04.04.07
08:17
Свиква ли организма с тях това ми е въпроса? От месец и половина всеки ден без почиващите ям по 10 яйца с 1 жълтък и имам чувството че организма ми привикна към тази храна. Дали да не ги спра за известно време ?
Темата беше редактирана от doktora_bg на 04.04.07 08:18.
04.04.07
09:30
Ухааа... месец и половина всеки ден по 10 яйца? Я дай някакво инфо за теб... щото не всеки би могъл да погълне по 10 яйца на ден, а пък и ми се струва много :) . Иначе организма... той какво да привиква? Стига да не си нещо алергичен си хапвай :)
10 бълтъка не са равни на 10 яйца. Няма нужда да ги спираш, даже сложи още жълтъци.
04.04.07
09:48
173см
66кг
17години
ами 3 жълтъка добре ли са на 10 белтъка и ако някой може да ми каже дали по добра схема ги вземам
4 б 1 ж
след сън
2б 1 ж
30 мин след тренировка
към 10 и половина 11 вечерта
4 б 1 ж
послдените ги вземам с цел качване на маса
Няма проблем да си ядеш яйцата.Аз съм на НВД в момента и приемам по 15белтъка и 3 жълтъка дневно,съответно на 3 приема по 5б.+1ж. ;-) Мястото им след тренировка и вечер е идеално, също и суртин.
Мнението беше редактирано от BobaN на 04.04.07 15:46.
а само искам да питам ям преди лягане по 4-5 белтъка и ьвърлям жълтъците, но една сутрин бях забравил да ги изхвърля и майка ми ми описка живота, как можело да не ям жълтъците те били много полезни за мозъка бла-бла... та въпроса ми е какво трябва да е съотношението между белтъци и жълтъци което трябва да приемам на ден в тренировъчен и в нетренировъчен ден ?
11.04.07
16:49
казано от locvs на 11.04.07, 16:31:
Жълтък : Белтък
1:1както е в природата.
И кат изпие 15 яйца с жълтъците кво ще стане-ще почне да вижда в жълто. Не,сериозно 1:1 съм категорично против,3 са максималното количество според мен. Нека не се налага да се аргументирам, че не мога да я търпя тая тема вече :)
В природата яйцето не е създадено да бъде пито в безчетни количества от занимаващи се с фитнес.Белтъкът и жълтъкът имат съвсем различни функции : Белтъкът на яйцето служи за защита на желтъка и за допълнително хранене на зародиша. Състои се от около 85-90% вода, 10-12% белтъчни и под 1% въглехидрати, мазнини и минерални вещества.Жълтъкът е най-ценната хранителна част на яйцето. Той служи за храна на растящия зародиш.
Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 11.04.07 16:54.
У това делене на жълтък от белтък е много досадно и крайно ненужно захабяване на половината протеин на яйцето. Но с 15 цели яйца на ден не бих рискувал.
27.04.07
11:42
я кажете белтъка как го консумирате, сварен ли?
27.04.07
13:39
казано от emergency_bg на 27.04.07, 11:42:
я кажете белтъка как го консумирате, сварен ли?
Ами мисля, че е сварен, защото друг начин за отделяне на жълтъка от белтъка не виждам.
27.04.07
14:13
е ти пък, начинът е елементарен. редовно си правя омлети или миш маш с много белтъци и само 2-3 жълтъка.
Чупиш яйцето и започваш над купата да прехвърляш съдържанието от едната в другата черупка, така белтъкът изтича в купата а желтъка остава в черупката.
30.04.07
14:36
Аз ям дневно към 6 яйца - 6 жълтъка и 6 белтъка , много ли е ?
30.04.07
16:06
казано от Don Corleone на 30.04.07, 14:36:
Аз ям дневно към 6 яйца - 6 жълтъка и 6 белтъка , много ли е ?
Прекалено много холестерол на ден са 6 жълтъка, яж най-много 3-4!
Аз също ям по 5-6, като редовно стигам и до 8 - 10. Айде стига сте разправяли приказки, колко бил вреден холестерола. Холестерола от храната НЕ повишава холестерола в кръвта!
казано от locvs на 30.04.07, 16:33:
Аз също ям по 5-6, като редовно стигам и до 8 - 10. Айде стига сте разправяли приказки, колко бил вреден холестерола. Холестерола от храната НЕ повишава холестерола в кръвта!
холестерола от храната се натрупва по стените на кръвоносните съдове-по точно в артериите и с течение на времето се стесняват и дори се запушват
казано от pepy1 на 30.04.07, 19:22:
холестерола от храната се натрупва по стените на кръвоносните съдове-по точно в артериите и с течение на времето се стесняват и дори се запушват
и един ...[IMG]http://i179.photobucket.com/albums/w297/locvs/marmot.gif[/IMG] По тази тема не ми се спори. Вече много пъти е спорено.
Поздрави!
30.04.07
20:07
Добре де , това не беше ли опровергано .... имам предвид холестерола в яйцата ?
казано от locvs на 30.04.07, 19:55:
казано от pepy1 на 30.04.07, 19:22:
и един ...[IMG]http://i179.photobucket.com/albums/w297/locvs/marmot.gif[/IMG] По тази тема не ми се спори. Вече много пъти е спорено.
Поздрави!
когато видиш някой близък -в моя случай майка ми,в клиниката на Чирков с проблем от естество холестерол от което произтича сърдечна операция друга песен ще пееш
държа да уточня че подробно съм се запознал със случая холестерол заради нея/майка ми /
30.04.07
21:06
Значи четах една статия тук (не се сещам точното име) в която се споменаваше че холестерола в кръвта се увеличава от наднормено тегло а не от холестерола в храната,което според мен е много правдоподобно.А това за тия максимум 3 жълтъка ми се струва нереално-аз лично ядях по 15 яйца на ден в продължение на месец и нещо и мисля, че ми се отрази добре (сега съм ги смъкнал на 6 ,защото имам възможност да си набавям протеина от повече пилешко)
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 30.04.07 21:07.
01.05.07
08:46
Ще взема да замоля всички които не ядът жълтъците да ги сабират и да ми ги пращат на 1-2 дена.
Жълтъците, мазнините - нищо от това не вдига холестерола.Удвоения прием увеличава едва с 1% процент холестерола в човешкото тяло, а намалянето на холестерола до минимум го намалява с едва 5%! Причината? Човешкото тяло произвежда 4ти пъти повече холестерол отколкото човек може да погълне. Няма абсолютно никаде написано черно на бяло ( научно ), че яйцата са вредни, че холестерола е вреден. Никак не е вреден, даже си е много полезен. Високите нива на холестерол се обуславят от наднормено тегло, заседнал начин на живот, тютюнопушене и тн. Храната не оказва почти никакво влиание ( е освен ако не се тъпчете с полуфабрикати и junk food постоянно, което определено означава, че ще имате наднормено тегло и заседнал начин на живот ).
Forty years after the start of this study, its director, Dr. William Castelli, reluctantly admitted, In Framingham, Massachusetts the more saturated fat one ate, the more cholesterol one ate, the more calories one ate, the lower the person’s serum cholesterol. We found that the people who ate the most cholesterol, ate the most saturated fat, and ate the most calories, weighed the least and were the most active.
Изследването във Framingham е най-мащабното изследване на сърдечно-съдовите заболявания. Прави се вече 59 (петдесет и девет) години. Започва 1948.
В цитата ясно и точно си е написано, че колкото повече холестерол са яли, толкова по-нисък е бил холестерола в кръвта.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 01.05.07 08:49.
01.05.07
10:36
Е , добре - успокои ме :)
Ще си ям яйца докато не закодкудякам ;)
ми и аз си ям по 6 направо и белтък и жълтък както прочетох не е вреден . и нема проблем ако ям 6 жълтъка разделени на 7:30 ч 3:00 ч о 21 :00 ч но няма да е лошо ако увелича белтъка пък намаля жълтъка нъли
казано от Crazy_With_Razor на 01.05.07, 08:46:
Ще взема да замоля всички които не ядът жълтъците да ги сабират и да ми ги пращат на 1-2 дена.
Жълтъците, мазнините - нищо от това не вдига холестерола.Удвоения прием увеличава едва с 1% процент холестерола в човешкото тяло, а намалянето на холестерола до минимум го намалява с едва 5%! Причината? Човешкото тяло произвежда 4ти пъти повече холестерол отколкото човек може да погълне. Няма абсолютно никаде написано черно на бяло ( научно ), че яйцата са вредни, че холестерола е вреден. Никак не е вреден, даже си е много полезен. Високите нива на холестерол се обуславят от наднормено тегло, заседнал начин на живот, тютюнопушене и тн. Храната не оказва почти никакво влиание ( е освен ако не се тъпчете с полуфабрикати и junk food постоянно, което определено означава, че ще имате наднормено тегло и заседнал начин на живот ).
Forty years after the start of this study, its director, Dr. William Castelli, reluctantly admitted, In Framingham, Massachusetts the more saturated fat one ate, the more cholesterol one ate, the more calories one ate, the lower the person’s serum cholesterol. We found that the people who ate the most cholesterol, ate the most saturated fat, and ate the most calories, weighed the least and were the most active.
Изследването във Framingham е най-мащабното изследване на сърдечно-съдовите заболявания. Прави се вече 59 (петдесет и девет) години. Започва 1948.
Аз това си го знам и си ям по 8-10 цели яйца на ден, но не ми се спореше с хората дето са свикнали да ядат само белтъците.
Alkorin—> не искам да споря, но защо НИТО ЕДИН професионалист не яде жълтъци?
казано от MOHCTAPA на 04.05.07, 14:37:
Alkorin—> не искам да споря, но защо НИТО ЕДИН професионалист не яде жълтъци?
Предполагам не искат да набиват мазнините от жълтъка, аз не съм толкова претенциозен, или пък си е останало това схващане от едно време? кой-знае.
Говорим и за основен период...Защо тогава американски фирми си играят да правят в бидони течен белтък, с който да готви Ронката и да върти кашички. Пак казвам - НЕ споря, а се чудя, за да споря е редно да имам някакви доказателства, а такива както се вижда има и в двете посоки...
казано от MOHCTAPA на 04.05.07, 16:51:
Говорим и за основен период...Защо тогава американски фирми си играят да правят в бидони течен белтък, с който да готви Ронката и да върти кашички. Пак казвам - НЕ споря, а се чудя, за да споря е редно да имам някакви доказателства, а такива както се вижда има и в двете посоки...
Еми не знам защо, защо някои вярват в извънземните а други не? :) , нека всеки си яде каквото той си прецени.
Aз ходих на лекар и тои ми каза че прекаляването с Белтъците на яйцата е опасно тъй като имали
нещо което било много токсично за организма или нещо подобно което натоварвало организма
А отделно за жълтъците вие си го знаете!!!
04.05.07
19:25
Истината 5 белтъка : 1 жълтък
Всеки да си прави каквото си иска,има си глава на раменете,да я използва. Пийте по 15 жълтъка на ден докат не почнат да ви растат пера по г*за и така..Пък и кво толкова - няма да живеете 70 години,ми 45,са ако сте за 25 години..
казано от MI5 на 04.05.07, 19:25:
Всеки да си прави каквото си иска,има си глава на раменете,да я използва. Пийте по 15 жълтъка на ден докат не почнат да ви растат пера по г*за и така..Пък и кво толкова - няма да живеете 70 години,ми 45,са ако сте за 25 години..
Хахахахахахаха много оптимистично го раздаваш ^^ , няма да споря с хората всеки си има мнение по въпроса но да изложа личните си наблюдения, от повече от 6 месеца ям по 8-10 цели яйца от най-големите XL размер (те са от 71 до 91 грама) нямам никакви оплаквания, не боледувам и след тежка тренировка като хапна яйцата те ме засищат и премахват умората, не съм забелязъл някакъв вреден ефект от тях върху тялото ми иначе щях да ги спра хапвам ги с лека салатка и хляб бонус, ами това е всеки може да си ги яде цели, само белтъка или да не ги яде изобщо както си реши.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 05.05.07 14:10.
За споменатия от теб период от време (повече от 6 месеца) и прием на 15 цели яйца няма да ти се отрази (осезаемо), но айде давай така още 10 години...
06.05.07
09:19
казано от Alkorin на 05.05.07, 14:06:
казано от MI5 на 04.05.07, 19:25:
Всеки да си прави каквото си иска,има си глава на раменете,да я използва. Пийте по 15 жълтъка на ден докат не почнат да ви растат пера по г*за и така..Пък и кво толкова - няма да живеете 70 години,ми 45,са ако сте за 25 години..Хахахахахахаха много оптимистично го раздаваш ^^ , няма да споря с хората всеки си има мнение по въпроса но да изложа личните си наблюдения, от повече от 6 месеца ям по 8-10 цели яйца от най-големите XL размер (те са от 71 до 91 грама) нямам никакви оплаквания, не боледувам и след тежка тренировка като хапна яйцата те ме засищат и премахват умората, не съм забелязъл някакъв вреден ефект от тях върху тялото ми иначе щях да ги спра хапвам ги с лека салатка и хляб бонус, ами това е всеки може да си ги яде цели, само белтъка или да не ги яде изобщо както си реши.
90гр айце!? Ти кокоши яйца ли ядеш или на щраус :)
П.П. на пазара до моя блок вече се продават и айца от щраус - 30лв едното.
Който иска може да погледне тука по въпроса:
http://www.thegreatcholesterolcon.com/
и особено тука http://www.commonvoice.com/article.asp?colid=4231
аз едва 1 седмица ядях по 6б и 1-2 ж и ми се поду устата некъв обрив неска ми биха една инжекция и ми мина (не е ясно дали яйцата са виновни но наште така мислят) доктора каза на седмица най много 2 пъти по 2 яйца ся мисла да сменя яйцата с млека и сирене...
07.05.07
08:43
казано от FantarE на 07.05.07, 08:34:
аз едва 1 седмица ядях по 6б и 1-2 ж и ми се поду устата некъв обрив неска ми биха една инжекция и ми мина (не е ясно дали яйцата са виновни но наште така мислят) доктора каза на седмица най много 2 пъти по 2 яйца ся мисла да сменя яйцата с млека и сирене...
:gulp: .. Бият ти инжекция и не знаеш каква е и защо? .. Мислиш, че е от яйцата ама не си сигурен?.. :gulp:
На седмица най-много два пъти по две яйца?? .. :lol: .. На мен какво ли ще ми каже тоз доктор като ям по 8 цели на ден.. ;-P
казано от Crazy_With_Razor на 07.05.07, 08:43:
казано от FantarE на 07.05.07, 08:34:
:gulp: .. Бият ти инжекция и не знаеш каква е и защо? .. Мислиш, че е от яйцата ама не си сигурен?.. :gulp:
На седмица най-много два пъти по две яйца?? .. :lol: .. На мен какво ли ще ми каже тоз доктор като ям по 8 цели на ден.. ;-P
Хахахахахахахаха :) сигурно че ти остават две седмици живот ахахахахахах
Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.05.07 14:39.
09.05.07
20:00
всеки организъм различно приема веществата. Може би си бил алергичен към яйца и не си знаел. Аз лично съм ял по 10 б и 3 ж в продължение на месец и малко. И сам си жив и здрав :) Пък туй за усната е яко бе :) като негур