05.05.07
18:37
Днес бях на сватба и прекалих “малко” с бързите въглехидрати , сега имам съвестогриз ... :)
Преди няколко мин си премерих кръвната захар и беше около 6.5 ... ако сега ида да тичам дали ще има някакъв ефект, искам да кажа ще изгоря ли мазнини или просто ще си загубя времето ? :)
05.05.07
18:45
Тичането не е губене на време. Ще отговоря на въпроса от самия топик, другите нямат нищо общо с него.
Отговорът е: не. Точно при високо ниво на инсулин се складират най-много мазнини. Като ядеш сладко качваш инсулина и ако остане излишък за да се предпази тялото черният дроб го преобразува в триглицериди (мазнини) и се отлага като мазно в депата. По-малко инсулин -> по-малко мазнини.
казано от Ради Хаджирадев на 05.05.07, 18:45:
Тичането не е губене на време. Ще отговоря на въпроса от самия топик, другите нямат нищо общо с него.
Отговорът е: не. Точно при високо ниво на инсулин се складират най-много мазнини. Като ядеш сладко качваш инсулина и ако остане излишък за да се предпази тялото черният дроб го преобразува в триглицериди (мазнини) и се отлага като мазно в депата. По-малко инсулин -> по-малко мазнини.
Всичко в предния пост е точно така,а и кръвна захар се мери на гладно,щото 6.5 е на границата за високата ,преддиабетна захар,но щом си ял сладко,не ми е ясно защо си я мерил.Инсулинът е най-силния антикатаболен хормон,но е и известен като и хормон на напълняването,така че с него шега не бива
05.05.07
20:42
Мерси много :)
Знам ,че не бива шега , просто ми беше интересно колко е след две парчета торта .
Иначе на гладно е напълно в норма
казано от Ради Хаджирадев на 05.05.07, 18:45:
Бързите въглехидрати се изгарят бързо, запълват се гликогенните депа и чак тогава се преобразуват в триацилглицероли. Организмът твърде не е точно като кофа, в която вливаш и изливаш, има добра енергийна регулация и от 1 път едва ли ще стане нещо. При системно и продължително надвишаване на калорийните изисквания става натрупване на мастна тъкан