12.05.07
08:21
колебая се какво да си взема
искам релеф без да загубвам мускулна маса,мисля да го комбинирам и с л карнитин по време или след употребата на протеина/аминокиселините
колебанието ми идва от това че протеина се разграйда до аминокиселини
какво ще ме посъветвате?
12.05.07
10:02
Протеин разбира се. С тия 8 хапчета амино на ден си за никъде. Да не говорим колко по - скъпо излиза.
BCAA+протеин(в добри количества)=запазване на огромната част от мускулната маса при сваляне...
Преспокойно си ги лапай и двете. Ако нямаш пари и за двете - протеина ти е есенциалния, най-малкото защото в него има иаминокиселини и глутамин.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.05.07 12:40.
14.05.07
09:57
Аминокиселините са по добрия вариант , но излизат по скъпо ако трябва да се приемат в еквивалентен грамаж като протеина.
казано от Jorku на 12.05.07, 10:02:
Протеин разбира се. С тия 8 хапчета амино на ден си за никъде. Да не говорим колко по - скъпо излиза.
Зависи... Ако говорим принципно, с една доза протеин пак си за никъде.
Доколкото разбирам @buhalbot е на НВД. Ако съумее да си набави значителна част от протеина чрез хранителни продукти, тогава препоръчвам АК/BCAA.
Така че очевидно нещата тръгват от хранителния режим, а не от добавките. @buhalbot, направи си диетата и виж колко гр протеин не ти достигат. Примерно аз от хр продукти си докарвам ежедневно около 150гр протеин.
Аз самият съм привърженик на АК и от доста време карам само на тях.
30.05.07
14:40
http://www.bb-team.org/articles/1423