29.04.07
18:54
Значи изчислих , че калориите нужни за да подържам кг-мите си са 1915.И от тук нататък нищо не мога да направя.Висок съм 1.70 80 кг 17 г.Моля за помощ някой да ми каже по колко грама въглехидрати мазнини и белтъци да приемам.Само да кажа че при всяка тренировка в края въртя колело по 40 минути и изгарям около 420 калории.Благодаря предварително за отговора.Разчитам на вас пичове :)
29.04.07
19:13
Как сметна тези 1915 калории, след като не знаеш колко гр. въглехидрати ти трябват дори?
29.04.07
19:22
казано от Димитър Михайлов на 29.04.07, 19:13:
Как сметна тези 1915 калории, след като не знаеш колко гр. въглехидрати ти трябват дори?
Още по-чудно на мен ми е как е сметнал точно колко калории израсходва на една тренировка, защото на повечето вело тия калории дет се изписват и уж изгаряш докато въртиш са тотално измислени. :-P
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 29.04.07 19:24.
Еми за изгорените калории на колелото незнам нищо,защото гледам какво отчита и си мисля , че е така , но тези калории които са ми необходими за подържане на теглото имаше някакъв калкулатор , в който като си въведох пола,годините,килата и ръста ми изскара точно това.Но аз неразбирам и точно затова питам вас-опитните.Надявам се на подкрепа и помощ от ваша страна.Засега от мен това .. ще чакам вашите отговори и Лека Вечер :)
Мнението беше редактирано от daihatsu на 29.04.07 22:16.
29.04.07
23:09
казано от daihatsu на 29.04.07, 21:58:
Еми за изгорените калории на колелото незнам нищо,защото гледам какво отчита и си мисля , че е така , но тези калории които са ми необходими за подържане на теглото имаше някакъв калкулатор , в който като си въведох пола,годините,килата и ръста ми изскара точно това.Но аз неразбирам и точно затова питам вас-опитните.Надявам се на подкрепа и помощ от ваша страна.Засега от мен това .. ще чакам вашите отговори и Лека Вечер :)
66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.)
Ето формулка. За теб :
66 + ( 13.7х80 ) + ( 5х170 ) - ( 6.8х17 ) = 2012 - 115,6 = 1896,4
Ако спортуваш примерно 2-3 пъти седмично това се умножава по 1.375, ако 5-6 пъти - по 1.55.
Пример - спортуваш 3 пъти в седмицата.
1896,4х1.375=2607,55 ~ 2600ккал. на ден трябва да приемаш за да поддържаш тези килограми.
Ако искаш да отслабваш : 2600 - 500 = 2100ккал. на ден.
За отслабване с НВД има материали по сайта, просто на началната страница напиши в търсачката НВД и ще ти излезне. Общо взето трябва да приемаш поне по 1гр. въг. на кг. телесно тегло; поне 2,2гр. белтъци на кг. телесно тегло; а мазнините се разбират след като направиш някой сметки. Главно се ядът меса и млечни продукти, ядки, зеленчуци. Плодове, хляб, захар, сладки и т.н. се избягват. Сутрин и на обяд се ядът главно въг. На два-три часа трябва да ядеш и по 30гр. белтъци за да не гориш ММ ( мускулна маса ). Един ден от седмицата правиш ВВД или високо въглехидратен ден ( хапват се вместо 1гр. на кг. поне 2 или 3гр. на кг. за да се излъже тялото, че гладуването е приключило, за да си позволи загуба на още мазнини и да не се спре процеса занапред, защото тялото страхувайки се че гладът ще продължи дълго време може да спре да гори мазнин и да мине само на мускулна маса). Фитенса и кардиото са задължителни за по-бързи резултати и по-стегнато тяло. И много други, но сайта и форума е пълен с информация - който търси - намира!
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 29.04.07 23:13.