19.04.07
19:15
Здравейте, има нужда от съвет и ви моля за това .
Аз съм жена, на 29 години, висока съм 1,60 - в момента останах само 40 кг.
Преди винаги съм била 47 - 48 кг. не съм била дебела, но никога толкова слаба .
За моято височина дори и 5 кг са много .
След обстойни изследвания се оказа, че съм отслабнала драстично в резултат на стрес .
От една седмица пия по 60 -80 гр въглехидратен протеин с прясно мляко и аминокиселини по 3 табл. дневно .
/ не знам дали е правилно - някъде го бях чела това, резултат нямам до момента /
Желанието ми е бързо да си възстановя килограмите .
Не тренирам нищо и никога не съм тренирала .
Моля за съвет .
Благодаря Ви .
19.04.07
19:29
Ако си сигурна че е от стрес значи пробвай да релаксираш!Храни се редовно и не пропускай ядене!По добре жена с кила под нормата отколкото над ;)
19.04.07
19:35
Би ли споделила, дали лекарите (правили тези изследвания) са ти препоръчали вече нещо?
19.04.07
19:42
Първо искам да ти поздравя, че си взела правилното решение и искаш да възвърнеш старите си килограми. Доста жени, за съжаление, биха се зарадвали, ако им се случи да отслабнат така рязко, без оглед на това, че не е полезно за здравето.
Моят съвет - наблегни на качественото хранене - немазното месо трябва да ти стане пръв приятел. Млечните продукти също. Богатите на комплексни въглехидрати храни (картофи, ориз) са препоръчителни.
На твое място не бих прекалявал с протеина, особено при положение, че е високовъглехидратен. При положение, че си жена и не тренираш, 80 грама са много. Същото бих казал и за аминокиселините.
Почивай повече, не се излагай на стрес, храни се добре и всичко ще си дойде на мястото.
Успех!
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 19.04.07 19:42.
лекарите ми предписаха само успокоителни, от както ги пия се чувствам доста по - добре .
пропуснах само да ви споделя, че след един месец точно ми предстои собствената ми сватба .
В момента изглеждам доста мършавка и естествено не се харесвам и нямам самочувствие .
да, храня се - но няма ли начин да кача бързо поне 5 кг. поне ?!
а… и още нещо .. вече една седмица всеки ден пия по 0,500 прясно мляко - вътре с три лъжички протеин - едната лъжичка май е 30 гр и един банан слагам т.е. 90 гр . ама не го пия наведнъж а за целия ден .
протеина , който си купих от една зала е mus-l blast / май е американски / и aminowhey / * 3 табл на ден /
ама ми омръзна да го пия тва мляко вече , пък не съм качила и 100 гр дори ....
Моля, дайте ми съвет !
Избягвай да пишеш поредни постове. Имаш бутон за редакция на мнението.
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.04.07 12:36.
казано от Диляна на 19.04.07, 20:20:
а... и още нещо .. вече една седмица всеки ден пия по 0,500 прясно мляко - вътре с три лъжички протеин - едната лъжичка май е 30 гр и един банан слагам т.е. 90 гр . ама не го пия наведнъж а за целия ден .
протеина , който си купих от една зала е mus-l blast / май е американски / и aminowhey / * 3 табл на ден /
ама ми омръзна да го пия тва мляко вече , пък не съм качила и 100 гр дори ....
Моля, дайте ми съвет !
Ами ако искаш да качваш мускулна маса трябва да тренираш няма как...
Но ако наистина си много много слаба и нямаш време за тренировки, яж стабилно въглехидратни и протеинови храни...
да, благодаря ви , но всичкото това с яденето го правя ама не става .
има ли някаква специална програма или нещо освен протеините, което може да ми помогне да дебелея малко ?!
яж много хляб ориз пържени картофи кебапчета кюфтета а бе колкото мойе по тласто и мазно и ти гарантирам само за месец че ще качиш ама мазно :)
Диляна, проблемът ти е много специфичен и едва ли някой от нас тук знае със сигурност какво може да ти помогне. Но интуицията ми подсказва, че може би трябва да започнеш да спортуваш с тежести.
По-важното е да се чувстваш добре и да си щастлива ;-)
Не знам какви успокоителни взимаш, но някои от тях са нож с две остриета. Преди няколко години станах свидетел на един кошмар, който се случи с една моя близка, и за съжаление изходът беше фатален.
20.04.07
00:01
Здравей Диляна!
Най-добрият и сигурен начин да качиш килограми е силова тренировка + качествено хранене. Виж темата на седмицата. Там съм публикувал информация за хранене при покачване на тегло, както и предложения за примерни програми.
Имам въпроси свързани със здравето ти. Направи ли си гастроентерологични (включително и за бактерии) изледвания? Малко тежък въпрос но, направиха ли ти онкологични изследвания? А как са хормоните ти и имаш ли признаци на аменорея?
Можеш да ми отговориш и на лично съобщение, ако не ти е комфортно да говориш за здравето си тук. Ако отговориш са “Да” + “Всичко е в норма”, чети надолу.
В случай, че си здрава:
Моят съвет е да се свържеш със специалист по хранене - лекар или спортен нутриционист. Нека ти направи високо калоричен хранителен режим. Понеже си начинаеща, можеш да избереш програма от сайта и с помощта на инструктора в най-близкия фитнес клуб, да започнеш да влизаш във форма.
По-добър, но и по-скъп вариянт е да бъдеш въведена в света на фитнеса от личен треньор. Въпросът е, че варианти има - остава да вземеш решение!
Желая ти успех!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 20.04.07 11:14.
Благодаря ти Владимир,
отговорям ти - точно тези изследвания за който ме питаш не са ми правени, но са ми правени други, а и аз съм сигурна че си свалям кг от повече емоции / дори и положителни / - защото това ми се е случвало и преди ... след време когато се успокоя повечко сама си ги възвръщам кг., но сега проблема ми е / сигурно си прочел / че ми предстои собствената ми сватба и не искам да се поява толкова мършавка на купона . Аз всъщност съм и доста нисичка / 1,60 / но въпреки това тези 40 кг в момента са ми доста оскъдни . А и на мен ми е нужно да кача само 5 - 6 или 7 кг и то бързо разбира се .
не знам към кой да се насоча наистина - никога не съм се занимавала нито със спорт нито с протеини ., годеника ми също не се е занимавал с това .
за първи път дори влизам в подобен сайт .
и само да попитам от любопитство - защо вече 8- 9 дена пия протеините и няма ефект от това ?
как точно действат те на организма ? не е ли редно да кача поне малко от тях ?!
моля те да ме насочиш към подходящ човек , или къде точно да прочета това което ми трябва .
аз съм от Пловдив .
Благодаря ти предварително .
Владимир, пропуснах само да ти напиша, че това което чета относно дневните диети ми се струва, че е дадена за мъж който е 100 кг, това количество храна което чета аз май го изяждам за цяла седмица , а не за едни ден .
Ако не те затруднявам ще те помоля да ме насичиш наистина към лекар или спортен нутриционист ?!
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.04.07 12:38.
казано от Диляна на 20.04.07, 05:08:
и само да попитам от любопитство - защо вече 8- 9 дена пия протеините и няма ефект от това ?
Първо, 8-9 дена са буквално нищо, за да очакваш какъвто и да е резултат за толкова кратко време.
как точно действат те на организма ?
Никак не действат, това е храна на прах.
не е ли редно да кача поне малко от тях ?!
Не. Ако калорите ти за деня са малко, няма как да качиш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.04.07 09:58.
какво ще ме посъветвате тогава да правя ?!
няма ли някакво хапче за качване ?!
нараво ме разбихте ... аз не мога да ям толкова много храна на ден от това което чета че трябва да изяждам, че на мен стомаха ми не е толкова голям .
и какво да правя сега ?!
може ли по конкретен съвет ?
не исам да съм мършава булка ?!!!!
20.04.07
10:52
;) Или яж повечко или пий протеини. Каквото и хапче да вземеш, само може да ти помогне по лесно да качиш. Но трябва и да ядеш. От въздух няма как да качиш килограми :)
добре КИ, какво хапче да взема за да ми помогне да кача по лесно ?!
моля те, помагай ми
Ако ядеш по малко, но по-често и подбираш качествени и висококалорични храни няма проблем да си набавиш необходимите калории без да ти се надува стомаха. Но за целта наистина трябва да се обърнеш към специалист по хранене, който да ти изготви хранителен режим.
Няма такова хапче, от което да качиш ако не ядеш достатъчно. Всичко зависи от количеството калории, които приемаш за деня. Вероятно в момента приемаш доста по-малко отколкото са ти необходими, защото не знаеш как да се храниш.
Мнението беше редактирано от butthead на 20.04.07 11:19.
20.04.07
11:20
Диляна, за 9 дни - случаят ти е изгубена кауза. :( Като спортен нутриционист ти го казвам. Останах с впечатление, че коментираме срокове от 30-40 дни...
Виж, ако си взела решение да влезеш във форма - чети изданието в следващите 9 дни. Ако си амбициозна и здрава, това че си “кльощава” ще е до 1 време, после - ще си атлетична.
И все пак, защо не ни разкажеш какво и колко пъти яде вчера или онзи ден например (освен протеина)? Поне да разберем допускаш ли ключови грешки.
ПП: Току що ми хрумна - колко вода пиеш дневно? За колко време свали килограмите?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 20.04.07 11:22.
ок - започвам
аз работя и понякога не мога да излеза от работа за да хапнаи з ада не попускам храненето за целта си взимам питки от билла / малки са, ама за мен са добре / - правя си сандвичи - една питка с майонеза, салам, топено сирене .
сутрин рано ми е невъзможно да закусвам, пия кафето на гладно .
в 10,00 часа изяждам една такава питка ,
към 12,00 часа си изпивам 500 гр прясно мляко със 60 гр протеин и 1 банан вътре .
в 14,00 втората питка . тук може би и малко вафличка или кроасанче след това .
в 16,30 хапвам третата питка от приготвения сандвич .
вечер към 19 - 20 ,00 часа - хапвам пържолка със малко салатка и филийка хляб .
ако се сетя и две варени яйца за през деня .
преди да заспя пия 200 гр мляко с малко протеинче .
вода май не се сещам да пия - или ако е така не е повече 0,400 на ден .
ама да ви кажа ако за вас това е малко ядене, за мен е супер много ...
преди не се сещам да съм се хранила толкова и то под час .
ама и немога много да се тъпча че като преям връщам всичко обратно .
да, пия протеините от не повече от 10 дена - и ми се иска да кача възможно най бързо тези кг. че нали ви казах че не искам да съм мършава булка на сватбата си .
ако може ме насоечте към специалист тук в пловдив, ще се срещна с него . ако трябва ще тренирам .
квото кажете - само малко кг. искам .
оо пропуснах, кг. ги свалих доста бързо - нещо много се бях изнервила и за сигурно 10 дни - стопих към 4 кг.
не съм се мерила точно тогава, но съдейки по дрехите май съм точна в преценката .
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.04.07 12:36.
Не съм специалист, но с това папкане по-скоро ще си задържиш килограмите, но не и да ги качиш. 3 питки с една пържолка и филийка хляб може да ти бъде само едното от храненията, ама знам ли, все пак си 40 кила.
Странно е как така си свалила толкова кг набързо..Тия успокоителни,които пиеш в момента...имат ли странични ефекти...?Хубаво,е че ядеш много белтъчна храна,но трябва да увеличиш въглехидратите...Пробвай с мед...
Ами кажи,че си от Пловдив :Д
Сега по темата за мен най-добрите инструктори са в Рондото,там където тренирам.Така,че може да отидеш,ще ти дадът съвет.
Диляна, бих ти препоръчал да си вземеш бирена мая!Тя дава много апетит!Няма да имаш нужда от протеини и други прахове.. Просто трябва да се успокоиш и всичко ще си дойде на мястото може да си сигурна :)
27.04.07
17:22
Моляя.... ти си момиче и си 169 висока и 50 кг !!!! Сега кажи, че е си на 14 години и ще се чуствам като жена :gulp: 8-/ :red:
Не ти трябват добавки, а правилно хранене. Зарежи го това тае-бо. Не знам каква ти е инструкторката, но при много не правят кой знае какво. Сигурно от него усещаш парене в мускулите. Но това не означава, че те растат. Просто при тае-бо многобройните непрекъснати повторения пречат на мускулите да се освободят от натрупанта млечна киселина. Пари, ама кел файда! То сие повече аеробна тернировка. Напиши как се храниш с часовете И ГРАМАЖИТЕ!
27.04.07
18:26
казано от nshonya на 27.04.07, 18:00:
29г трябва ми съвет а не запознанство с малолетни
Момиче не ми трябва запознанство питах те защото аз съм на същите килограми и ръст и си казвам ако си на моята възраст ще си колкото мене ,а пък си момиче и да си на моите години с моя ръст и килаа...... !!!! :ohh:
Каквото ми се яде и колкото ми се яде, не означава, че е достатъчно за качване на килограми. Освен това правиш много аеробни кардио тренировки, които свалят килограми. Направи си свестен режим на хранене и ограничи тичането и карането на колело.
Добре ти искаш да напълнееш, а правиш само аеробни тренировки, които са за сваляне на килограми. Плюс това очевидно си нямаш представа как да се храниш. Не си мисли, че е лесно да си направиш и особено да спазваш качествен хранителен режим.
На първо място хранене на 3 часа ,но качествена храна за да може стомаха ти да свикне с повечко храна.След това задължително тренировки,но силови не аеробни.На мен това ми помогна.Висока съм 156см и бях 42 кг септември месец,а сега съм 48 кг.Аз пък свалям от безсъние ,а със малко бебе просто нямаше как да не отслабна.Освен това сега много внимавам и с яденето и с тренировките защото бързо слабея и проблема е на лице за отрицателно време.
Пожелавам ти успех,но повярвай ми този УСПЕХ зависи единствено от теб.
п.с. Вземи бирена мая и рибено масло.
казано от Диляна на 19.04.07, 19:15:
Здравейте, има нужда от съвет и ви моля за това .
Аз съм жена, на 29 години, висока съм 1,60 - в момента останах само 40 кг.
Преди винаги съм била 47 - 48 кг. не съм била дебела, но никога толкова слаба .
За моято височина дори и 5 кг са много .
След обстойни изследвания се оказа, че съм отслабнала драстично в резултат на стрес .От една седмица пия по 60 -80 гр въглехидратен протеин с прясно мляко и аминокиселини по 3 табл. дневно .
/ не знам дали е правилно - някъде го бях чела това, резултат нямам до момента /
Желанието ми е бързо да си възстановя килограмите .
Не тренирам нищо и никога не съм тренирала .
Моля за съвет .
Благодаря Ви .
Много неприятно, прочетох и какво си писала за храненето си.Аз мога да ти препоръчам какво ми се струва добре в твоя случай но най-добре е ти да се поинтересуваш от здравето си и да потърсиш повече информация.За да отслабваш толкова бързо явно това е от две страни лошо хранене и стрес при което губиш повече мускулна и костна маса отколкото някакви тлъстини.Яж качествена протеинова храна като яйца, мляко, месо и сирена/извара във всяко от яденетата си не в едно ядене а в течение на деня.Гледай да хапваш през 3-4 часа минимум, освен това ти препоръчвам да правиш кросове сутрин 3-4 пъти седмично по 20-30 мин, някои могат да кажат че тя има нужда от качване не от сваляне, бягането обаче нормализира обмяната на веществата и при добро хранене тя ще качи килограми освен това при бягане се отделят в голямо количество хормони на щастието които са силно анти-стрес и анти-депресионни.Ако искаш и да си стегнеш тялото можеш да правиш 2-3 серии лицеви опори преди бягането ако не можеш пълни на колене и ръце.Това е ако искаш да постигнеш атлетично тяло трябва да ходиш на фитнес.
казано от nshonya на 27.04.07, 22:58:
Не се храня по часове или грамажи,а можеби трябва?!3 или 4 пъти дневно, колкото и каквото ми се яде а дори и вповече.Не се ограничавам почти от нищо имам апетит,но не прекалявам със сладкото.Не е само тае бо написах го като ориентир. Карам колело и тичам средно по 6 км на ден.Не работя и имам достатъчно време и търпение.
Яж качествена храна и наблегни на комплексните въглехидрати, това са предимно зърнени храни с минимална обработка.