04.05.07
17:16
първи ден - гърди, корем
втори ден - гръб
четвърти ден - рамо, трапец, корем
пети ден - ръце
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
пек-дек - 4 серии по 10 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
Програма за втори ден
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Мечка
Скрипец пред гърди
Програма за четвърти ден
раменна преса пред гърди - 4 серии по 8 повторения
разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
изнасяне на дъмбели назад за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
Програма за пети ден
повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
френска преса - 3 серии по 8 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 3 серии по 8
това е програмата ми кажете как е като за начинаещ висок сам 189 тежа 80 кила а протеина който взех е на Нутрим про 90 голд 90% млечно-яйчен протеин.благодаря предварително
04.05.07
17:21
Програмата ти е нормална. Имам предвид няма кой знае какви упражнения и е добре разпределена. Крака да питам ли защо не правиш?
Протеина... Какво да ти кажа българска работа. Аз не бих го ползвал. Има си и привърженици разбира се, особено в последно време.
Jorku много ти благодаря за отговора а да те питам колко след почване щото почвам понеделник след колко да го почна протеина и аз го земам той 9 лева по 65 грама на ден щото сам 80 kila .Тай и-като си земам 3 4 5 ... месеца постояно протеина освен него без креатин какво да земам друго?мерси предварително
Мнението беше редактирано от plamen91 на 04.05.07 18:35.
04.05.07
19:04
Можеш и веднага да го почваш. Можеш да взимаш глутамин, BCAA, витамини. Има какво да се взима стига пари да имаш. Тоя про голд щом е млечно яйчен е бавен протеин. Може да го пиеш преди лягане, защото тия протеини действат бавно - за по 5 -7 часа се разграждат.
амчи един ми каза преди да тръгна за тренировка две лъжички и след трен.пак 2 лъжички незнам как да го напрая преди лягане пи6е 65 грама за човек от 75 до 80 кила таман за мен хм кажи как да го напрая?
04.05.07
20:10
Щом така пише значи 30 преди и 30 след тренировка и готово.
Jorku не си ме разбрал то не пи6е никаде на кутията кога да се взема един приятел ми каза 2 преди и 2 след фитнес а ти кажи как да го пия щот другия вика че за преди и след тря суроватъчен кажи как да ги разпределя като има6 предвид че по 2 лъжички на един пат се земат общо 4 за деня
Мнението беше редактирано от plamen91 на 04.05.07 20:37.
04.05.07
21:57
Можеш 1 сутрин и 1 вечер от млечно-ячния. Но най-добре си вземи и суроватъчен, ако имаш пари.
04.05.07
22:44
Суроватъчния протеин е бърз. Естествено, че той е по - добър за преди и след тренировка. Млечно яйчния е бавен. Както вече казах се разгражда за 5 - 7 часа. Пий 30 гр. след тренировка и 30 преди лягане. Аз така бих направил.
Благодаря ви за отговорите начи 2 лъжички след и 2 като си лягам разбрах а суроватъчен протеин НОРМАЛНО колко пари струва и добре ли ще е 2 протеина на веднъж да пия става 65 грама и от другия толкова не мислите ли че ще е много?
С какво мога да заменя пек-дек а защото незнам такава машина има ли,
придърпване на хоризонтален скрипец
Мечка
Скрипец пред гърди изнасяне на дъмбели назад за задно рамо
трапецовидно повдигане с щанга
трицепсово разгъване на скрипец -а тея не ги намерих в УПРАЖНЕНИЯ изобщо незнам как да ги изпълнявам?
Мммм,аз не бих пил Про Голд преди лягане...Преди съм го правил и не го препоръчвам.Ако беше наистина млечно яйчен да ама...Ако изобщо нещо са променили в него едва ли е към млечно-яйчен,а по-скоро към концентрат.
Изхвърли го и си купи суроватъчен, явно няма да получиш еднозначен отговор, защото ако поразгледаш из форума има тема за този продукт на нутрим, която тема ще те накара да ис изхвърлиш съдържанието на кутията в тоалетната. Нокой не знае какво е съдържанието му и процента белтъчини. Преди тренировка зареди с бавни въглехидрати и ако можеш си вземи амино киселини разклонена верига и после си пий Нутрим-а както Jorku те посъветва.
06.05.07
08:18
Ако си толкова голям превърженик на Нутрим по-добре си купи Ultra Whey 85 % Точно този,защото аз съм го ползвал и съм видял ефект от 0.5кг.Иначе за Про Голд имам един приятел доста се замазни от него.
“Преди тренировка зареди с бавни въглехидрати и ако можеш си вземи амино киселини разклонена верига” какви бавни въглехидрати и какви са те разклонена верига :) и аз ще си изпия тая кутия тя е за 6 дена и няма да я купувам повече
Еми яденето, което ти е преди тренировката може да е кафяв ориз-той е бавен въглехидрат, а белия е бърз и е добър за яденето след тренировката. BCAA са амино киселините разклонена верига - когато тренираш точно тези аминокиселини (левцин, изолевцин и валин) изчезват първи от мускула, затова е препоръчителен приема им преди, но и след тренировка.
Благодаря за изчерпателните отговори на всички.След прочетената от мен статия за про голд 90 реших да го изпия и да не вземам нищо просто да давам вместо 10 лева за български боклуци да си земам храна за 10 20 на месец като например мюсли овесени ядки кисело мляко плодове меса и такива работи само че не сам на ясно кое кога и т.н.т само знам че мюсли е хубаво преди тренировка а яйца след .