04.05.07
19:50
Значи на кратко да ви разкажа какви са целите и намеренията ми.Ще почна малко по-отдалеч.Твърдо съм решил да се състезавам и съм повече от сигурен,че ако всичко върви по план ще съм най-малкото медалист...Но както в повечето случай финансите оказват най-голям проблем и тъй като съм доста навътре със спорта ми е станало ясно,че за разликата от някой други спортове,в този без пари...без много пари си за никъде(говоря за състезател).Та да започна по същество...намислил съм да с помоща на родителите ми да отворим фитнес зала,но не знам по какъв начин да убедя баща ми че това е една добра инвестиция и,че ще има добра печалба...
И въпросът ми към вас е ако имахте финансови възможности и живеете в провинциален град,в който има една фитнес зала(която е под всякаква критика) бихте ли заложили на този бизнес(фитнес зала),мислите ли че това е бизнес,в който може да се печелят добри пари?
Предварително Благодаря!
Темата беше редактирана от no fate на 04.05.07 19:53.
Ами има разлика да отвориш фитнес в София в село или просто в някое по-малко градче.Конкуренцията си е от значение а теб като гледам тоа не те притеснява.Честно да ти кажа (незнам с какви финанси разполагаш със семейството ти) колко добра инвестиция е един фитнес зависи от много неща (как ще го оборудваш,колко пари ще зимаш,местоположение и др.),но като се започне с пари за ток,вода,машини,тежести,наем/данък на фитнеса...а и кой ще работи в тоя фитнес...както фитнеса така и много други подобни бизнесчета опират до късмет (койо понякога може да се предвиди с по-голяма доза опит зад гърба си).
Според мен ще се припечелва. Зависи и от града и условията, които ще предложиш на клиентите, абе от много неща. Има и нещо друго, ндали ти ще откриеш Америка с отварянето на зала, защото 100 на 100 и други са го мислили. Каква е посещаемостта на другата зала, която по твои думи е зле, защото това е показател дали наистина има нужда от втора. Добри пари отиват в лъскавите фитнес центрове, където посетителите са с меко казано нескромни финансови възможности (по произход от честен бизнес много ясно!). По-малките залички едвам кретат, но аз говоря за софия. Обнадеждаващ е факта, че имате само 1 зала, ама ако се осланяш само на това, по-добре е да не рискуваш. Направи някакво проучване по някакъв начин...
Еми предвидил съм всички разходи и съм сигурен,че ще съм на печалба.Мястото на което съм се спрял е много близко до центъра на града и много малък ремонт му е необходим за да отговаря на условията за една добра зала(преди време е било дискотека).В залата в която тренирам най-обсъжданата тема е как е възможно собственика да взима 1.50лв за тренировка,след като това място е под всякаква критика...също много често сме коментирали колко е нужна една добра фитнес зала на града ни.И все пак живеем в 21век и думата ФИТНЕС не е нещо непознато и необичайно...а и сами знаете колко много млади момчета и момичета искат да тренират и изглеждат добре.А както казах финансовите възможности са най-големия проблем и не става дума за 2-3 хил лв,а за много повече и трябва да сме сигурни,че ще потръгнат нещата...в противен случай доста дълго време ще сме потънали в ...... :sick:
04.05.07
21:13
Ако залата се регистрира като спортен клуб към федерацията по културизъм се заплаща много малка сума, която е много по-малка от данъка.
05.05.07
00:01
А кой е града?
05.05.07
08:53
казано от no fate на 05.05.07, 07:12:
Гълъбово.С Пацата сме съграждани! :coolsmile:
Колко е населението?
Колко са младите момчета и момичета ,колко от тях са ти приятели или
познати ?Отговори на тези въпроси и сам ще разбереш дали ще има клиенти.
казано от morphey на 05.05.07, 08:53:
Колко е населението?
познати ?Отговори на тези въпроси и сам ще разбереш дали ще има клиенти.
В интерес на истината Гълъбово не е много малък град и има доста момчета и момичета на моята възраст които са доста запалени и биха идвали редовно...а и все пак не разчитам само на някви хлапета,а на голяма част мъже и жени.Иначе имам доста познати,които са ми казвали,че не тренират просто защото няма къде...всъщност има(там където аз тренирам),но това както казах е една ужасна ‘‘Hard Core” зала която е предимно за мъже.
05.05.07
10:33
Абе според мен както го обясняваш 100% ще спечелиш,защото имаш много приятели които са запалени по фитнеса и ще идват и второ щом тази “Hard Core” зала е под всяква критика ...Междодругото и в нашия град има 2 фитнес зали и 2-те са добри, но тази в която ходя аз идват повечето от града макар, че другата е на 1 пресечка от нея, защото в другата зала някви деца викат тропат, а и не само деца, разхвърлят тежести и хич не е подредено , а в тази зала която ходя аз нищо че вдигнаха входа не загубиха клиенти . Просто “атмосферата” там е по-добра
казано от no fate на 05.05.07, 09:47:
казано от morphey на 05.05.07, 08:53:
Колко е населението?
познати ?Отговори на тези въпроси и сам ще разбереш дали ще има клиенти.В интерес на истината Гълъбово не е много малък град и има доста момчета и момичета на моята възраст които са доста запалени и биха идвали редовно...а и все пак не разчитам само на някви хлапета,а на голяма част мъже и жени.Иначе имам доста познати,които са ми казвали,че не тренират просто защото няма къде...всъщност има(там където аз тренирам),но това както казах е една ужасна ‘‘Hard Core” зала която е предимно за мъже.
А би ли ми казал от къде си и в тази зала колко според теб души идват дневно(горе-долу)
05.05.07
13:51
p
Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:34.
Има има доста хора,които биха дошли в залата... и не си правя сметка без кръчмар,защото виждам колко голям е интереса и колко хора посещават единствената зала в града.А и като се има в предвид че 90% от хората които я посешават са големи мъже.За жени и млади момичета няма никакви условия и затова не идват.И като си направя сметка собственика пак взима добри пари.А и също има значение какво се разбира под “добри пари’‘.За мен например едно 600-700лв са една добра печалба на месец...
П.П. А и като си направя една груба сметка:
20 посетители на ден по 1.50лв(колкото взима и “конкуренцията” )и става 35лв на ден...това в най-лошия случай,а на месец - около 1050лв.-500лв(MAX)всички данъци.И идва около 500лв чиста пара,какво мислите?
Така както си го описал не изглежда чак толкова трудно, но всъщност не е така.
Споменаваш, че искаш да се състезаваш и доколкото разбирам от първият ти коментар, част от приходите на евентуалната зала ще отиват в подготовката ти за състезанията или греша? Ако е така, според мен нещата няма да се развият по план...
Споменаваш, че си от град Гълъбово. Не знам с точност колко е голям, но едва ли е повече от 10 000 хил. жители. Все пак началният капитал не е малък и докато излезете на печалба няма да мине малко време, а след това едва ли ще печелите много. От значение е също дали имате парите или ще теглите кредит, ваше ли е мястото или ще е под наем, или ще се купува... Отделно колко трябва да се стяга, за да се пригоди за фитнес. За фитнес уредите няма да говоря, защото там цените много варират.
Та, за начало трябва да си изясните какви са целите ви и политиката за постигането им, както и с какъв капитал разполагате. Трябва да се проучат конкурентите (в твоя случай няма да е много трудно) и какво различно от тях предлагате. Повечето млади хора напускат по-малките градове поради липсата на работа и реализация, така че трябва да се анализира макроикономическата среда - равнище на доходите и безработица, възрастова структура на населението и т.н. Регистрацията и другите подробности съм ги спестил. Това е съвсем накратко.
Както всеки друг бизнес така и тук няма гаранции как ще започне и как ще завърши... Моето предложение е да се изготви един бизнес план и след това да се мисли за евентуална реализация на проекта.
Edit:
Тази печалба е грубо казано и може доста да варира, но според мен за 500 лв. на месец въобще не си струва... Възвръщаемост, а след това и печалба в близките години не виждам, но все пак зависи от началният капитал и от доста други неща... Успех все пак!
Мнението беше редактирано от MuTaKa на 05.05.07 14:53.
казано от MuTaKa на 05.05.07, 14:52:
Така както си го описал не изглежда чак толкова трудно, но всъщност не е така.
Споменаваш, че искаш да се състезаваш и доколкото разбирам от първият ти коментар, част от приходите на евентуалната зала ще отиват в подготовката ти за състезанията или греша? Ако е така, според мен нещата няма да се развият по план...
Споменаваш, че си от град Гълъбово. Не знам с точност колко е голям, но едва ли е повече от 10 000 хил. жители. Все пак началният капитал не е малък и докато излезете на печалба няма да мине малко време, а след това едва ли ще печелите много. От значение е също дали имате парите или ще теглите кредит, ваше ли е мястото или ще е под наем, или ще се купува... Отделно колко трябва да се стяга, за да се пригоди за фитнес. За фитнес уредите няма да говоря, защото там цените много варират.
Та, за начало трябва да си изясните какви са целите ви и политиката за постигането им, както и с какъв капитал разполагате. Трябва да се проучат конкурентите (в твоя случай няма да е много трудно) и какво различно от тях предлагате. Повечето млади хора напускат по-малките градове поради липсата на работа и реализация, така че трябва да се анализира макроикономическата среда - равнище на доходите и безработица, възрастова структура на населението и т.н. Регистрацията и другите подробности съм ги спестил. Това е съвсем накратко.
Както всеки друг бизнес така и тук няма гаранции как ще започне и как ще завърши... Моето предложение е да се изготви един бизнес план и след това да се мисли за евентуална реализация на проекта.Edit:
Тази печалба е грубо казано и може доста да варира, но според мен за 500 лв. на месец въобще не си струва... Възвръщаемост, а след това и печалба в близките години не виждам, но все пак зависи от началният капитал и от доста други неща... Успех все пак!
1 Благодаря ти за изчерпателния отговор!
2 Парите не са малко и за това ще се тегли кредит и най вероятно ще го правим с приятелско семейство този бизнес(което има своите плюсове и минуси)
3 Мястото на което съм се спрял е перфектно преди време както вече споменах е било дискотека и си има всичко-тоалетни,бар и т.н,дори още по ранни години е било ФИТНЕС ЗАЛА и общо взето много малък ремонт му е нужен.
4 Да,наистина възнамерявам част от печалбата да ми служи за подготовката за състезания.
5 По последни данни Гълъбово е с 10 000 жители...
6 Наемът на мястото(според неофициална информация)е не повече от 200лв не месец,което никак не е много!И катo се има в предвид и тока и водата-150лв(max)
7 А за печалбата казвам в най-лошия случай да е 500лв на месец,а и както казваш цените варират и както могат да са 500,така може и да са 1000 :)
8 За регистрацията знам как стоят нещата и мога да кажа,че това е лесна работа!
9 В Гълъбово винаги е имало и ще има доста млади хора,които да тренират(това не е проблем),А и сега масово има приток на чужденчи,които работят по някои проекти в града.
05.05.07
18:37
Според мен не. Сега с новите изисквания на ЕС може да я бутнат без да им мигне окото,а ако трябва да се съобразяваш с тях ще срещнеш големи финансови препятствия.
п.с.
И ако в Гълъбово повечето са като Пацата- по-добре недей.
казано от introducer на 05.05.07, 18:37:
Според мен не. Сега с новите изисквания на ЕС може да я бутнат без да им мигне окото,а ако трябва да се съобразяваш с тях ще срещнеш големи финансови препятствия.
п.с.
И ако в Гълъбово повечето са като Пацата- по-добре недей.
Има ли нови изисквания на ЕС или ти предполагаш,че има и ако да имаш ли някаква представа какви са те?
П.П. За моя радост не всички са като Пацата...може би малко от вас знаят,че и певиците Деси Слава и Емилия са родом от Гълъбово :)
05.05.07
22:54
В Димитровград има около 20 000 жители, имаме 3 много добри зали (едната е на 3 години, другата на 2, а другата само на 1) с цена на тренировката между 1.50 и 2 лв. Всяка от тази зала на ден има поне между 50 и 100 човека със сигурност. Плюс това пред всяка зала има кафе машина, от която едно 100 човека на ден да си вземат кафе (тъй като залите са на хубави места) и чистата печалба от кафе машината само е 20 лв на ден. А от залата дневно поне 100 лв чиста печалба. Просто подбирай хубава музика която да става за трениране, и успех ще имаш !
Zob,предполагам знаеш,че не сме много далече,а и вашия град е малко по-голям от нашия,но за сметка на това вие имате 3 хубави зали,а тук само 1(моята).А и това за кафе машината съшо е много добра инвестиция.
06.05.07
09:31
Да знам че сме близко. Мини някъв път през Димитровград да видиш 3-те зали какви са и ще си напрайш сметка, и нито 1 от 3-те зали не е спортен клуб, което значи че плащат данъци яко... Залата която ще направиш ще е поне колкото нашите добра, щото тука не са нищо особено. Влез в сайта на Добри Делев - www.dobridelev.hit.bg и там към последните снимки има снимки в 2 от 3-те зали, 3-тата е подобна и тя.
Като за начало искам да те поздравя за решението да отвориш зала в своя град.Като чета описанието на вече съществуващата зала ми става ясно че така да се каже, трениращите там се МЪЧИТЕ.Отварянето на нова,свежа фитнес-зала ще направи бум в града.Средствата за осъществяването на това изобщо не са малко, но както казваш, че Гълъбово не е малък град,има много млади хора, ме навежда на мисълта че влагането на пари в този бизнес няма да е грешка.Пожелавам ти успех в това начинание :coolsmile:
10.06.07
21:31
брато, малко няма да са 150 лева за ток и вода ми се струва.Предполага се, че ще има душове и освен това добра климатична инсталация, доста осветителни тела, което предполага една стабилна сума само за ток!!