булимия ???

07.05.07
07:22

Здравейте, как да се справя с проблема, който имам, а  именно: поглъщам невероятно големи количества храна даже сама се чудя понякога как ги побирам. Това трае с дни после се “осъзнавам ” и започвам да пазя диета за да вляза във форма това трае също дни.  Свалям кила и после пак идва голямото плюскане. Най невероятното е че качвам наистина много кг примерно за саедмица 5 кг, което е наистина  много. Как да спра тъпченето? Как да залъгвам глада?  Помагайте.

07.05.07
08:24

казано от беба на 07.05.07, 07:22:

Здравейте, как да се справя с проблема, който имам, а  именно: поглъщам невероятно големи количества храна даже сама се чудя понякога как ги побирам. Това трае с дни после се “осъзнавам ” и започвам да пазя диета за да вляза във форма това трае също дни.  Свалям кила и после пак идва голямото плюскане. Най невероятното е че качвам наистина много кг примерно за саедмица 5 кг, което е наистина  много. Как да спра тъпченето? Как да залъгвам глада?  Помагайте.

Какво ядеш? По колко и кога?

Трябва да намалиш обема на стомаха - малки порции по 400-700гр., но чести ( през 2 часа ) храна+колкото искаш салата ( зеле+моркови+зехтин примерно ). Много вода ( поне 3 литра на ден ). Трябва да си състваш програма за хранене съобразена с възможносите и целите ти и да я спазваш. Това в никакъв случей не означава да гладуваш. Едно добре направено НВД примерно.

p.s. .. какво общо има булимията с темата?  :gulp:

07.05.07
10:25

Ми пишат че булимията е редуване на преиоди преяждане и гладуване. А иначе си имам режим  НВД и си го спазвам до моментите на безумство ,които периодически ме връхлитат. Те моментите де обикновенно са вечер  на маса в компания и затова ми е трудно. Ще наблягам на салатите. Мерси

07.05.07
10:34

казано от беба на 07.05.07, 10:25:

Ми пишат че булимията е редуване на преиоди преяждане и гладуване. А иначе си имам режим  НВД и си го спазвам до моментите на безумство ,които периодически ме връхлитат. Те моментите де обикновенно са вечер  на маса в компания и затова ми е трудно. Ще наблягам на салатите. Мерси

:bug: .. Булимията е болест при която човека ( най-често жена ) поглъща огромни количества храна, а малко след това зарди страх от напълняване я изхвърля от тялото си ( чрез повръщане, като стимулира с пръсти или четка за зъби гърлото ).. Болеста е по-скоро психическа и е много сериозна. Боледуват повече момичета и жени между 15 и 50 годишни. Почти винаги излекувалите се от анорексия ( друга много сериозна психичекса болест при която човека ( пак най-често страдат жените ) се отрича от всякакво хранене, постоянно се мисли за дебел, не яде почти нищо и т.н. ) стават булимички..

Относно НВД-то .. правиш ли ВВ ден? ..

Иначе не наблягай на само на салатите .. месо+салата!

07.05.07
10:58

От днес почвам, ама сериозно ВВД ще направя в събота или неделя. Дано се справя. През два часа ще ми е трудно да се храня и то с ниско въглехидратни храни, както е известно в офиса най -лесхо се похапват солети и бисквитки и по трудно филенца ама ще измисля нещо. Благодаря за инфото  явно съм далече от булимията което ме радва.

07.05.07
11:05

казано от беба на 07.05.07, 10:58:

От днес почвам, ама сериозно ВВД ще направя в събота или неделя. Дано се справя. През два часа ще ми е трудно да се храня и то с ниско въглехидратни храни, както е известно в офиса най -лесхо се похапват солети и бисквитки и по трудно филенца ама ще измисля нещо. Благодаря за инфото  явно съм далече от булимията което ме радва.

Не е толкова трудно да се хапват и белтъци в офиса .. сваряваш си 4-5 яйца сутринта, малко печено пуешко или пилешко.. в една пластмасова кутиика.. носиш и на 2 часа си хапваш със салата..

07.05.07
12:09

Ще пробвам.  Днес си носих мюсли  с кисело мляко. Знам че не е много подходящо за НВД но пък ми дава енергия да  изкарам до вечерята. От утре обаче ще нося яйца, може ли да си ги пържа или в важно да са сварени?

07.05.07
13:00

казано от беба на 07.05.07, 12:09:

Ще пробвам.  Днес си носих мюсли  с кисело мляко. Знам че не е много подходящо за НВД но пък ми дава енергия да  изкарам до вечерята. От утре обаче ще нося яйца, може ли да си ги пържа или в важно да са сварени?

Може омлетче да хапваш, но с много малко олио или по-добре с малко зехтин.. :) Иначе най-добре варени..

08.11.07
17:11

абе гледам че темата е стара, ама все пак ...
На 2 часа не е ли много на често да се храниш ? ( аз през долу горе толкова огладнявам, но се старая да окряквам по 2.30 -3 )Ако на 2 часа е добре ? ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1