30.04.07
15:02
Какво мислите за хайвера,консумирате ли го и специално тоя по класическата рецепта?
Вкусно, вкусно, ама скъпооооооо. Аз го ям редовно. Просто е малко като традиция да се събираме с приятели в един гръцки ресторант на 9-10 дена и аз почти винаги си поръчвам тарама (дето е от хайвер) и омлет. Яка манджа. Зехтин и два вида яйца - пилешки и риби. Low-Carb вкусотия.
Според зависи от рецептата. Някъде слгат варени картофи и с тях идват на 100 грама :Calories 286; Calories from Fat 193 (69%) Calories from Carbohydrate 57 (21%) Calories from Protein 28 (10%). Иначе в хайвера има само 4 грама въглехидрат на 100 грама продукт, имаме и малко въглехидрати от една малка глава лук. Рецептата е 125 грама хайвер, 1/4 литър зехтин (скъпоооо), малко вода, сока от 1 лимон (или два) и една малка глава настърган лук.
хайвера се взима и се постава в тенджера. Прибавя се лимоновия сок и се разбърква с вилица (миксер, ако е по-голямо количество). Трябва да се псуакт повечето яйца. зехтина се прибава малко по малко при постоянно бъркане. Малко вода от време на време. Все едно се прави майонеза. И много много бъркане. Хайвера и зехтина много трудно стават една маса. Бърка се до светло розов цвят и да не се виждат черни точици. Чак на края се прибава малка глава настърган лук. Много трудно се готви. Пробвал съм с няколко варени картоа и става по-бързо, но не телкова вкусно. Оригниланата рецепта сстава малко по-малко от 400 грама с около 10 грама въглехидрати общо. Все пак това е мезе и не е за наяждане. Доста е солено, заради соления хайвер.