Тайната на пилешката марината ??

10.02.07
10:33

Абе *beep*, всеки път като ям в ресторант печени пилешки филета в 90 процента от случаите са адски вкусни, с някакъв много характерен вкус. Каква аджеба е тази марината - имам подозрения, че се учи още от всички още в ТОХ и затова навсякъде вкусът е подобен (нещо като много сочно пиле на грил, но с подправки). Какво ли не съм опитвал, и не ми се получава. Дори да е печено на дърва. Идеи :) ?

25.04.07
20:26

Пробвал ли си с соев сос?Другия вариант който правя е с кисело мляко също става много вкусно.
И при двата варианта месото се оставя да отлежи поне 1ч.От соевия сос слагам по 2 лъжици ,а от млякото колкото да покрие пържолата.
Дано съм помогнала  :-)

Като нямате време за маринати правите така:Нарязвате пилешките гърди на тънко,слагате ги в тавата поръсвате със сил и черен пипер и сипвате 150мл бира и ги печете във фурната на макс докато изври бирата и се запечът по ваш вкус.Просто,с нормален вкус(всеки е ял пиле с бира)и никви мазнини.Евентуално 3 въглехидрати от бирата.В500мл бира има 12гр въгл. и 170ккал!

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 10.05.07 21:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1