09.05.07
18:27
Здрасти, на 17г съм, тренирам от около 6 месеца с малки прекъсвания и наскоро минах на 5 дневен сплит. Тежа 62кг, не съм се мерил колко съм висок, над 180см съм. Искам скоро да се хвана да направя един поне 4 месечен цикъл с интензивни тренировки и някакви добавки, но не знам кое ще е най-добро за мен. Имам бърз метаболизъм, храната с много зор се лепи по мен, а и нямам възможността да компенсирам с много ядене.
Та какви добавки ще ми препоръчате? Мислех си за аминокиселини и някакъв протеин, но бърз или бавен или и двете?
Мерси предварително!
П.П. Моля кажете и кои марки добавки да си взема, защото разнообразието е голямо и има доста боклуци сигурно.
Суроватъчен протеин за преди и след тренировка (може и казеин или млечно-яйчен за преди лягане ), креатин, глутамин, BCAA, амино киселини. Както всеки, така и аз ще препоръчам западните марки.
Кои от тези мога да махна без да се отрази много на мускулния растеж, защото само суроватката ми е около 110лв на месец като сметнах, а по 200+лв на месец за прахове не ми се дават :)
П.П. От един магазин във Варна ми препоръчаха гейнъра на P&B Labs - WHEY 4000. В доза от 75г има 22,5г протеин, 5г глутамин и 3.5г BCAA - ако взимам от този гейнър мога ли да не купувам допълнително глутамин и BCAA? Разфасовката е 2кг и съдържа 26 дози.
Мнението беше редактирано от Baleto на 10.05.07 08:30.
Винаги е хубаво да се пие отделно ВСАА и глутамина. В първия си пост само попита какво да взимаш и не уточни финансовите рестрикции. P&B е българско, не знам дали и какъв ефект ще има. Щом пиеш протеин за 110лв. , по-дбре си дай парите вместо за този гейнер за глутамин или ВСАА или някакви амино киселини. Принципно в 1 доза качествен протеин го дават на хартия, че има задоволително количество ВСАА и глутамин, но дет се вика от още една доза глутамин преди лягане само ползи ще извлечеш.
Лелле ти ме застреля човек.... идея си нямах че Р&В е БГ марка :( Лятото ще събера прилична сумичка пари и ще се запася с добавки за 6 месеца (може и за повече) и засега мисля да взема Аминота на юниверсал и креатин пак на някоя западна марка. Както вървят нещата ще взема глутамин и ВСАА вместо гейнър, защото ми трябват адски суми пари за гейнъра, а аз ще работя само лятото.
А между другото Глутамина съм чувал, че е за хора над 18 защото се бъркал с хормоните и такива неща. Това вярно ли е?
10.05.07
12:53
Не. Доста хора се подвеждат по това, че стимулирал отделянето на хормон на растежа и можело да станат изроди от това...
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 10.05.07 12:53.
И въпреки че не е вредно, това с хормона на растежа няма ли да ми навреди? В смисъл такъв не на здравето ми, а на това че искам да наедрея а не да стана още по висок :P
05.06.07
20:22
Ако си с Барз метаболизам зимаи протеин и креатин и яж стабилно и тренираи праилно и резултата е гарантиран!!
P&B Labs е българска марка вносител, но това не значи, че продуктите които предлагат са български!Вярно е че имат и собствена линия от суплименти, но като цяло са вносител.В момента пия креатин на Universal внос от P&B Labs…
Мнението беше редактирано от ethernet на 05.06.07 21:44.