30.04.07
19:41
Предварително се извинявам ако въпросите ми се дублират, но не можах да намеря нещо което да отговори напълно на въпросите ми ...
Става въпрос за следното:
До преди 1 година бях 120 Кг. Започнах да взимам л-карнитин ( първо на Биогейм после на Америкън Нютришън или нещо подобно беше. ) Сега съм стабилизирал тегло оъ 78 кг и “тренирам” доколкото ми позволява времето. Нямам възможност да влизам в зала все още и затова бягане, повече движение, коремни преси лицеви опори, повдигане на дъмбели от лег, кофички, набирания ... Каквото ми позволяват условията. Старая се да спазвам някакъв хранителен режим, избягвам сладкото, не ям хляб. Сега когато отидох евентуално да си взема още една кутия л-карнитин, човека зад щанда ми каза е нямало смисъл да свалям повече и ми препоръча като по - добър вариант аминокиселини. Спрял съм се като евентуален вариант на Universal2700 ( видях че доста има изписано а и като цена са ми достъпни ... ).
Притеснението ми е: има ли смисъл да започвам с тия аминокиселини и има ли опасност да кача нежелано тегло при приема им. Евентуално какъв хранителен режим трябва да спазвам ако ги вземам ? Може ли той да бъде РБР ?
Предварително благодаря за отделеното време и търпение
30.04.07
20:40
Аминокиселините са изграждащите елементи на белтъците ако не се лъжа и е абсурдно да се мисли, че с тях се отслабва. Те се набавят от храната ( всичко в което има белтъци - месо, мляко, млечни продукти ) които в тялото се разграждат до амино, а след това участват в изграждането на белтъци под формата на маса ( мускуна маса/телесно тегло ). Разликата като ги пиеш вместо да ядеш е това, че се приемат ‘готови’ и няма нужда тялото да ги разгражда от белтъците. Ако не се лъжа се използват най-вече за по-бързо възтановяване след силова тренировка.
30.04.07
20:46
казано от Crazy_With_Razor на 30.04.07, 20:40:
Аминокиселините са изграждащите елементи на белтъците ако не се лъжа и е абсурдно да се мисли, че с тях се отслабва. Те се набавят от храната ( всичко в което има белтъци - месо, мляко, млечни продукти ) които в тялото се разграждат до амино, а след това участват в изграждането на белтъци под формата на маса ( мускуна маса/телесно тегло ). Разликата като ги пиеш вместо да ядеш е това, че се приемат ‘готови’ и няма нужда тялото да ги разгражда от белтъците. Ако не се лъжа се използват най-вече за по-бързо възтановяване след силова тренировка.
Да разбирам значи че телесното ми тегло ще се промени със стрелка нагоре ? И ако да ... незнам как да го обясня в какво ще се изяви покачването ? мазнини ? мускулна маса ?
30.04.07
20:58
казано от Александър на 30.04.07, 20:46:
казано от Crazy_With_Razor на 30.04.07, 20:40:
Да разбирам значи че телесното ми тегло ще се промени със стрелка нагоре ? И ако да ... незнам как да го обясня в какво ще се изяви покачването ? мазнини ? мускулна маса ?
Ако тренираш силово ще се възтановяваш по-бързо и по-добре, с правилно хранене и тренировки ще качваш повече ММ. Ако само ей така си ги пиеш едва ли вобще ще имат ефект, най-много тялото да ги изхвърля с урината, както примерно става ако ядеш и повече от 30-40гр. белтъци на ядене ( примерно повече от 150гр. чисто месо на ядене да се яде е безсмислено, защото тялото не може да го обработи на веднъж и остатъка го изхвърля ). НО пак казвам - не съм много вещ в тези работи ( хранителните добавки ), по-добре изчакай някой да обясни по-подробно или потърси инфо за аминокиселините в гугъл.
30.04.07
21:05
Crazy_With_Razor благодаря за отделеното внимание все пак.
По-добре ако си взимаш нещо си вземи креатин той има свойството до променя съотношението мускулна маса - мазнини в полза на муск. маса аминокиселините са ти преработени белтъци просто яж повече белтъци и по качествени яйца, месо, мляко.
промяната на съотношението мускулна маса - мазнини, означава, че или едното или другото се е променило(или и двете, но в различни посоки).креатина има индиректно отношение към покачване то на мускулна маса и никакво към стопяването на мазнините.
по въпроса - ако не искаш да сваляш повече, нямаш нужда от л-карнитин.аминокиселините, в процес на изчистване, помагат за запазването на мускулна маса, но не чистят.от тях много трудно и ще качиш килограми.
ако спазваш добре направен РБР, ще си се закотвиш на тези килограми.