Прясно мляко???

DC

03.05.07
21:10

Знам ,че темата е тъпа де , но все пак.
На  НВД съм , днес изпих около 1л мляко или малко повече ... много ли е?
Имам предвид при НВД може ли да се консумира прясно мляко и евентуално какво количество? :)

03.05.07
21:17

не избягваи го нали затова си на нвд

DC

03.05.07
21:22

Да де , ама аз дневно трябва да съм на 75 - 80 гр въглехидрати , а млякото :
прясно мляко  1000гр -    32,8 белт.  46,5 въгл.  36,6мазнини    640 ккал
В крайна сметка какъв е проблема да си набавям тези 46.5 гр.въглехидрати само от млякото ?

03.05.07
21:30

там е проблемът колега в тези въглехидрати 4е са  бързи на тебе ти трябват  с много по нисък гликеми4ен индекс като Овес,Пълнозърнест  ориз и макарони от плодовете  хапваи единствено ананас и греипфрут и съшто добавяи много фибри под формата на броколи наи ве4е и зелен4уци

03.05.07
21:34

Прясното мляко има лактоза която е бърз въглехидрат , може кисело мляко ;) .

DC

03.05.07
21:36

Ааа , ок - мерси много :)
Е , добре - ще  хапвам тогава по кофичка кисело мляко на ден :)

03.05.07
21:49

казано от Don Corleone на 03.05.07, 21:36:

Ааа , ок - мерси много :)
Е , добре - ще  хапвам тогава по кофичка кисело мляко на ден :)

Сутрин с овеса най-добре..  ;-P

04.05.07
15:43

В статията за НВД пише:

Кои храни участват в изготвянето на режима?
*мляко (пълномаслено) и млечни изделия (сирена, извари, кашкавали и др.)

Защо тогава казвате, че не е подходящо за НВД?

04.05.07
16:14

казано от SteFFo на 04.05.07, 15:43:

В статията за НВД пише:

Кои храни участват в изготвянето на режима?
*мляко (пълномаслено) и млечни изделия (сирена, извари, кашкавали и др.)

Защо тогава казвате, че не е подходящо за НВД?

Зарди лактозата ( млечна захар ) >> бързи въг. .. вобще не е подходящо за НВД, аз лично примерно не мога грам да свалям ако пия прясно мляко.. отделен въпрос е че прясно мляко е абсолютно безсмислено да се яде от възрстен човек, защото не може да се усвои от организма..

04.05.07
17:08

Въпрос на метаболизъм... Лактозата е бърз въглехидрат, но все пак се усвоява заедно с белтъци и мазнини, което променя усвояването на първата.Цитирам учебника по физиология:

Изследванията показват, че скоростта на резорбция на въглехидратите в храната (и свързаната с нея скорост на покачване на кръвната захар) зависи в много по-голяма степен от други съставки на храната - белтъци, липиди, влакнини, отколкото вида на въглехидратите - моно- или полизахариди.

А междудругото кое не му се усвоявало на млякото от възрастни индивиди?

04.05.07
17:16

http://bg.wikipedia.org/wiki/Лактоза  Прочети го цялото ;) .

04.05.07
17:35

Това е ясно, но тази непоносимост е характерна за част от популацията. Второ лактозната нетолерантност се съпровожда от диария и подуване на червата, може да бъде диагностицирана лесно. Иначе ако човек няма нетолерантност, млякото е ценен източник на протеини и микроелементи.

04.05.07
18:02

казано от Bio на 04.05.07, 17:35:

Това е ясно, но тази непоносимост е характерна за част от популацията. Второ лактозната нетолерантност се съпровожда от диария и подуване на червата, може да бъде диагностицирана лесно. Иначе ако човек няма нетолерантност, млякото е ценен източник на протеини и микроелементи.

Протеини? .. Че на 100гр. има 3гр. протеин .. значи на едно ядене за да си набавиш 30гр. трябва да изпиеш 1 литър мляко? .. :gulp:

Млякото е предназначено за първите няколко месеца от живота на човека, тогава е найстина полезно и незаменимо, но след това е абсолютно безсмислено да се консумира.

DC

04.05.07
20:53

Е ,аз свалих 30 кг  с пиене на прясно мляко и с хапване всеки ден по две кофички кисело мляко на Баба :)
Сега питам понеже на корема ми останаха малко паласки и искам да стопя и тях , ама то там ще е най трудно

04.05.07
22:04

казано от Don Corleone на 04.05.07, 20:53:

Е ,аз свалих 30 кг  с пиене на прясно мляко и с хапване всеки ден по две кофички кисело мляко на Баба :)
Сега питам понеже на корема ми останаха малко паласки и искам да стопя и тях , ама то там ще е най трудно

Мда, ако само това си ял, честито - свалил си 5-10кг. мускулна маса ..

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 04.05.07 22:06.

04.05.07
22:30

Добре де хора, при условие,че имаш толкова телесни мазнини (човекът каза,че е бил 91), след намаляване на калорийния внос, каква е логиката да гориш мускулна маса?(тук не става въпрос за билдър). Мазнините са основен източник на енергия. Трябва да е почти глад, за да се забави метаболизмът и да организмът да почне да пести мазнини.

FI

05.05.07
07:39

казано от Bio на 04.05.07, 22:30:

Добре де хора, при условие,че имаш толкова телесни мазнини (човекът каза,че е бил 91), след намаляване на калорийния внос, каква е логиката да гориш мускулна маса?(тук не става въпрос за билдър). Мазнините са основен източник на енергия. Трябва да е почти глад, за да се забави метаболизмът и да организмът да почне да пести мазнини.

Ако е ял само 2 кофички с кисело мляко и е пил по литър мляко на ден - това си е глад за мен.

При положение, че човека има да сваля много килограми, млякото няма да му попречи много, като имаме предвид, че повечето хора тук не ги интересува какво точна свалят (мускули, вода, мазнини).

Обаче, ако човека иска да изкарва плочки или някакви други екстри прясното мляко - особено по литър на ден - няма място в режима му.

DC

05.05.07
18:06

Не съм пил всеки ден 1 литър пр.мляко , а просто всеки ден хапвах по две кофички кисело мляко...
И не съм бил 91 кг , а 105 :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1