Хранителен Режим?

01.05.07
20:03

Ако се храня с цел да кача мускулна маса качвам ли и мазнини по коремната област например? тва ще рече много яйца мляко месо  храни с повече протеини

От белтъчини мазно не се качва.

02.05.07
07:42

Виж сега попринцип когато качваш мускули се качва и мазнина, има си и изключения примерно си ектоморф т.е. каквото и да ядеш тялото ти си остава релефно или пък знаеш наистина много за хранителните режими така че да можеш да си определиш точно какво и колко да ядеш, но принципа е като качваш да ядеш максимално много качествена храна разделена на много приеми през деня съответно при този прием на хранителни вещества се качва и малко мазнина, все пак няма какво толкова да се притесняваш ако тренираш усилено по време на тежките упражнения се отделят големи количества хормон на растежа който действа силно редуциращо на мазнините в тялото, общо взето колкото повече мускули имаш по тялото толкова по малко мазнини.

02.05.07
09:20

Ще качиш и на корема, но няма да е кой знае колко... Но няма значение, после нали идва пък период - чистене ;) Не се притеснявай :)

Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 02.05.07 09:20.

02.05.07
20:42

e tочно тоя период незнам кога трябва да дойде но нищо аз ям така:

07:00 закуска гледам да не е нещо пържено и винаги има поне 2 варени яйца

10:30 некъв джоб в даскало

12:30 пак няква закуска от даскало

15:30 по-сериозен обяд пак с присъствието на яйца + салата и месо

18: 00 рядко имам възможност да ям в 6 часа но пак няква салата попринцип

21:30 месо яйца сирене салата

общо взето това е и то не по много ми по малко ям и пак не качвам в ръцете ама нз  най вече гърди а тез ръце незнам дали не съм ги претренирал ако знаете как да разбера дали не съм претренирал ръцете с по-големи тежести то някой да ми каже как да ги накарам да растът пак

аз съм  54 кг  14 год 165 см а ръката ми е  едва 29,5 см преди тренировка иначе бицепса ми е изпъкнал има релеф в сравнение с някои приятели които са ми връсници но не тренират та ся проблема ми е що вече месец нема промяна ...  и дали не съм го претренирал всъщност тоя режим го почнах преди 3 дена

03.05.07
10:08

Рано е да чакаш резултати от тридневен “режим”, а аз това не бих го нарекъл много режим в истинския смисъл с идеята за качване на чиста мускулна маса. Какъв е тоя джоб и каква е тая закуска??? Кажи, че това е тесто и няма как да не омазняваш (дори и минимално). Сутрината можеш спокойно да ядеш не 2 , а 5 белтъка с 1-2 жълтъка и 100гр. овес, също така можеш да си носиш още 5 яйца в училище за яденете в 10.30, защото в тоя джоб не ми се вярва да има задоволително количество белтъчини, освен ако не е  пилешка пържола в ръжено хлебче. Спокойно можеш да слагаш кисели и прясни млека вместо споменатите закуски, които аз предполагам, че са само тесто. Също така ако не ядеш в 18ч. ще стане 6 часа пауза - а това не е режим за покачване на мускулнба маса, затова мой съвет е да не пропускаш. Преди лягане горещо препоръчвам около 100гр. обезмаслена извара.
Относно ръцете, ти беше пуснал една тема, по коя имаше бая коментари и ако не се лъжа някой ти беше дал много добър съвет - почини малко, остави ръцете без отделна за тях тренировка за 2-3 седмици, дай им почивка и като започнеш отново тренирай с правилно изпълнение с не повече от 3 упражнения за бицепса. Ако въпреки факта, че не ги тренираш те започнат да растат, то значи си ги претренирал. Прави само веднъж в седмицата бицепса. Накрая ще кажа не очаквай магически резултати, а по-скоро имай търпение!
ПП: опитай се да приемаш около 130гр. белтъчини на ден, като спокойно можеш да отидеш и до 150гр и се опитай да ги разпределиш горе-долу равномерно  и гледай белтъчини да присъстват при всяко хранене.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.05.07 10:11.

03.05.07
12:15

mi кво да ти кажа пак мн добър съвет начи малко повече яйца аз ги почнах щот четох в една книга на арнолд относно килограмите горе доло колко протеин и калории трябва да ям на ден ми около 2500 калории пише и аколо 200 гр протеин но и 150 не е малко таотносно закуските в даскало ми единия път попринцип ям некви принцеси с кайма ма сам можеш да си представиш колко кайма има по тва нещо щом виждам хляба през слоя кайма :(  втория път попринцип ям джоб със шницел ( горе доло бива ) и пържени картофи ще вида дали ще почна да носа и в даскало яйца да ям ся мисля да си завърша още 1-2 тренировки за ръцете за да завърша 30 пълни дни и ще ги оставя 2 седмици да починат тогава ще тренирам гръб и гърди

то там в тая книга има доста дълъг списък с храни и съответните калории и белтъчини та ще го постна тука ако на некой му трябва да си сверява ок мерси пак

AS

03.05.07
14:43

Тия пържени картофи пък изобщо нямат място в менюто ти :)

AG

03.05.07
14:59

Аз нямам много опит в залата (2 години) но имах период в които ядох без въглехидрати ядох само белтъци като теб и изках и аз да направия корем и да дигам чиста мускулна маса без мазнини и от личен мой си опит върху тялото ми видях ,че няма идея от тази диета-без въглехидрати, мускула много трудно ще разте без тях... нямах нито сила да блъскам непрекъснато бях гладен и неможех да се нахраня само с белтуци дори почнах да отслабвам (в последствие се светнах,че това е дйета за отславане) ..един вид на цената на този корем си спираш прогреса на тялото като цяло... моята гледна точка е зимно време ядеш квото изкаш качваш килограми и мускулна маса дори и на цената да се омазниш пролетно-лятно време чистиш с кардио тренировки и намаляваш вуглехидратите с малко ... аз лично съм млад на 19 години и нямам проблеми с чистенето на мазното за 1-2 седмици максимум изчиствам всичко и съм си във форма само с кардио(колело) футболче и тнт :)...

Ако толкова изкаш да имаш плочки моя съвет е предимно кардио... и да не се лишаваш от вуглехидратни храни освен от бял хлаб и тестени изделия:) въглехидратите за целя ти ден наи-хубаво е да ги разппределиш сутрин и следобяд а в останалата част от деня само месо и яйца по тоя начин е малка вероятноста да качиш мазно... кофти е преди лягане да се ядът въглехидрати защото тогава нергията от тях остава в излишък и се разгражда в мазнини.

Не изкам да се правя на професор просто на всеки човек влиянието на храната и тренировките са много инвидуални просто казах за мен какво е дало прогрес и какво смятам че е правилно да се яде. ако някой е видиял грешка в това което съм казал от по-опитните моля да ме поправи!

Мнението беше редактирано от Aggress1ve на 03.05.07 16:06.

03.05.07
16:15

казано от MOHCTAPA на 03.05.07, 10:08:

Рано е да чакаш резултати от тридневен “режим”, а аз това не бих го нарекъл много режим в истинския смисъл с идеята за качване на чиста мускулна маса. Какъв е тоя джоб и каква е тая закуска??? Кажи, че това е тесто и няма как да не омазняваш (дори и минимално). Сутрината можеш спокойно да ядеш не 2 , а 5 белтъка с 1-2 жълтъка и 100гр. овес, също така можеш да си носиш още 5 яйца в училище за яденете в 10.30, защото в тоя джоб не ми се вярва да има задоволително количество белтъчини, освен ако не е  пилешка пържола в ръжено хлебче. Спокойно можеш да слагаш кисели и прясни млека вместо споменатите закуски, които аз предполагам, че са само тесто. Също така ако не ядеш в 18ч. ще стане 6 часа пауза - а това не е режим за покачване на мускулнба маса, затова мой съвет е да не пропускаш. Преди лягане горещо препоръчвам около 100гр. обезмаслена извара.
Относно ръцете, ти беше пуснал една тема, по коя имаше бая коментари и ако не се лъжа някой ти беше дал много добър съвет - почини малко, остави ръцете без отделна за тях тренировка за 2-3 седмици, дай им почивка и като започнеш отново тренирай с правилно изпълнение с не повече от 3 упражнения за бицепса. Ако въпреки факта, че не ги тренираш те започнат да растат, то значи си ги претренирал. Прави само веднъж в седмицата бицепса. Накрая ще кажа не очаквай магически резултати, а по-скоро имай търпение!
ПП: опитай се да приемаш около 130гр. белтъчини на ден, като спокойно можеш да отидеш и до 150гр и се опитай да ги разпределиш горе-долу равномерно  и гледай белтъчини да присъстват при всяко хранене.

Съгласен съм с Монстара за яденето , гледай 50% от храната коята ядеш да ти е качествен протеин.

03.05.07
19:51

бе са бащата казва чи хич не е хубаво да ям толко чйца особено жълтък ...Кво да го правя тоя човек ся

03.05.07
20:20

Ами кой те кара да ядеш жълтъка???!!! Ядеш на 5 белтъка 1-2 жълтъка. Жълтъка също съдържа белтъчини, но ако ядеш по 10 цели яйца на ден холестерола ще ти се покачи много ако ги ядеш с жълтъците. Ако щеш го наречи прахосване, разхищаване на храна, но жълтъка го хвърляш...

04.05.07
13:13

Ех тоя холестерол, яко ви е наплашил ;)

казано от Петко К на 04.05.07, 13:13:

Ех тоя холестерол, яко ви е наплашил ;)

Мани мани. В тоя форум желтъка е един от най - големите врагове на билдърите :)

SH

07.05.07
09:25

Абе само чети холестерола тва,холестерола онова ...при това става въпрос за яйца...А иначе половината си хапват пържени картофки и хамбургери с неясно съдържание...Момчето е 54кг..Какви яйчни белтъци? Какъв корем?Какви плочки? .... :roll: 
П.С. Между другото жълтъка не се отразява на  “лошия”  холестерол!!!

07.05.07
14:33

казано от Sharp на 07.05.07, 09:25:

Абе само чети холестерола тва,холестерола онова ...при това става въпрос за яйца...А иначе половината си хапват пържени картофки и хамбургери с неясно съдържание...Момчето е 54кг..Какви яйчни белтъци? Какъв корем?Какви плочки? .... :roll: 
П.С. Между другото жълтъка не се отразява на  “лошия”  холестерол!!!

Добре казано.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1