05.05.07
23:25
Ето на какво се натъкнах (147kb)! За по-лесно с червено съм написал колко процента твърдят производителите, че има в протеина им. Смятал съм го като деля грамовете протеин в доза според bb.com към цялата доза. Нищо друго не е бутано като цифри, не е колаж.
Излиза, че Dymatize се дънят, а ON си държи на клиентите.
Преди да почнат да пишат защитниците на Нутрим:
Все пак разликата не е толкова фрапираща, нали ? ;)
Ако таблицата е истинска, Dymatize са точно толкова лъжци, колкото и Про Голд-а, все пак про голд-а е ок.20лв. килото, а Dymatize сигурно е около 50лв., а за тези пари вече клиента НЕ иска да бъде лъган, докато за цената на Про голд - клиента трябва да е наясно, че в него няма много белтък.
Не виждам нищо,което трябва да притеснява потребителите-разликите в процентите белтък са от порядъка на по-малко от 10,което е в рамките на нормата.Ако се подбере продукт от друга партида,нищо чудно да излезе дори малко повече.Стига вече с тия спекулации относно фирми и добавки.Нормално е продукти на чужда фирма да струват по-скъпо на бългасрския пазар;цените на Нутрим навън също са значително по-високи,отколкото в България-всеки,който има елементарни икономически познания,е наясно с това.А пък и изследванията(проведени на възможно най-сигурно място-Център по хигиена към РИОКОЗ-София)-красноречиво показват съдържанието на Про Голд.Т.е,не виждам място за притеснение нито от Нутрим,нито от Dymatize.
06.05.07
08:18
казано от Trepa4a на 06.05.07, 07:47:
Ако се подбере продукт от друга партида,нищо чудно да излезе дори малко повече.
Намерих и изследвания от декември 2006 при които резултатите са почти същите +/- 1,5% ! Процентите не са частен случай, а явно всяка партида е с такова качество. Dymatize не може да се сравнява с ПроГолд, защото разликата е към 10 процента, а не 47, освен това сме сигурни, че онова е суроватка, за каквото е обявено, а не да пише примерно мл-яйчен, а да е соев. За Нутрим не ми се и говори.
Ето изследвания от декември 2006, за да видите, че резултатите не се изменят!
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 06.05.07 08:20.
06.05.07
10:07
Добре де тези иследвания показват, че с вкус на шоколад има по малко протеин отколкото с вкус на ягода и това и друг път съм го забелязвал но се чудя защо е така ?
Мнението беше редактирано от difference на 06.05.07 10:09.
Ама, чакайте малко са, какво означава да пише едно, а съдържанието да е друго?! Стига сте защитавали фирмите! Факт е, че по никакъв начин не може да им се накриви шапката, но чисто и просто НЕ Е КОРЕКТНО спрямо потребителя! Айде аз ще продам на някой 14 карата злато твърдейки, че е 24 карата и ще искам парите за 24к. пък да видим дали няма да ме потърси после да ми разбие главата щото съм мошеник...същото е, измама си е.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.05.07 10:56.
казано от Ради Хаджирадев на 06.05.07, 08:18:
Ако се подбере продукт от друга партида,нищо чудно да излезе дори малко повече.
Намерих и изследвания от декември 2006 при които резултатите са почти същите +/- 1,5% ! Процентите не са частен случай, а явно всяка партида е с такова качество. Dymatize не може да се сравнява с ПроГолд, защото разликата е към 10 процента, а не 47, освен това сме сигурни, че онова е суроватка, за каквото е обявено, а не да пише примерно мл-яйчен, а да е соев. За Нутрим не ми се и говори.
Ето изследвания от декември 2006, за да видите, че резултатите не се изменят!
КОЙ КАЗВА,ЧЕ ПРО ГОЛД Е 47%?!СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНИЯТА,КОИТО АЗ ПУСНАХ НЕ КАДЕ ДА Е ,А В ЦЕНТЪР ПО ХИГИЕНА КЪМ РИОКОЗ-СОФИЯ,БЕЛТЪКЪТ НА СУХО ВЕЩЕСТВО Е 90%.ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ СА СЪВСЕМ ПРЕСНИ,ПУБЛИКУВАНИ СА В ТОЗИ ФОРУМ В ТЕМАТА”ИЗСЛЕДВАНЕ НА ПРО ГОЛД”.
казано от MOHCTAPA на 06.05.07, 10:55:
Ама, чакайте малко са, какво означава да пише едно, а съдържанието да е друго?! Стига сте защитавали фирмите! Факт е, че по никакъв начин не може да им се накриви шапката, но чисто и просто НЕ Е КОРЕКТНО спрямо потребителя! Айде аз ще продам на някой 14 карата злато твърдейки, че е 24 карата и ще искам парите за 24к. пък да видим дали няма да ме потърси после да ми разбие главата щото съм мошеник...същото е, измама си е.
Измисли ти тогава такава технология на производство,при която във всяка разфасофка да има точно по 90 процента.Или трябва на всяка кутия да пише:90 %,91%,89,5%,88,2%,90,5%?!?! :coolsmirk: :cheese:
..цените на Нутрим навън също са значително по-високи,отколкото в България-всеки,който има елементарни икономически познания,е наясно с това.
Nutrim да не изнасят за Пакистан вече?
казано от Trepa4a на 06.05.07, 14:19:
казано от MOHCTAPA на 06.05.07, 10:55:
Измисли ти тогава такава технология на производство,при която във всяка разфасофка да има точно по 90 процента.Или трябва на всяка кутия да пише:90 %,91%,89,5%,88,2%,90,5%?!?! :coolsmirk: :cheese:
Е, щом на теб ти е все едно дали има 80%, а не 90% - това си е твой проблем. Мене ме бърка, само дето нищо не мога да направя. Заради такива дето мислят като тебе, ще съществува и НУТРИМ с техния Про Лайноголд 0,90.
06.05.07
15:44
Някой ще отговори ли на моя въпрос плс
Явно навсякъде лъжат потребителите...В момента съм на Dymatize и съм доста разочарован от тях,нема да купувам добавки на тази фирма повече...По принцип обаче стават големи шашми с тия протеини и се чудя дали има разлика в това да ме ментят американци или българи...
Edit:Истината е в храната!!!
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 07.05.07 07:33.
07.05.07
08:57
Trepa4a ае ти с тея магарешки лайна дето ги пробутваш я ходи некъде другаде ... Само т’ва ти е в главата, *бат ли те, че така ги защитаваш и аз незнам... А що се отнася до тези изследвания, кофтаж е наистина, че пише едно, а ти продават друго, но това го има навсякъде, не само на пазара за добавки :)
07.05.07
10:17
казано от Красимир! на 07.05.07, 08:57:
Trepa4a ае ти с тея магарешки лайна дето ги пробутваш я ходи некъде другаде ... Само т’ва ти е в главата, *бат ли те, че така ги защитаваш и аз незнам... А що се отнася до тези изследвания, кофтаж е наистина, че пише едно, а ти продават друго, но това го има навсякъде, не само на пазара за добавки :)
Май, май обърка темата :D.