Тотално нова и чета, чета... но се задръстих с инфо, а резултат - никакъв. Помощ!

07.05.07
21:37

Здравейте,

Много ми е приятно да се включа и аз тук, макар и не с мнение. Не мога да се справя сама, нужна ми е помощ, а виждам, че тук всички вие разбирате много от хранителни режими и спортуване.
Четох ужасно много за НВД и разни други диети и по-объркана няма как да бъда, но това е ок, защото никога не съм ги разбирала тия работи.
Имам проблемни области - и най-вече корема и талията, които искам да направя да изглеждат перфектни. Висока съм 176, тежа 60 кг. От 2 месеца правя аеробни тренировки като луда и се опитвам да се храня правилно. И уж да приемам по-малко въглехидрати (поне разбрах какво е въглехидрати). Резултатът обаче не ме устройва. От талията сякаш не съм загубила и сантиметър!!!
И това при условие, че въртя педалите на кростренажора най-малко 4-5 пъти седмично! Правя коремни преси също почти всеки ден и страшно ме е яд, че ако съм направила някой друг мускул, той не може да се види все още.
Сега, ще си призная... има и други обстоятелства около спорта. Както казах, опитвам се да се храня здравословно - отказах хляба и месото дето всъщност не е месо, тип каймяни работи, шунки и салами, обаче спрях цигарите преди 3 месеца и оттогава ме налегна вълчи апетит за сладко. Опитвам се да го туширам с плодове и фъстъчено масло и донякъде успявам.
Също, пийвам всяка вечер червено вино - 2 чаши, а сега като се стопли времето - бира (също толкова).

Опитвам се да кажа, че едва ли спазвам най-стриктната диета.

Моля ви изкажете мнение. Искам да стопя излишните сланини и нямам против да се подложа на тренировки колкото трябва,  но какво да направя в допълнение? Диета - каква?! Колани? Или просто да се въоръжа с повече търпение?

Мерси!
Калина

MO

07.05.07
22:53

пробвай Л карнитин в комбинация с Липозан.Топи мазнини и предпазва от натрупване на нови.6те ти помогне гарантирано. От мен успех .... с упорит трен и няколко добавки е по-лесно.

08.05.07
05:20

НЕ СИ КУПУВАЙ НИЩО БЪЛГАРСКО ! ОСОБЕНО НА ФИРМАТА НУТРИМ !
Многократно са лъгали НАС (потребителите) има изследвания на техни продукти в другите раздели !

По темата:
Трябва да спреш алкохола, фъстъченото масло е добър вариант само ако е натрурално т.е. без захат и вредни мазнини.Правилно си постъпила с полуфабрикатите.При НВД се набляга на месо, яйца, много зеленчуци, малко ядки и т.н.
Понеже никой няма да ти направи на готово диетата разгледай раздела  Фитнес за жени - Хранене и си харесай някоя диета от там.Пригоди я като за теб и тогава ще я коментираме.

08.05.07
10:41

казано от Kalinche007 на 07.05.07, 21:37:

Здравейте,

Много ми е приятно да се включа и аз тук, макар и не с мнение. Не мога да се справя сама, нужна ми е помощ, а виждам, че тук всички вие разбирате много от хранителни режими и спортуване.
Четох ужасно много за НВД и разни други диети и по-объркана няма как да бъда, но това е ок, защото никога не съм ги разбирала тия работи.
Имам проблемни области - и най-вече корема и талията, които искам да направя да изглеждат перфектни. Висока съм 176, тежа 60 кг. От 2 месеца правя аеробни тренировки като луда и се опитвам да се храня правилно. И уж да приемам по-малко въглехидрати (поне разбрах какво е въглехидрати). Резултатът обаче не ме устройва. От талията сякаш не съм загубила и сантиметър!!!
И това при условие, че въртя педалите на кростренажора най-малко 4-5 пъти седмично! Правя коремни преси също почти всеки ден и страшно ме е яд, че ако съм направила някой друг мускул, той не може да се види все още.
Сега, ще си призная... има и други обстоятелства около спорта. Както казах, опитвам се да се храня здравословно - отказах хляба и месото дето всъщност не е месо, тип каймяни работи, шунки и салами, обаче спрях цигарите преди 3 месеца и оттогава ме налегна вълчи апетит за сладко. Опитвам се да го туширам с плодове и фъстъчено масло и донякъде успявам.
Също, пийвам всяка вечер червено вино - 2 чаши, а сега като се стопли времето - бира (също толкова).

Опитвам се да кажа, че едва ли спазвам най-стриктната диета.

Моля ви изкажете мнение. Искам да стопя излишните сланини и нямам против да се подложа на тренировки колкото трябва,  но какво да направя в допълнение? Диета - каква?! Колани? Или просто да се въоръжа с повече търпение?

Мерси!
Калина

Не виждам как можеш да свалиш килограми като пиеш бира тя е страшно калорична, за перфекна фигура ти трябва перфектна диета, колкото и да блъскаш по тренажорите без да си изпипала диетата си няма да стане, накратко ето какво трябва да направиш според мен, яж качествени протеини от яйца-цели, извара, не-мазно месо, риба тя да е мазна, салати вътре слагай обилно нерафинирано масло и... тука идва трудното не повече от 20 грама въглехидрати на ден, така тялото ще превключи на мазнините като основен източник на енергия, продължавай с кардиото като имай предвид че интензивноста е далеч по - важна от продължителноста, т.е. гледай сърдечния ти ритъм да е висок и да се понапъваш.Това го прави 6 седмици ако се почустваш слаба и без сили в даден момент следващото ти ядене го хапни с доста въглехидрати, ако не го направиш тялото ти ще забави метаболизма и ще мине в отбранителен режим т.е. ще започне да пести всяка калория и няма да можеш да свалиш нищо.Опитай и после постни резултатите, успех.

08.05.07
11:53

Супер сте, благодаря ви за отговорите.

Ще разгледам, ще си съставя диета и ще постна за коментари.

Между другото, първия месец бягах всяка сутрин и накрая останах без сили - имах нужда от спешен кроасан или шоколад, за да се съвзема. Уж спортът давал тонус, си казвах.  Обаче явно не съм правила нещата като хората.

А да продължавам ли с 3-4 пъти кардио седмично или да го намаля? Сега правя и по две фитнес тренировки на седмица.
Мерси пак!
Калина

08.05.07
14:54

повече от 3 кардио и 2-3 силови тренировки седмично не ти трябват.останалото е правилна диета.

09.05.07
07:43

Alkorin, 20гр. въглехидрати на ден?!
Не препоръчвай с такава лекота кето режими защото те не са шега работа. Човек трябва да започне с по- умерени варианти на НВД.

20 Грама въглехидрат на ден отдавна не е НВД вече, повече на Кето-диета бие. Препоръчвам ти да се придържаш към 1грам въглехидрати на 1кг лично тегло, докато не свикнеш сама да усещаш на колко въглехидрати се движи добре диетата ти.

09.05.07
09:36

казано от buhtata на 09.05.07, 07:43:

Не препоръчвай с такава лекота кето режими защото те не са шега работа. Човек трябва да започне с по- умерени варианти на НВД.

Да 20 грама именно ако иска да усети мощния ефект на силното ограничаване на въглехидратите, толкова стигат целта е енергията да идва от мазнините дори ако не беше 1 факт аз бих казал и без въобще, обаче ако не се консумират въглехидрати се нарушават функциите на щитовидната жлеза и метаболизма се забавя, именно затова казах когото се почуства слаба да хапне богато на въглехидрати ядене да задвижи пак тези функции.

09.05.07
11:12

Ми те тези 20 гр. са  нищо.  Защо трябва момичето да си тества здравето с такъв  режим, а не пробва с едно стандартно НВД с около 1гр. въглехидрати и 2гр. белтъчини на кг. телесно тегло или с въртене на въглехидратите?
Все пак кетонните режими по никакъв начин не спадат към здравословното отслабване.

09.05.07
11:13

Оххххх... Пробвах с по 20 гр въглехидрати на ден в началото (даже към 30-40 в някои дни) и казвам ви, щях да умра! Толкова отпаднала се чувствах, особено веднага след тренировка, че не знам как оцелях.
Иначе в месото, зеленчуците и яйцата изобщо не се ограничавах - не съм броила калории, хапвах на корем, и то доста.

09.05.07
11:32

казано от Kalinche007 на 09.05.07, 11:13:

Оххххх... Пробвах с по 20 гр въглехидрати на ден в началото (даже към 30-40 в някои дни) и казвам ви, щях да умра! Толкова отпаднала се чувствах, особено веднага след тренировка, че не знам как оцелях.
Иначе в месото, зеленчуците и яйцата изобщо не се ограничавах - не съм броила калории, хапвах на корем, и то доста.

ама не става и без да си броиш калориите.трябва да си на отрицателен калориен баланс за да сваляш.
и май никъде не срещнах нещо за зареждащ ден ...

09.05.07
11:33

Абсолютно нормално. Адптацията към горене на мазнини трае 2-3 седмици.
Някъде преди 10 000 години (за тези, който вярват в теорията на еволюцията де, набожните знаят, че света е на някъде 8000 години) имало един ледников период. Този ледников пердио изключително допринисеъл за еволюцията на човека. Тогава предците ни са разполагали с много въглехидрати - две три замръзнали боровинки на седмица :) . Набивали са месо - еленчета, мамутчета и други гадинки, които са трепели и си са карали цял живот на кетоза. Въпреки липсата на глюкоза някак си са мислели и оцелели в екстремните условия. Освен това са открили изкуството (скалните рисунки, първите прешественици на музикалните интрументи), огъня им станал пръв приятел. Усъвършенствали са сечивата си и тн.
Кетозата не убива.
И даже не са имали щастието веднъж на всеки седем дена да срещнат по една кутия “Нестле Фитнес” и пакет ориз, че да се заредят.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 09.05.07 11:34.

Никой не твърди, че кетозата убива ;) Въпроса който се поставя е, дали тя е най-подходящия вариянт за хранене, при условияата на деншното ежедневие. Дали това хранене е достатъчно на организма при условия на далеч по-високо психическо и умствено натоварване на което сме подложени всеки ден, в сравнение на изразено физическото което е било в периода който ти описваш. И все пак аз вярвам, че универсален отговор няма, за всеки човек той ще е различен. От тази гледна точка, за мене лично кето-то не е добър вариянт.

Мнението беше редактирано от Христо Пиянков на 09.05.07 11:51.

09.05.07
21:41

казано от FRANKO1 на 09.05.07, 11:32:

ама не става и без да си броиш калориите.трябва да си на отрицателен калориен баланс за да сваляш.
и май никъде не срещнах нещо за зареждащ ден ...

... много така едно го подметна това за зареждащия ден...

Ми добре, аз ще попрочета още мааааааалко насам натам из сайта, каквото се е написало по темата за хранителните режими, и ме очаквайте да се включа пак след няколко месеца да си постна диетата дето ще си я съставя, за коментари.

:)
Калина

09.05.07
22:27

казано от buhtata на 09.05.07, 11:12:

Ми те тези 20 гр. са  нищо.  Защо трябва момичето да си тества здравето с такъв  режим, а не пробва с едно стандартно НВД с около 1гр. въглехидрати и 2гр. белтъчини на кг. телесно тегло или с въртене на въглехидратите?
Все пак кетонните режими по никакъв начин не спадат към здравословното отслабване.

И какво ще и навреди на здравето това, айде да се изказваме ако разбираме а не да ръсиме спамове ><

10.05.07
05:19

И какво ще и навреди на здравето това, айде да се изказваме ако разбираме а не да ръсиме спамове ><

Aми седни да четеш и сам ще си отговориш на този въпрос.

10.05.07
09:12

казано от emzo на 10.05.07, 05:19:

Aми седни да четеш и сам ще си отговориш на този въпрос.

Така ли “умнико” ?!? , ето ти отговора - няма да и навреди, въглехидратите се използват за енергия в случая са заместени от мазнините, етествено е като почнат да се намаляват телесните мазнини човек да не се чуства много добре ти какво очакваш да си пее и свирука ?!? Тялото губи телесна маса а то е настроено да оцелява т.е. да съхранява максимални резерви за всеки случай, много са ми интересни хората които очакват без всякакви усилия да постигат идеални резултати, но ако има и най - малката трудност отричат и зарязват всичко и продължават да търсят някакво вълшебно хапче, прехвърлят се на нови диети и режими със същия успех и накрая се отчайват.Ако нещата бяха толкова лесни и без усилия всички щяхме да сме манекени ама не сме, само упоритите ще успеят.

10.05.07
09:29

wise guy’s answer:
Ти колко опит имаш с НВД или кето ?
Кой те излъга, че непременно трябва да се чувстваш като парцал ?
Кето диетата е прекалено крайна, начина по който предлагаш тези 20гр въглехидрати ми казва достатъчно за опита ти.

Калинче - възраст, ръст и килограми ?

10.05.07
10:23

казано от emzo на 10.05.07, 09:29:

Аз съм на 27 години, 176 см, 60 кг, работя в офис, без движение през деня.

Kalinche007

10.05.07
15:18

казано от emzo на 10.05.07, 09:29:

wise guy’s answer:
Ти колко опит имаш с НВД или кето ?
Кой те излъга, че непременно трябва да се чувстваш като парцал ?
Кето диетата е прекалено крайна, начина по който предлагаш тези 20гр въглехидрати ми казва достатъчно за опита ти.

Това не е кето,  както съм написал когато почустваш слабост ядеш много въглехидрати, ако трябва да я определя е най - близо до метаболична диета, съмнявам се да си чувал, предимството на тая диета е че действаш според тялото си когато то ти даде сигнал тогава ядеш въглехидрати, а не просто автоматично да поемаш по 1г на телесно тегло въглехидрати, този хранителен режим действа на практика, но не се съмнявам че ти си от онея дето прочитат 2-3 статии за хранителни режими и смятат че знаят всичко и на всяко друго викат “е нема такова животно”, както и да е аз споделям информация за тези които искат да слушат, хората които са неуверени в знанията си като тебе като видят нещо ново веднага се хвърлят да го критикуват без да си направят труда да помислят върху логиката която стои зад него.

10.05.07
15:42

Напълно съм уверен в знанията си и съм пробвал всичко от кето до РБР.И мисля, че съм постигал целите си ;)

@Калинче
1700kal дневно ще приемаш
От тях:
Протеин - 144гр
Въглехидрати  1.5гр/кг - 90гр
Мазнини - 84гр

Кардиото - сутрин на гладно, след кардиото белтъчно хранене, 2часа след него - въглехидратно хранене.
Наблягаш на  комплексни въглехидрати с нисък ГИ - овес, пълн. макарони и др.
Забравяш за алкохол, газирано и т.н. Минералната вода става твой добър приятел ;)
Ако тренираш във фитнес може да оставиш част от въглехидратите да са 2 часа преди тренировка, ако не тренираш до 13.00-14.00 да си приключила с тях.
Мазнините да ти идват от - риба, ядки, зехтин, маслини и т.н.Не на маргарина и олиото.
Млечните продукти - спираш прясното и киселото мляко.Може малко сирене и кашквал, но малко.
Зеленчуците са задължителни във почти всяко ядене.
Прави зареждащи дни примерно всяка Неделя.В тях въглехидратите са ти 180-200гр.В този ден си позволи ако не издържаш нещо забранено, но не прекалявай.

На ядене по 30-35гр белтъчини, не повече т.к. няма да можеш да ги усвоиш.
Пръсни храната равномерно на 2-3 часа интервали.Не се притеснявай дори да ядеш и вечер - 21-22.00 часа.Извара с ленено олио е добър вариант за този час.

Това е от мен.Сега сядай и си изготвяй менюто ;)

10.05.07
16:11

казано от emzo на 10.05.07, 15:42:

Напълно съм уверен в знанията си и съм пробвал всичко от кето до РБР.И мисля, че съм постигал целите си ;) quote]

Естествено многознайко, както кажеш.

Успех на тези които почват какъвто и да е хранителен режим за отслабване, резултатите ще дойдат трябва само да сте добре информирани и мотивирани за да издържите.

FI

11.05.07
07:08

казано от Alkorin на 09.05.07, 09:36:

Да 20 грама именно ако иска да усети мощния ефект на силното ограничаване на въглехидратите, толкова стигат целта е енергията да идва от мазнините дори ако не беше 1 факт аз бих казал и без въобще, обаче ако не се консумират въглехидрати се нарушават функциите на щитовидната жлеза и метаболизма се забавя, именно затова казах когото се почуства слаба да хапне богато на въглехидрати ядене да задвижи пак тези функции.

Alkorin недей да даваш съвети, от които си нямаш и идея, а си прочел незнам си къде! 20 гр. въглехидрати са адски малко и при продължително изпълнение на това безумие може да се стигне до здравословни проблеми!

И още нещо, доста е дразнещо като влезнеш в някой форум да почнеш да се зъбиш на потребителите! >:(

11.05.07
07:43

казано от Alkorin на 08.05.07, 10:41:

Не виждам как можеш да свалиш килограми като пиеш бира тя е страшно калорична

Всъщност това е един от митовете.. 1 биричка е около 170ккал. ..

11.05.07
10:54

казано от fitday на 11.05.07, 07:08:

казано от Alkorin на 09.05.07, 09:36:

Alkorin недей да даваш съвети, от които си нямаш и идея, а си прочел незнам си къде! 20 гр. въглехидрати са адски малко и при продължително изпълнение на това безумие може да се стигне до здравословни проблеми!

И още нещо, доста е дразнещо като влезнеш в някой форум да почнеш да се зъбиш на потребителите! >:(

Вече казах каквото имах да казвам, този който има ум може да прецени недостатъците и предимствата на това което споделих и да извади полза.А и има ли смисъл да се разправам като на някой пазар с хора които си мислят че знаят всичко, дал съм съвет с цел да помогна който иска да се вслуша който не иска - не иска, но няма да си губя времето да убеждавам някои “умници” че има повече от един начин да хванеш рибата, и най - известния не е задължително най - добрия.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 11.05.07 11:35.

11.05.07
11:00

казано от Crazy_With_Razor на 11.05.07, 07:43:

казано от Alkorin на 08.05.07, 10:41:

Не виждам как можеш да свалиш килограми като пиеш бира тя е страшно калорична

Всъщност това е един от митовете.. 1 биричка е около 170ккал. ..

Ами калорична си е,  а и забавя метаболизма.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 11.05.07 11:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1