бях чувал че е по-добре да се ядат сурови заради денатурация.
Еми явно си имал късмет, но белята става един път. Яж ги сварени, наистина има болести!
+това не се печели кой знае колко от суровите яйца. Подкрепям твърдо сварените, безопасно е...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.04.07 20:18.
28.04.07
22:19
#11
Добре де , аз като дневно ям по 5 твърдо сварени яйца - с жълтък и белтък , много ли е ? Щото някой казват ,че имало холестерол в жълтъка ?
не че искам да “възкресявам” темато, но при прави впечатление че по младите в форима хвърлят жълтъка. Аз съм питам
медицинско лице и то ми каза че въпросния холестерол не би навредил понеже си млад , по специално в форума поне 60% са под 18 години - за по възрастите не знам как стоят нещата , но съм сигорен за по-младичните. Но се пак и Финансовата страна не е за изпискане , повечето хора под 18 нямат личен доход и некси не върви да меташ “храната” - се пак и жълтъка си има своята хран.стойност.
п.п. 12 яйца са 2.50 лева
казано от difference на 27.04.07, 06:14:
Е добре де само не разбрах ква е възможността да се разболееш от суровите яйца.Аз от много време ги ям сурови но нищо не сам усетил .Даже бях чувал че е по-добре да се ядат сурови заради денатурация.
как ядеш яйцата сурови??
Мнението беше редактирано от NRG на 18.05.07 12:29.
19.05.07
17:40
#16
Веднъж съм се пробвал да ям сурово яйце- беше прясно и домашно, защото баба ми донесе :) Счупих го в една чаша глътнах една глътка и веднага повърнах. (Егати гадостта, все едно си гълтам супола!!!) Счупих още 2 в чашата сложих малко сирене, разбърках ги и ги изпържих в тефлонов тиган с мн. малко масло- е това вече ми се ослади.
20.05.07
12:55
#17
Абе човек ти ако го разбиеш хубаво с миксер няма да ти се доповръшта а не като е цяло тогава да го глътнеш то така и аз ще повърна.А иначе аз сега от баба ми зимам домашни яйца :)
И вкусно ли ти е изобщо(наитина все пак всеки си има вкус :) но на мен ми прилича на сопол а пак
и салмонелата като знам какво става и се отказвам дори и да пробвам!!!
21.05.07
10:25
#19
Ами аз попринцип сутрин ги прая с мляко а след тренировка с мед а пък с мед и мляко става супер яко пробвай, а пък даже и да са само яйца те щом са разбъркани с миксер стават течност не стоят като сополи :Д. Исках и да попитам до колко време (говорим за домашни яйца) след като кокошката ги е снесла яйцата са пресни ? :)
Мнението беше редактирано от difference на 21.05.07 10:27.
Можеш да си сигурен, че яйцата са пресни, ако на село си гледате кокошцици и редовно си докарвате яйца от там :)
10.06.07
19:03
#21
казано от Ванко на 10.06.07, 13:39:
Можеш да си сигурен, че яйцата са пресни, ако на село си гледате кокошцици и редовно си докарвате яйца от там :)
Е не е така. Той ще си вземе яйцата от селото, ама след месец няма да са пресни, въпреки че са домашни. Пък и не мога да разбера каква е разликата между домашни и купени яйца- все кокошки ги снасят, само дето на едните им знаеш произхода, а на другите не. До сега не съм чувал за генно модифицирани яйца, така че каквито и да са яйца, все са си полезни.
Аз като си ги правя на омлет и по др. начин ги чукам едно по едно в чаша и ги мириша дали са пресни, ако са запъртаци> цап в боклука.
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 10.06.07 19:05.
08.07.07
05:31
#22
Никога не яж сурови яйца освен ако не си Роки.
казано от Rock_acdc на 08.07.07, 05:31:
Никога не яж сурови яйца освен ако не си Роки.
Роки не е човек не го гледайте :)
29.08.08
15:04
#25
За мен боксиорите не са хора като цяло :)
най-уважавания от мен спорт въпреки че още не съм го пробвал... :P
За яйцата вариш и ядеш няма нужда за 0.7г белтъчини да се утровиш с помия :)
30.08.08
20:46
#26
можеш да ядеш яйцата както си искаш с изключение на сурови !!!
02.09.08
10:24
#27
Пропускате нещо важно - предимството на суровите пред сварените е не толкова че в тях има повече белтък или нещо подобно, ами че ако реша мога да изпия и 20 яйца и да не разбера, че съм ял и ако не беше въпрос на финанси можех да го карам и по 50 яйца на ден,докато като ги ям сварени след 4,5 яйца почва да ми става тежко.
П.П. с яйцата изобщо не излиза сметката, карайте го на извара
02.09.08
15:30
#28
казано от MI5 на 02.09.08, 10:24:
П.П. с яйцата изобщо не излиза сметката, карайте го на извара
Биологичната стойност на яйцата е по-голяма, пък и яйчния белтък се усвоява по-бързо и на 100% в сравнение с изварата :)
21.10.08
13:26
#29
казано от No_WaY на 02.09.08, 15:30:
казано от MI5 на 02.09.08, 10:24:
П.П. с яйцата изобщо не излиза сметката, карайте го на извара
Биологичната стойност на яйцата е по-голяма, пък и яйчния белтък се усвоява по-бързо и на 100% в сравнение с изварата :)
Сурватъчния протеин от изварата е един от най лесно усвоимите, усвоява се много по бързо от яйчния протеин.
22.10.08
11:12
#30
Защо тогава всеки 2ри яде извара преди лягане ? Не вярвам да е, защото се усвоява бързо...
22.10.08
12:31
#31
казано от Владимир92 на 29.08.08, 12:23:
казано от Rock_acdc на 08.07.07, 05:31:
Никога не яж сурови яйца освен ако не си Роки.
Роки не е човек не го гледайте :)
За Роки само хубаво или нищо !
По темата за яйцата , яйцата според мен е най-добре да се ядът варени , така хем са безопасни хем са полезни ;-)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.08 12:34.
казано от FZKTWGS на 22.10.08, 12:31:
казано от Владимир92 на 29.08.08, 12:23:
казано от Rock_acdc на 08.07.07, 05:31:
Никога не яж сурови яйца освен ако не си Роки.
Роки не е човек не го гледайте :)
За Роки само хубаво или нищо !
По темата за яйцата , яйцата според мен е най-добре да се ядът варени , така хем са безопасни хем са полезни ;-)
Роки е човека.Според мене яйцата са и НАЙ-ВКУСНИ така. :)
22.10.08
16:15
#33
чак най-вкусни-не са.И аз съм ял сурови(от баба на село де :Д),но направени с мискер,заедно с мляко(прясно или кисело) и малко мюсли.На вкус е ок.Но варени си е най-добре .
П.с.гледах един филм-комедия,в който глвния герой беше културст,ставаше сутрин,счупваше дно яйце и от него излизаше пиле и така ги ядеше той-в миксер :Д
Мнението беше редактирано от az100yan на 22.10.08 16:17.