нВд;)

08.05.07
18:23

тка да кажа първо че не разбирам много много от диети ;) до тука сътворих една моля изкажете си мнението и ако бъркам някаде ме поправете  14 годишен 68 кила искам да смъкна 5 някаде
1.7-30 овесени ядки  70 гр
2.9-50 кофичка кисело мляко 0,1 %
3.11-40   3-4 цели яица
4.2 часа пилешско или свинско месо 100-200 грама + салата домати и краставици  :-)
5.3-30   3-4 яица
6.6 часа  пилешко или свинско месо 100 -200 гр + салатка
7.8 часа прясно мляко  1 чаша

08.05.07
19:10

Ето грешките:
прясното мляко вечер и 6-8 яйца - много стават, спри се на 3 цели, останалото белтъци.
Не се притеснявай да ядеш по-късно.Пре спокойно може да изместиш последното ядене до към 21.30-22.00 и да е извара примерно.

Ама ще трябва да си сметнеш калорийния баланс, че така .... не знам приемаш ли достатъчно храна.
Не на последно място малко си малък и НЕ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ да сваляш много въглехидратите.
Ако тренираш следобед може още овес час и половина - два преди тренировка.

Сметни си калорийния баланс и пак ще говорим (пишем) :)

08.05.07
20:21

ами тренирам следобед от около 4 часа , значи махам млякото вечерта и слагам извара и намалям яицата до 3 общо . а иначе откаде да си сметна калорииния баланс не мога да намеря такава таблица кадето да пише  :-)

08.05.07
20:43

Височина ?

08.05.07
20:47

165 см  а иначе тва са ми снимките... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125712 доста съм мазничък така че трябва да направя едно нвд;) знам че не е препоръчително на 14 години ама ко да напрая ;)

08.05.07
21:23

бе не си чак толкова мазен колкото казваш.. според мен не ти е нужно чак такава стриктна диета . просто избягвай късното хранене изключи сладко,пържено,газирано,тестяно,алкохол,пизи,дюнери,тостери.. и всичко ще си дойде на мястото .

На 14 години не ти трябва НВД.Сметни си калорийния баланс извади 500ккал и раздели останалите на белтъчини-50%,въглехидрати-30% и мазнини-20%.Като в тренировъчните дни можеш да качиш и до 50% въглехидратите,но в по ранните часове на деня и след тренировка задължително прости въглехидрати 50-60гр(3-4 фили бял хляб) и суруватка или белтъци от яйца.И избягвай киселото и прясното ляко.Овесени ядки,кафяв ориз(понякога и бял може)пълнозърнести храни.

09.05.07
18:41

2170 kal за отрицателен калориен баланс (т.е. -500кал)
Съветвам те така да разпределиш храната:
Протеин - 2.8гр/кг  или 190гр
Въглехидрати - 1.5гр/кг или 102гр
Мазнини = 111гр

Ако правиш кардио сутрин:
1. на гладно
2. ако пиеш протеини - 1 шейк след кардиото, ако не яйца, чак след час и половина въглехидратите - овес, пълнизърнести(ръжени) макарони.

Втората доза вългехидрати час и половина - два преди силовата тренировка.

Понеже си малък не ти препоръчвам много много да се вманичаваш и затова зареждай два пъти в седмицата - единия ден примерно Сряда или Четвъртък, най-добре да е ден, в който тренираш.Тогава яж само бавни въглехидрати някъде около 240гр - овес, макарони, кафяв ориз, може разни варива - лещата е супер, че има и протеин доста.
Втория зареждащ ден го направи Неделя - хубаво е да е почивен.Тогава си позволи нещо каквото ти се яде но не прекалявай.Количеството въглехидрати е същото.Всеки ден пий повечко вода.В зареждащите дни не се наливай, пий толкова колкото ти се пие.

Тренировките е добре да са интензивни и кратки.Аз сега тренирам по 45 мин с по макс. 1 мин почивка между сериите.

Не си мазен и ако всичко го изпипаш за около месец ще си есктра.Айде месец и половина.

Ако нещо не ти е ясно питай.

Мнението беше редактирано от emzo на 09.05.07 18:42.

10.05.07
12:05

еее мерси  за изчерпателния отговор :) много благодаря .. ако нещо се сетя още ще питам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1