04.05.07
12:53
Здравейте:) Преди време пуснах една друга тема (за калориите) и сега реших да пусна още една,защото виждам,че има компетентни хора тук:P
Интересува ме начинът,по който трябва да се храня...когато съм на училище ми е малко трудно да не си взимам нищо и затова съм се спряла на Corny,а от време на време солети (знам,че не е най-полезното нещо на света...).Какво ви е мнението по-специално за Corny-то?!Също така от време на време много ми се дояжда сладко и хапвам или някоя вафла или LZ (да речем 1 път седмично).Но нещо не мога да си направя подходящ хранителен режим,който да не ме затормозява с постоянно мислене какво и кога да ям и същевременно да поддържам теглото си.Ще ви помоля за малко помощ и критика разбира се;)Ето нещо примерно,което съм измислила (дано успея да го спазвам):
Закуска:в даскало мога да си купувам някакъв плод-ябълка или банан да речем.Или пък някакви ядки,които обаче ще са печени...
За обяд вкъщи някаква салатка + пилешко (тук да попитам,ако не съм вкъщи мога ли да хапвам от сандвичите на Бъргър с риба тон?)
Следобед:пак някакъв плод евентуално
И вечерята е малко по-сложна,защото майка ми обикновено готви,но напоследък ядем предимно пилешко/омлети/салатки и подобни.
Това да речем са ми основните хранения,но както споменах ми е трудничко да го спазвам,защото излизам често с приятели и я бира ще пиинем,я нещо подобно...
Забравих да кажа,че си ходя 2-3 пъти седмично на тае бо +че съм си изтеглила разни клипчета и в останалите дни си правя аеробика в домашни условия.Висока съм 163 и тежа 48кг,на 16 години съм.Не искам да свалям,а да поддържам без това да ми тежи.
Много неща не са ми ясни и ще се радвам,ако не ме нападате,а ми помогнете:) Ако се сетя (а аз определено ще се сетя) още нещо и ако не е много нахално ще добавям въпросите си:D Мерси предварително!
Темата беше редактирана от arji на 04.05.07 12:54.
казано от arji на 04.05.07, 12:53:
Здравейте:) Преди време пуснах една друга тема (за калориите) и сега реших да пусна още една,защото виждам,че има компетентни хора тук:P
Интересува ме начинът,по който трябва да се храня...когато съм на училище ми е малко трудно да не си взимам нищо и затова съм се спряла на Corny,а от време на време солети (знам,че не е най-полезното нещо на света...).Какво ви е мнението по-специално за Corny-то?!Също така от време на време много ми се дояжда сладко и хапвам или някоя вафла или LZ (да речем 1 път седмично).Но нещо не мога да си направя подходящ хранителен режим,който да не ме затормозява с постоянно мислене какво и кога да ям и същевременно да поддържам теглото си.Ще ви помоля за малко помощ и критика разбира се;)Ето нещо примерно,което съм измислила (дано успея да го спазвам):
Закуска:в даскало мога да си купувам някакъв плод-ябълка или банан да речем.Или пък някакви ядки,които обаче ще са печени...
За обяд вкъщи някаква салатка + пилешко (тук да попитам,ако не съм вкъщи мога ли да хапвам от сандвичите на Бъргър с риба тон?)
Следобед:пак някакъв плод евентуално
И вечерята е малко по-сложна,защото майка ми обикновено готви,но напоследък ядем предимно пилешко/омлети/салатки и подобни.
Това да речем са ми основните хранения,но както споменах ми е трудничко да го спазвам,защото излизам често с приятели и я бира ще пиинем,я нещо подобно...
Забравих да кажа,че си ходя 2-3 пъти седмично на тае бо +че съм си изтеглила разни клипчета и в останалите дни си правя аеробика в домашни условия.Висока съм 163 и тежа 48кг,на 16 години съм.Не искам да свалям,а да поддържам без това да ми тежи.
Много неща не са ми ясни и ще се радвам,ако не ме нападате,а ми помогнете:) Ако се сетя (а аз определено ще се сетя) още нещо и ако не е много нахално ще добавям въпросите си:D Мерси предварително!
Махни ги тия корнита, вафли и солети при храненето важи принципа или всичко или нищо т.е. или се храниш както трябва и си в отлично здраве, чустваш се отлично и във форма и изглеждаш добре или се храниш с боклуци и се скапваш.Знаеш ли колко хубави момичета виждам които се скапват и заприличват на понички, наддават в гъза и други нелицеприятни промени.За да изглеждаш добре ти трябва стройна атлетична мускулеста фигура-не казвам големи мускули това не е за жените, много добре че ходиш на тае-бо спортувай каквото ти харесва стига да се натоварваш добре, но трябва да ядеш качествена храна, при всеки случай ти трябва качествен протеин.Яйца, месо без тлъстини, риба, сирена-извара, и мляко - тези храни е силно желателно да присъстват в твоето меню, започни да се интересуваш кои храни са полезни и ги прибави към храненето си за сметка на вредните.За съжаление почти всичко което се продава по лафките и магазинчетата е вредно но какво да се прави, избирай внимателно храната си и тялото ти ще ти се отблагодари.
05.05.07
07:24
А защо просто не станеш по - рано и не закусиш добре у вас? Вземи си за даскало плод или ядки. В това меню дето си го написала качествената храна не я виждам. Слагай повече месо и яйца, както и бавни въглехидрати. Между другото не е лошо да си сметнеш какво и по - колко ядеш и да видиш колко калории са това. Формулите са в сайта.
Мерси за коментарите;) А по въпроса защо не ставам по-рано,за да закуся...просто това по-рано трябва да е в 5 часа,а ми е изключително трудно да си наложа да стана дори и минута преди обичайното,но все пак ще опитам:) И за ядките-по колко грама да си взимам в училище? 5о добре ли е?
05.05.07
09:12
Това мога да ти кажа след като си сметнеш калориите и т.н.
Добре,ето нещо примерно
Закуска-(около 5:30)препечена филия,с малко сирене (около 20-30гр) и някакъв зелнчук-краставица или домат
10:00-ябълка или 50гр ядки
14:00-някаква супа+салата или пилешко/риба +варени картофи
16:00-тук не знам какво да ям,може би пак някакъв плод?
И за вечеря пилешко с гарнитура салатка (това е примерно-днес да речем ще вечеряме пиле по гръцки)
И всичкото това излиза около 1300-1400 калории,което според мен е малко.Смятах по разни формули и излезе,че за поддържане на кг е нормално да поемам по около 2000.Може и аз да греша,но 1300 не е ли за сваляне?Ако е така какво още мога да включа в менюто? :)
05.05.07
13:42
1300 са абсолютния минимум на ден ако цял ден лежиш и не мърдаш много. При положение, че тренираш се ориентирай към 2000 калории.
Сутрин може овесени ядки, в 10 часа увеличи ядките примерно, обяд увеличи грамажите щом не можеш да си набавиш необходимите калории, следобед 16:00 часа - извара, яйца, ядки, плод все става, щом искаш да си поддържаш кг. Вечерята ти е ок.