Имам проблем с акне може ли да е от добавките?

27.04.07
10:53

Взимал сам Глутамин, Амино Киселини, Креатин , Трибестан и Протеини.От ноември до април  сам качил 20 кг бях 70 сега сам 90кг.Как мога да избегна акнето?

MO

27.04.07
12:36

Като изчакаш ,има една възраст дето квото и да правиш от пъпки няма отърване.Търпение и почистване на лицето с походящи козметики.

27.04.07
12:41

по горе не сам оточнил , че имам пъпки по гърба и от пред на гърдите по-малко на лицето, може и от побертета да е на 17 години сам

05.05.07
07:27

Да от пубертета е най-вероятно.Почти всички сме така. :-)

06.05.07
16:36

Има какво да се направи!!! Акнето се дължи най-вече на отделянето на мазнини, който запушват порите на кожата. Усиленото производство на хормонив пубертета допринася за това. Някой суплименти, които предразполагат към усиленото производство на хормони могат да се нарекат коствени виновници за акнето.  Друг фактор е потта (особено при нас, трениращите), която също може да запуши кожата.

Цялостно решение на проблема много често не може да се намери. Важното е обаче да се спазват някой прости неща, за да се минимизира развитието на подобни неприятни кожни дефекти. Първо - лична хигиена! Мий си лицето след всяка тренировка със сапун. Ако ти я изсушава има специални, които са с понижено pH. Същият може да се ползва и за цялото тяло.
Второ - “Недей да я стискаш...” - това съм го чувал от доста хора. Да, ама естествено моментното желание да я разкарам надделява пред преспективата да имам такива неща по лицето... Поне да е само червено петно. Важното е след това да се сложи спирт. Има много продукти, подходящи за това,  с допълнителни съставки за успокояване на кожата и т.н. Принципно дори и обикновеният 70%-ов спирт върши работа, но определено оставя следи за по-дълго време. Слагаш на памук и задържаш за 4-5 мин. Задържаш, не размазваш! Идеята на тази операция е да не се разнесе надолу по лицето и за да дезинфекцира мястото, което спира пренасянето по кръвния поток, от което могат да последват много по-опасни инфекции.

За останалата част на тялото... Много често става въпрос за фуликулно акне (съжалявам, не съм сигурен за правописа на думата). Т.е. всичко идва от корена на някой косъм, които е решил, че ще е забавно, за разнообразие, да расте в обратната посока. Аз лично си лекувах гърба с два различни препарата (доста съм космат :D ). И двата дадоха ефект. Единият беше направен в аптека, което значи, че просто няма да ти кажа какво представлява, та да си го вземеш. Другия се казва трихлобактер и е нещо като пяна за чистене на чинии :) изкъпваш се, изсъхваш, разтваряш 1 супена от лекарството в 100ml вода и с гъба размазваш на проблемните места, чакаш 5-10мин и пак се изкъпваш. До 1-2 месеца трябва да има ясно видими ефекти.

Надявам се да съм помогнал. Успех и умната.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1