07.05.07
21:51
Ето го и моят проблем.Проблемът е в рамото.Предполагам,че е претоварване и възпаление,тъй като не съм усетил нищо по време на тренировка.Тогава вече е страшно.Появи се болка при движение на ставата в различните посоки.Не съм новак.Знам,че не бива да се претоварвам,както и това,че това е най-подвижната става и именно това е и причината да се загрява по-продължително.Уви,въпреки познанието на тези азбучни истини се стигна до тук.Това,което предприех бе едноседмична почивка плюс прием на глюкозамин 375mg. по три пъти дневно.След отшумяване на болката се завърнах в залата с надежда всичко да е наред.За мое голямо съжаление обаче,въпреки голямата концентрация и продължителната загрявка,болката се появи отново.По-остра и по-силна.Разбрах,че една седмица е наистина смешно малък период за отшумяване на подобна травма,като реших пълната почивка да нарастне на 2-3 седмица,както и приема на глюкозамин да продължи по предписание.Ето,че др. ден се навършват 3 седмици извън залата :( .Изпих 60 таблетки глюкозамин от 375mg. ,а днес поради липса на същия продукт,закупих глюкозамин 500mg.Пия го 2 пъти на ден.През цялото това време се мазах и с FASTUM GEL.Болката наистина отшумя.Изгубил съм килограм и осемстотин грама.Сряда е ден за гърди и рамо.Обмислям завръшане в залата.Чувствам се наистина зле,от както не тренирам.Самочувствие,тонус,апетит...Съвет?Да изчакам ли да мине месец?Има ли смисъл от магнитен-резонанс?Идея за цената му?Очаквам вашите отговори,мнения,препоръки.Благодаря за отделеното внимание.
Темата беше редактирана от Black_master на 07.05.07 21:54.
Рамото е мускул, който наистина много трудно се възстановява след контузия. Аз лично имам подобен проблем в момента, но аз предпочитам да се “боря” с Диклак-гел, понеже болката не е голяма и само при определени движения. За по сериозни контузии ползвам Диклак на хапчета. За сега съм доволен от резултатите - болката отшумява бързо и трайно. Лично не те съветвам да продължаваш с глукозамин-а, понеже той е за ставите, а при теб проблема може би идва от мускулни или сухожилни травми, така че глукозамин няма да ти свърши особена работа. Пробвай с Диклак или потърси чичи Доктор! Успех с възстановяването!
08.05.07
07:07
Моят съвет е, да не тренираш гърдите и рамото в един и същи ден, защото натоварването на раменните стави ще бъде прекалено. Избягвай големите тежести като за начало и обърни внимание на правилното изпълнение. Ако проблемът не премине от самосебе си - лекар.
И още нещо - обърни внимание в каква поза спиш. При мен се е случвало да се получи остра болка в раменете, защото цяла нощ съм лежал върху тях.
Успех!
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 08.05.07 07:08.
Не се наливай с тоя глюкозамид,ставата ти е изместена.Спираш всякакво натоварване на ръцете изобщо.Можеш ако толкова държиш да си тренираш рьцете на лоста да висиш с нормален хват и да се люлееш така лека полека ще се намести ставата,тва наместване няма да стане бързо и отведнъж.Другото е набиране на лоста така че да работи само бицепса.Масажите и иглотерапията ще ускорят нещата!!
Мнението беше редактирано от pescud01 на 09.05.07 20:39.
Здрасти, ако мога да си позволя да ти дам съвет ще ти кажа, че 3 седмици за възстановяване на раменната става е много смешен период. Това е толкова капризна става, а особенно когато е кoнтузена сериозно и трябва доста по дълъг период за възстановяване. Кога ще дойде края на възстановителния период зависи от теб. Ти ще усетиш кога рамотот ти е ОК. Много е важно да да започнеш бавно с натоварванията като в началото тр да видиш как рамото ти понася тежестите. Глюкозамина няма нищо лошо в това да продалжиш да го пиеш професионалните спортисти го пият по 6 месеца в годината (по точно те пият нещо подобно на това но разбира се по добро). Аз ти препорачвам да пробваш Мобилат Гел за мен е по добър и от фастум и от Диклак и от там друго каквото се сещаш. Аз ли4но го ползвам от 10 години и сам мн доволен. Не ти препорачвам да пиеш противожъзпалителни през устата за по дълъг период защото ще имаш проблеми със стомаха. Почивка и само почивка му е цаката.
Мнението беше редактирано от Faith на 11.05.07 22:28.
Братле без да обиждам останалите които са ти отговорили ИДИ ДА ТЕ ВИДИ ДОКТОР. “Рамото” е толкова сложно че и много добър физиотерапевт не може да определи без да отдели време за тест и трябва да го попипа добре. Да не говорим само за поглеждане, а пък с описание в нета е смешно. Имам травма в рамото която ме спря от тренировки за две години, още ме изкъртва от болки но вече тренирам редовно. Проблема може да е много сложен дори и без да е изместено рамото и други такива. А за да се определи без да се пипа трябва да го поясниш доста добре.
Падал ли си, при какво движение стана, внезапно ли те “парна” или след тренировка го усети, къде те боли (пекторалиса, преден,среден заден делтоид, опъва ли те мускула на гърба този върху плешката или на най-специфичното място между двете кости точна над делтоида и се чуства сякащ е болка в коста), как и кога те боли (кога ръката “виси”, стремиш ли се да я прибираш към тялото, “търсиш ли и място с въртене и други движения”).
Пак казвам лекар трябва защото е рамо а рамото ако си под 25 години ще се адаптира бързо и след време ще ти създаде страшен проблем.
п.с друго което може да е станало, ако не си усетил болката на момента и няколко вариант възможни също, скъсен пектроалис след редица добри тренировки без разтягане, което създава страшно напрежение и болка в рамото като резултат (можеш да го провериш лягайки по гръб на пода и “махай с криле” виж ако болната ти час се стреми към отлепянето на ръката от земята докато другата страна няма проблем с това), лъжлива болка вследствие наранени нервни окончания след силна болка или “много претоварена тренировка ” след което мозъка е изпратил много много кръв коя създава мускулни залепвания и травми на нервните окончания.
Виждаш колко много неща могат да бъдат = лекар без да те плаша поне ще знаеш как да го “излекуваш”
01.09.09
17:45
от симптомите които си описал предполагам че имаш периартрит. потарси за него в нета.
01.09.09
18:08
И аз имам същия проблем и се получи точно така както ти го описа. Заболя ме рамото на следващия ден след тренировка за рамо, остра болка при всякакво движение. Дадох му почивка 1 седмица и пак тренирах. Резултата беше, че ме заболя още по-силно.
После 1 месец го мазах с Deep Relief, но не помогна много. Преди няколко дни отидох на лекар и ми би една мускулна инжекция, предписа ми хапчета и ново мазило. Сега 20 дни ще пия тези неща и ще се мажа и пак ще ходя да видим какво ще ми каже.
Проблема е, че когато при движение нагоре има някакъв “елемент”, който минава през канал в ставата(не съм много сигурен дали е точно така - общо взето този елемент е свързан с бицепса и минава през някакво каналче), за да може да се осъществи движение. Е при мен въпросният “елемент” е възпален и подут. Сега трябва да спадне и да го възстановя напълно за да мога да тренирам.
Проблема на тази контузия е, че ако не я излекуваш сега много лесно може да стане хронично и всеки следващ път се лекува по-трудно и по-трудно..
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 01.09.09 18:10.
Този елемент дето минава през канал в костта е всъшност сухожилието на дългата глава на бицепса, който е част от ротаторния маншон на раменната става. При повтяряеми движения се възпалява от триенето и освен това кара и синовиалната мембрана да произвежда повече течност, което пък предизвиква оток. Не е страшно, но е адски досадно. Аз вече 12 години съм така. Забравете мазилата, инжекциите диклофенак не помагат, таблетките пък хич. Почивката я определя организма колко да е, а не ние. Щом се е получило значи вече е хронично. Всъшност на ЯМР-то ми написаха, че измененията са като при хроничен тендинит на дългата глава на бицепса. Ако някой има тоя проблем и таи амбиции за голяма сила, по-добре да не лети много в облаците. Може да се провокира и ако само отидеш да простреш прането на майка си. Дейности над нивото на рамената са ключови... Почивка и това е... Дори загряването не помага много. Обикновено обаче и някои от другите части на ротаторния маншон са възпалени. Абе нямам думи, който вдига железа да се примирява...
22.03.13
15:17
Хора голям проблем с рамото!След една канадска борба се получи!Не бях загрял изобщо преди двубоя!вече втора седмица ме боли и не знам какво да правя?да се връщам в фитнеса и да стискам зъби или да изчака още?иначе рамото ме боли и пука даже имам чувството, че хлопа!Възможно ли е изкълчване?
За да не отварям нова тема, защото за рамото има доста ще попитам тук.
Преди месец докато правих лежанка ме заболя лявото рамо,в предната му част. Не обърнах внимание , защото болката не беше кой знае колко голяма /помислих че е леко разтежение/.
На следващата тренировка за гърди и предно рамо отново ме заболя при най-тежките серии. Започнах да мажа с рефригеранс и да не тренирам гърди и рамо. Болката не отшумяваше. Отидох на лекар и ми каза да мажа Диип Рилийф и да почивам.
Мазах 10 дни и не натоварвах рамото и болката изчезна напълно.
Вчера спрях мазилото и вечерта отидох да правя гърди. Загрявах 20 минути и после почнах с лежанката.
Две серии с лоста, 2 серии с 40 - 15 повторорение, 2 серии 60 по 12 повторение. Болка няма.
Сложих 80 - направих 10 повторения и започна пак да ме боли.
Болката не е силна но е неприятна и дискомфортна. Появява се при бутане само. Нямам ограничения в движението на рамото, не усещам да има подуване или нещо необичайно. Най - остра е болката примерно като стегна гърдите. Болката е в областта на предното рамо към гърдите.
Да продължавам ли с Диип Рилийф и колко време да почивам?
Не съм променял телхниката на лежанката от 2 години и чак сега се появява тая болка. Не съм се и претоварвал с тежести. Карам си с тежестите от пролетта и подържам само през лятото.