Един въпрос за стриите?

04.05.07
09:03

Здравейте,
имам един въпрос относно така наречените стрии.
Покраи рамото от известно време гледам ми се цепи кожата ( едни “пътечки” се получават и кат отида на зала стават ярко червени)
а едно момиче ми показа че на бедрата си има 2 срии и те стоят бели и ми казва, че никога не са били така червени както мойте.

И така въпроса ми е каква е разликата между белите и червените стрии.?

Гледам в аптеките продават някви кремове българските по 5 лв а вносните по 30лв , но с който сам говорил всички викат няма смисъл от такъв крем .

04.05.07
09:11

Разликата в цвета зависи от това кога са се появили - когато кожата се разцепва се получават тези червено-морави пътеки. След време, кожата зараства и тези същите стават седефено-бели. От кремовете има известна полза, може да вземеш Контрактубекс - той е за белези, който може и да ги заличи до известна степен. Трябва обаче да вземеш мерки, за да не се нацепиш още повече. Мажи си цялото тяло всеки ден с нещо мазно - козметично олио или мас. Продават и такива кремове, които позволяват на кожата да се разтяга, за бременни - те вършат чудесна работа също.

04.05.07
10:35

а какво ще ми препоръчате български крем или вносен да си взема, и нека вече който си е купил някакъв крем направо да каже името му да взема нещо подобно.

тя таз ми каза че изобщо при нея не са били червени (и аз се учидех естествено защото виждам при мне как са),но си помислих че при отслабване примерно стриите са бели не са червени в началото.

все пак благодаря за отговора.

_Z

04.05.07
11:50

Ако зобиш, избягвай стероиди които задържат вода. Ако си на стероиди и растеж рязко ползвай Фолиева Киселина и си бий Б12 по 1 ампула на ден интрамускулно за 7 дена и тва ти е достатъчно за 6 месеца занапред поне. Стриите се получават не толкова от растежа, колкото от тренирането, защото мускула се помпи и издува, то за 30 мин тренировка обиколката на ръката примерно се увеличава с 2 см което е 5%. А с 2 см ръката расте постепенно за поне около 3 месеца в началото, или по време на стероиден цикъл. Затова преди тренировка мажи местата с бебешко олио. След около 2-3 месеца червените стрии избеляват и почти не си личат, само когат кожата се разпъне.

HE

04.05.07
14:51

Това което ти казаха winnie и _ZOB_DOG_ е точно така, но с едно уточнение, когато цвета на стриите е морав това е признак за хормонално нарушение и е най-добре да се посъветваш с ендокринолог. Контратубекс-а е предназначен за намаляване /заличаване/ размера на следоперативни белези и е може би най-доброто към момента.

04.05.07
17:01

Едно приятелче ми препоръча вазелин, смисъл, че трябва кожата там където се къса да е почти винаги влажна, което ще бъде осигурено от вазелина... Дали ще подейства..? Аз се мажа с Дева body skin care - cream anti-stretchmarks… ама за ефект немога да кажа, може би има някъв..

AS

05.05.07
07:20

Пробвай с цинкова паста и някав крем смесен с зехтин .

05.05.07
14:14

благодаря Ви на всички за отговорите,
самод а ви питам на каква цена върви този  Контратубекс .
май най-накрая ще взема един крем за бременни
или на дева за стрии

VE

19.05.07
20:49

Здрасти брато! И аз имам същия проблем както и много други...;( кофти,но какво да се прави.Зоб Дог аз не зобя,даже и добавки не пия и пак се цепя...според мен си е до вид кожа.А отностно кремовете днес си взех на “ИКАРОВ” един за около 5лв.Питай в аптеките крем за стрии на Икаров,ако искаш.Това, което чета в упътването изглежда надеждно и дано да е така!От днес се мажа ще пиша по-нататък ако има резултат!По-здрави.

19.05.07
21:40

Дотук много добре, но означава ли това, че тези, които все още нямаме стрии би било добре да се мажем преди всяка тренировка с овлажняваща или омазняваща субстанция за да избегнем появата им? На мен ръцете ми примерно се издуват неимоверно по време на тренировка и честно казано почвам да се замислям за някакви превантивни мерки, защото не желая подобни белези.

VE

20.05.07
07:42

Ами няма да е зле да се замислиш докато е време, защото после...

IC

20.05.07
14:38

мен са ми се появили на 2те бедра няколко стрии.Казаха ми че е добре да ги мажа с крем “Здраве”.Вие как ще кажете

20.05.07
14:59

Maжете се с бебешкото олио на Jonsan’s с алое супер много помага!!!

10.06.07
12:53

Аз имах стрии и не се мазах с нищо и един път забелязах че от червени са станали бели.Аз ги имах през зимата и сега вече ги нямам, но не е приятно лятото да ходим на басейн със стрии.Затова взимай препоръчаните мазила и действай :)

02.01.08
13:48

Значи мажа се около месец с Икаров голяма полза не забелязвам до момента,но доколкото знам това мазане поне 5-6 месеца трябва да продължи за да се забележи избеляване та да попитам дали е добре и да зема и Фолиева Киселина да пия ?

02.01.08
15:51

Крем здраве е добър за акне, НО не и за стрии.Той не е толкова мазен както другите.За стриите има смисъл от крем с богато съдържание на глицерин ( разпъва кожата ).Мажеш се преди баня и преди трен.. и има ефект поне доколкото виждам аз.Имам от година и половина червени стрии по ръцете и непрекъснато излизат нови.. и седят се кърваво червени.Не е много красиво, но ако ще  е 45 ръка с стрии пред 35 без избирам 1-вото..Освен това за стриите на ръцете избягвайте тренировки на бицепс и трицепс в един ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1