20.04.07
07:44
Здравейте.Мина се време и не съм писал,защото се случи нещо което е ад за бб маняците-операция.Тя се състоя преди 3 дни,сега съм в къщи и почивам.Лекарите ми казаха месец и половина да не пипам тежести.Тъй като през това време няма да давам пари за карта във фитнеса,ще мога да посъбера някакви средства и искам като започна да си взема някакви добавки.Въпроса ми е какво е най удачно да си взема и колко време след като започна тренировки да ги пия.Едва ли ще е от първия ден.Отначало си мислех да взема креатин,но се отказах,защото след операция едва ли максималните тежести ще са ми цел,като че ли е по-добре да го сменя с аминокиселини (каквито всъщност не съм пил досега).Благодарен ще съм ако дадете мнения кое как да приемам и т.н
мнението ми няма да покрие запитванията ти,но нямаше как да не остана съпричастен към това което ти се е случило - операция.мога да си представя г/д как се чувстваш щото самият аз имам 2 операции! пожелавам ти успешно и скорошно възстановяване! нови върхови форми !!!
Силата ще ти последното, за което ще мислиш.
Затова може би:
протеин - ако си го набавяш с храната няма да ти трябва (просто като пример в период за маса си набаевям всичко с храната)
амино - същата работа
витамини - по всяко време да добре дошли.
Може и ЗМА.
Друго не ми идва на акъла.
27.04.07
10:52
offspring, херния ли беше операцията, имам някакъв спомен да сме го осъждали, но не съм сигурен.
На 100% започни с леки тренировки, то ще си проличи кога ще имаш възможност да вдигнеш левъл, както се казва. Мини първо през мускулната треска и т.н., после ти препоръчвам поне 1-2 месеца без добавки чисти тренировки като си понастроиш храненето, ако това си ти на снимката повечко въглехидрати за да може тялото ти да отговори на повишеният енергиен разход, а по нататъка вече си ги знаеш - протеин, ак. За креатина аз не бих бързал.
Да аз съм на снимката-знам,че трябва да качвам...а не сме обсъждали нищо,не е херния а разширена вена в областа на корема...и аз започнах да се отказвам от добавките поне за първите 2 месеца.Предпочитам стабилна храна (до колкото мога да си позволя).Благодаря за помоща.
Всяко зло за добро! Сега поне нямаш разширената вена и дай боже и да нямаш повече такива проблеми! Само вмятам, че на някой аминокиселини съм мяркал, че са препоръчителни след операция. Но протеин, глутамин, креатин и т.н. засега недей, няма смисъл, пари на вятъра. Поддържай мускулите с храна.
Съживявам темата.Мина се около месец и половина и започнах да тренирам от миналата седмица.Харесва ми това,че силово не съм загубил много,така сега резултатите смятам,че ще са още по-добри от преди.Обаче...за тоя месец и половина свалих 2-3 кила и 2,5 см в ръката.Ама хич не съм трогнат като се гледам в огледалото >:-( Влизайки във фитнеса гледам две приятелчета (единия е от класа ми) качили колко аз съм загубил за тва време :smirk: навиват ме за някво креатинче от магазина на Димитър Димитров (на Младост) за 26 кинта.Преди мислех,че дълго време след като се завърна ще ми изкачат очите на 10-кг дъмбели за бицепс :cheese: да ама както споменах не съм загубил сила а и (да чукна на дърво) операцията не се обажда.Та по същество :red: : плана в главицата ми е 1-креатина 2-глюкоза 3-някакво протеинче,гейнерче...обадете се с малко предложения.
казано от Offspring на 12.06.07, 16:00:
Съживявам темата.Мина се около месец и половина и започнах да тренирам от миналата седмица.Харесва ми това,че силово не съм загубил много,така сега резултатите смятам,че ще са още по-добри от преди.Обаче...за тоя месец и половина свалих 2-3 кила и 2,5 см в ръката.Ама хич не съм трогнат като се гледам в огледалото >:-( Влизайки във фитнеса гледам две приятелчета (единия е от класа ми) качили колко аз съм загубил за тва време :smirk: навиват ме за някво креатинче от магазина на Димитър Димитров (на Младост) за 26 кинта.Преди мислех,че дълго време след като се завърна ще ми изкачат очите на 10-кг дъмбели за бицепс :cheese: да ама както споменах не съм загубил сила а и (да чукна на дърво) операцията не се обажда.Та по същество :red: : плана в главицата ми е 1-креатина 2-глюкоза 3-някакво протеинче,гейнерче...обадете се с малко предложения.
според мен си вземи за начало само протеин от по добрите ( зависи от финансите ти ) а по нататак мини на креатин за повечко сила и така . а имам и въпрос към теб: след това време след опецазията имаш ли някакви леки болки , по скоро леки и тъпи болки в областа на операцията ( и аз съм опериран преди няколко месеца ) ?
26.08.07
19:52
www.now.bg то тука има изгодни предложения за протеини и аминокиселини. Пише че АК са полезни след операция. тези са на сравнително добра цена и са качествени.