10.05.07
17:31
Моля за мнения, съвети, препоръки, личен опит за РБД и т.н. вобще всичко което се сещате за режима и го няма в статята в сайта, най-вече ме интересува дали се сваля добре с него.. Скоро мисля да го пробвам.. това пусто НВД ми втръсна до немай къде. През деня се чуствам адски зле, след тренировката съм като труп и на всичко отгоре от вече 2 седмици не съм мръднал и грам ( нито като се гледам в огледалото виждам няква промяна ).. с НВД-то за последните 3 седмици свалих 4кг. ( общо 6кг. с миналия месец ) но вече не мога да го понасям.. искам да си хапвам по 1 филиика хляб, малко мед след тренировка и т.н. .. това леща, фасул, ориз, картофи .. забравих им вкуса дори.. Така че ще съм благодарен за всяко мнение, съвет и т.н. относно РБД..
Темата беше редактирана от Crazy_With_Razor на 10.05.07 17:32.
Сваля се, малко по-бавно при теб обаче, заради:
1. за разлика от НВД въглехидратите са малко повече
2. бързите въглехидрати
Моя съвет е да избягваш все още простите въглехидрати дори след тренировка и пак да приключваш по-рано с тях.
Нещо, което изпитах върху себе си и останах много доволен е Carb Cycling.
От малко над месец съм на него, на килограми не съм свалил много - 4кг някъде, но талията спадна бързо.
Наскоро имаше тема потърси я.
11.05.07
07:10
Не, аз нямам никакво намерение да ям сладко. Мисля да е нещо такова - пак вадя -500/600ккал, сутрин овес+1 лъжичка мед+кисело мляко, след това ми е тренировката, след нея пак малко мед. На обяд белтъци+малко въг. ( 1-2 картофа/малко ориз ). Към 14-15 часа може пак малко въг. ( бавни ) и след това само протеини. Само трябва да седна да направя някои изчисления. Като цяло не мисля да надхвърлям повече от 3-4гр. въг. на кг. Белтъците си остават 2.5гр., мисля повечко да намаля мазнините, макар и да не е точно това замисъла на РБД-то.
Иначе темата за Carb Cycling съм я чел, но се съмнявам да заработи при мене. Като изключим малкото спорт ( 3-4 пъти на седмица ) водя адски заседнал начин на живот почти без движение ( от офиса вкъщи и обратно ), пък и с моя бавен метаболизъм.. :roll:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.05.07 07:21.
РБР или РБД ще рече 40:40:20 Б:В:М.
Имай го напредвид ! В момента, в който В ти станат над Б минаваш РБР и си във ВВД ;)
Пка ти казвам, като ти е трудно НВДто - придържай се към 40/40/20, но никакви прости въглехидрати.
btw почти навсякъде свалят с РБР, тука сме малко изключение :)
11.05.07
08:04
казано от emzo на 11.05.07, 07:54:
РБР или РБД ще рече 40:40:20 Б:В:М
ухх .. вярно.. съвсем изключих.. ;-P .. май ще трябва да прочета статията за РБД още няколко пъти.. мерси за отговорите. ;-)
11.05.07
08:14
Аз в момента, след 3 месеца НВД, съм на РБД което мисля да задържа за окло 3-4 месеца. Засега определно се сваля по-бавно, но пък и вече почти съм псотигнел килограмите които искам, тъйче има логика в това. Приятната изненада е, че дори и в период в който имах застой ( около един месец без свалени кг, даже върнах 1 нагоре) обиколката на талията пак падна надолу. Скоро мисля да проверя и максималните постижения на упражненияата как са движат, но първо искам да направя 2 месеца на РБД. Що се отнася до съотношението на въглехидрати /мазнини/белтък аз лично съм приел малко по-инстинктивен подход към храната, като само следя да си набавям достатъчно белтък и въглехидратите да са повече от НВД-то.
Имай го напредвид ! В момента, в който В ти станат над Б минаваш РБР и си във ВВД
То не става ли нормален хранителен режим тоя?( 1:4:1)
Иначе РБР помогна на мен... За около месец свалих 4кг - от 74 на 70. Бягане - 4 пъти седмично. И аз започнах да си преценявам инстинктивно какво да ям - ако ми пристърже за сладко - ту шоколад, ту мед, но въпреки това не толкова сладко, колкото ядях преди. Честно казано при нужда за сладко ми се влошава качеството на живот - нервен съм, не мога уча. Явно и при теб НВД те е изтощила.
Каквото и да ти кажем тук, всичко е много индивидуално - всеки си говори как даден режим е подействал на неговия организъм, това не означава, че по същия начин ще подейства на твоя. Може трябва да експериментираш - покачваш въглехидратите и следиш теглото си, фигурата си и така.
Иначе съм твърде за боба, фасула и лещата! П.С Ако усилиш аеробните упражнения, ще избегнеш кой знае какви големи рестрикции в храненето. При мен откакто почнах да се движа повече, почти спрях да се обременявам с това какво ям и колко съм ял (ест не се тъпча)
12.05.07
10:59
казано от Bio на 11.05.07, 19:32:
Иначе РБР помогна на мен... За около месец свалих 4кг - от 74 на 70. Бягане - 4 пъти седмично. И аз започнах да си преценявам инстинктивно какво да ям - ако ми пристърже за сладко - ту шоколад, ту мед, но въпреки това не толкова сладко, колкото ядях преди. Честно казано при нужда за сладко ми се влошава качеството на живот - нервен съм, не мога уча. Явно и при теб НВД те е изтощила.
Каквото и да ти кажем тук, всичко е много индивидуално - всеки си говори как даден режим е подействал на неговия организъм, това не означава, че по същия начин ще подейства на твоя. Може трябва да експериментираш - покачваш въглехидратите и следиш теглото си, фигурата си и така.
Иначе съм твърде за боба, фасула и лещата! П.С Ако усилиш аеробните упражнения, ще избегнеш кой знае какви големи рестрикции в храненето. При мен откакто почнах да се движа повече, почти спрях да се обременявам с това какво ям и колко съм ял (ест не се тъпча)
Ми аз 4кг. на месец свалям с НВД.. :gulp: ( без добавки, 3 пъти кардио на седмица, но пък нямам много движение през деня ).
Иначе мисля РБД-то е нещо такова :
малко след ставане ( около 7:00 ) - чаша сок от грейпфрут
7:20 - 30-35мин кардио
8:00 - 1 хап центрум витамини + 1 хап калмацин ( пия няколко таквиа добавки )
9:00 - кофичка кисело мляко + 70-80гр. овесени ядки + 1 лъжичка мед
10:00 - 3 белтъка + 1 жълтък + 25гр. орехи/бадеми/лешник/кашу
12:00 - 150гр. ориз/картофи/фасул/грах + 150гр. пилешко/телешко/свинско + 1-2 филии пълнозърнест хляб + салата
13:30 - силова тренировка + след тренировка 1 лъжичка мед
15:00 - 3 белтъка + 1 жълтък + 50гр. сирене/кашкавал + 1-2 филии пълнозърнест хляб + салата
18:00 - 150гр. пилешко + салата
20:00 - 110гр. скумрия ( консерва ) + салата
преди лягане - 4 белтъка
80кг/172см/21год/
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 15.05.07 09:08.
Да, РБР се явява нормалния хран. режим.
Иначе яко кардио трябва.Това 3 пъти седмично е нищо работа.
Май не. РБР е 2:2:1, а нормалният режим е: 1:4:1. Аз бягам 4-5 пъти седмично, при повече пъти се чувствам прекалено уморен. Иначе ходенето също помага ;-)
15.05.07
08:41
С две думи бих казал, че РБР-то е перфектния режим ако не гониш бързи резултати. Скоро ще направя 2 месеца на РБР и съм много доволен от режима, даже се заислям дали ваобще да връщам на НВД, след третия месец. Определено се сваля по бавно, но и самия стрес върху храненето е доста по-малък, което е доста удобно когато си на работа по цял ден или просто нямаш достаъчно време, което да отделяш за един по-стриктен режим.
За кардиото... не съм усетил нужда да увеличавам броя на кардио тренировките (въпреки, че ми се връзват по около 6-7, 3 пъти скачане на въже + 4 пъти баскетбол, макар и второто не винаги да е уместно като кардио).
15.05.07
08:59
казано от s1lence на 15.05.07, 08:41:
С две думи бих казал, че РБР-то е перфектния режим ако не гониш бързи резултати. Скоро ще направя 2 месеца на РБР и съм много доволен от режима, даже се заислям дали ваобще да връщам на НВД, след третия месец. Определено се сваля по бавно, но и самия стрес върху храненето е доста по-малък, което е доста удобно когато си на работа по цял ден или просто нямаш достаъчно време, което да отделяш за един по-стриктен режим.
За кардиото... не съм усетил нужда да увеличавам броя на кардио тренировките (въпреки, че ми се връзват по около 6-7, 3 пъти скачане на въже + 4 пъти баскетбол, макар и второто не винаги да е уместно като кардио).
Аз вече малко повече от седмица съм на РБД-то ( по горе съм написал какво точно ям ) и съм много доволен. Имам повече сила и енергия по време на тренировките, някак си по-сит се чуствам след хранене, към края на деня не чуствам толкова голяма умора както при НВД-то. Но най-важното е че не стоя през 1 час в кухнята да си готвя ядения. Това хранене през 2-3 часа при НВД е нереално, нямам никакво време за каквото и да било друго освен да си готвя. Сега хапвам сутрин, на обяд, една, най-много две следобедни закуски и вечеря.. съвсем друго е просто.. увеличих кардиото и резултатите не закъсняха.. вече 1кг. си отиде за първите 6-7 дена ( при положение, че като спрях НВД-то 10-на дена се разтоваравах ( сладко и пици :down: ) и веднага качих 2кг. ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 15.05.07 16:54.