Задържане на вода?

09.05.07
08:56

Забелязвам че  задържам вода. Подувам се цялата като плондер. Вие как се справяте с проблема ако го имате де? Забелязвам че се получава като преям особено вечер  на сутринта не мога да си сложа пръстените. Ужас.

09.05.07
09:45

казано от беба на 09.05.07, 08:56:

Забелязвам че  задържам вода. Подувам се цялата като плондер. Вие как се справяте с проблема ако го имате де? Забелязвам че се получава като преям особено вечер  на сутринта не мога да си сложа пръстените. Ужас.

Обикновено това става от слагане на много сол в яденето, солта задържа вода.Намали солта до минимум или я изключи напълно и без това в продуктите които купуваме има сложена достатъчно.Става ми смешно като си представя как се събуждаш и като вrждаш как не можеш да си сложиш пръстените изпадаш в паника хахахахахах :)

09.05.07
14:15

Ми сол не ползвам изобщо,  със здравето съм добре. Чува ла бях за този проблем но не ми се беше случвало и за ттова питам как си  го решават тези които го имат

SH

09.05.07
17:06

Нищо съвсем крайно не е добре(имам предвид да не ядеш сол изобщо).Ако ползваш умерено сол ,не ядеш много съвсем преди лягане и не пиеш алкохол-няма причина да задържаш вода.Или си крайно преуморена и претренирала.Много въглехидрати наведнъж(особено след диета или по време на диета) също задържат вода.Ако не е нито едно от тези неща значи може да имаш проблеми с бъбреците и трябва да идеш да се изследваш.Тежко физическо натоварване също може да се отрази негативно на бъбреците,ако са болни.
П.С. Казваш”като преям”-вероятно това е и отговора на въпроса ти.Справянето-не преяждаш... ;-)

10.05.07
14:30

Обикновено ако пиеш повече вода през деня примерно към 3-4 литра, по половин литър преди хранене, това кара тялото да не задържа вода, опитай и най - вероятно проблема ще се реши, успех.

10.05.07
14:39

вечер обичам да наблягам на биричката, особрно сега като е жега 1 си изпивам спокойно. Може ли проблема да е, че през деня пия малко течности а вечер обилно?

10.05.07
14:53

казано от беба на 10.05.07, 14:39:

вечер обичам да наблягам на биричката, особрно сега като е жега 1 си изпивам спокойно. Може ли проблема да е, че през деня пия малко течности а вечер обилно?

Да, бирата действа обезводняващо и оттам организма започва да задържа вода за да се предпази от обезводняване, виж и сама определи откъде идва проблема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1