плеонефрит

28.04.07
10:28

някой може ли да ми даде конкретен отговор какво точно е плеонефрит..????

Малък брой хора биха могли да ти дадат отговор на този въпрос.
Ако обаче питаш за пиелонефрит, работата е друга.
Пиелонефритът е остро бъбречно заболяване на бактериална основа. Най - често е хронично и освен обичайните симптоми и болки може да се свързва и с гадене, повръщане, температура. Бактериите проникват в стомаха и червата. Изисква се и диета за алечението му. И много течности, никакъв алкохол и др. Докторите ще кажат.
Почти сигурно ще има антибиотици.
Лекува се задължително! Хроничната форма е опасна. С годините задържането му води до сериозни ефекти, като износване и некроза на бъбреците, подуване и задържане на вода, нефункциониране и нужда от диализа и дори смърт!
Понеже предполагам ,че си млад и че за пръв път го констатират, ще ти кажа, че е много разпространено заболяване, сигурно поне 5 на 100 от хората имат въпросната бактерия. Но въпреки това, лекувай се и спазвай лекарските предписания на всяка цена!
Бързо оздравяване за теб или за когото и да е!
Поздрави!

29.04.07
16:46

благодаря за отговорът...........искам само още нещо да попитам при наличието на това заболяване след като се установи че след поглъщането на 2-3 литра течности през устата и около 1-2 венозно(фурантрил), а диорезата за 24ч е не повече от 100мл,би ли следвало фурантрилът да се смени с нещо друго или диализата е неизбежна....а всъщност колко опасна е тя при наличето на без инсолинов диабед?

Е... Този въпрос е изцяло в компетенциите на лекуващият лекар.
Не мога да се ангажирам с отговор колко и как да се лекува.
И с какво лекарство да смениш сегашното, да правиш ли диализа или не. Ние сме любителски форум, даже и професионален да бяхме, лечението е на база изследвания, ОФС, предишни лечения, история на заболяването, търпимост към лекарства и манипулации...
Между нас няма лекари, медицина е малко силно казано, ние по - скоро се занимаваме със спортна физиология, рехабилитация, терапия и т.н.
На въпроса ти също не мога да отговоря твърде точно. Във всеки случай аз лично бих препоръчал преди да се пристъпи към диализата(освен ако не е животоспасяваща) да се атакува нормализиране на въглехидратната обмяна. Особено при инсулинова резистентност според мен при диализа се увеличава многократно рискът от хипоглекимичен шок. Какъв е риска зависи от степента на напредналост на диабета и от референтните стойност ина изследванията.
След като говорим з инсулинонезависим ,там лично аз си представям нещата по  -прости. Диета и спорт помагат за нормалния метаболизъм и сигурно са неделима часто от ежедневието. Добре е обаче стриктно да се спазват, защото злото не идва само. Увеличената кръвна захар и игрите с нея всъщност са фактор, пречещ на пречистването на кръвта и водата, т.е. предразполагащ към заболявания от типа на пиелонефрита и доста влошаващ симптомите. Нефритите и сами по себе си са опасни, но за мен трайното противодействие трябва да е насочено към диабета.

Всичките ми препоръки не са меродавни и представляват лично виждане по въпроса, на база обща култура. Въпроси за лечението си отправяй към лекуващият те лекар!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 29.04.07 18:07.

29.04.07
21:20

благодаря за отговорите....всичко което исках да знам е за моя информация и донякъде за успокоение.....това което се случи няма как да се поправи но все пак трябваше понякакъв начин да науча нещо повече за заболяването макар и от любителска гледна точка...това което знам със сигурност е че човек умира от това........и никой не поема отговорност и желание  да обясни къде точно е причината..........

Не зная какъв точно е случая. Но при такова заболяване допускам, че винаги има шанс и за добро, и за лошо развитие и много неща зависят от правилните и навременни действия.
За това според мен много внимавайте с избора на лечебно заведение и ако имате възможност за частна клиника, колкото  и да е вулгарно, май е най  добре.
ВМА, правителствена болнца и донякъде александровска също са някакво решение.

30.04.07
14:51

вече няма смисъл от тях... търсех отговор на въпросът единствено и само вече за лично успокоение....имах нужда да науча това което нито едно медицинско лице не пожела да ми обясни...БЛАГОДАРЯ

Моля, пак заповядай. И все пак  имай предвид: ние лекари не сме.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1