12.05.07
21:02
Напоследък имам следния проблем, който се оказва тенденция и започва сериозно да ме притеснява: от няколко тренировки насам усещам спад в силата и постиженията си, което се придружава с непрекъснати мускулни болки и чести крампи. Цикълът ми закъсня с 20-на дни; на диета съм, а за цял месец свалих 1 кило има-няма. Въпреки че не съм на НВД, забелязвам, че много често в главата ми се въртят ориз и картофи, въобще глад за въглехидрати; почнах да си позволявам повече плодове. Интересното е, че досега никога не съм имала каквато и да било мускулна треска, дори след като спрях л-карнитина, а сега пия и няма никакъв ефект. Спадът в силата ми е особено изразен (да не кажа съсредоточен) в задните части и краката. Никаква промяна не съм правила нито в тренировъчния, нито в хранителния си режим. Тренирам 2 пъти седмично, комплексно, по 45 мин. кардио и 45 мин. силова. Стажът ми е 7 месеца. Остават ми около 5 кг. до перфектната дефиниция, а аз излязох от форма без да знам защо и как да го компенсирам. :ohh: Какво става?!
Темата беше редактирана от Lumina на 12.05.07 21:08.
Почини една седмица, вдигни малко калориите през това време, после почни с 20% по - ниски тежести (без да пипаш повторенията естествено) и увеличавай с по 5% на тренировка.
П.П И ако 7 месеца си била на минус с калориите, мини на режим с подържащи такива за известно време.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.05.07 21:31.
Забравих да кажа, че последната седмица просто се наложи да си пропусна едната тренировка, от което естествено се получи пауза 1 седмица, имаше съвсем леко подобрение, но нищо особено. И мускулната треска упорито си стои! Аз такова нещо не съм виждала... :coolmad:
На диета съм от преди да почна да тренирам - сиреч повече от 7 месеца. А лятото си дойде и точно сега ли да свалям гарда, когато съм на крачка от целта?! >:-(
Според мене вече минаваш в границите на изтощението и затова се възстановяваш по-трудно. Тялото започва да пази последните си ресурси мазнина и снижава всичките процеси до минимум. Според мен си вземи някакъв витаминен комплекс и го пий редовно - поне ще ти помогне с възстановяването.
Според мене вече минаваш в границите на изтощението и затова се възстановяваш по-трудно. Тялото започва да пази последните си ресурси мазнина и снижава всичките процеси до минимум. Според мен си вземи някакъв витаминен комплекс и го пий редовно - поне ще ти помогне с възстановяването.
Витамини пия най-редовно, отделно рибено масло (вит. А и D) и ленено семе - всекидневно от поне 6 месеца. Ужас... 8-/
Интересно защо никой/я друг/а не се оплаква от същото, аз ли съм най-кекавата тук, що ли? Налага ми се доста да си ревизирам виждането за собствената “здравина” - аз съм свикнала цял живот да се възприемам като яко говедо, което деяни на всичко... :-/
Мнението беше редактирано от Lumina на 13.05.07 11:09.
Това се получава когато тренировките са тежки а възтановяването не е пълно, увеличи храната или намали интензивноста и продължителноста на тренировките, аз ти препоръчвам първото, но ти си знаеш.
Колкото по-малко остава за чистене, толкова по-трудно се чисти, аз миналата година за 3 седмици НВД свалих 2кг, а тази година за 7 седмици 1.5кг. Остава ми още съвсем малко до желаното ниво, но май ме гони някаква пролетна умора и може да направя една малка почивка. Само да знаеш, ако направиш почивка или излизаш от диетата да внимаваш с въглехидратите, защото в началото всичко се лепи. Трябва плавно увеличаване на въглехидратите до нормалното ниво за около 1-2 седмици.
Само да знаеш, ако направиш почивка или излизаш от диетата да внимаваш с въглехидратите, защото в началото всичко се лепи. Трябва плавно увеличаване на въглехидратите до нормалното ниво за около 1-2 седмици.
Аз не съм на НВД - ям доста въглехидрати и защото искам да имам възможно най-малко разлики между двата режима - диетичния и нормалния. Разликата е само в калориите.
Подобни проблеми и аз имах.Преди месец минах на НВД и свалих едва 2 кила.Като видях че няма да стане спрях диетата и за 2 седмици свалих 5 кила.Тая мойта диета я правя за Н-ти път и може би съм свикнал.Силата не ми е паднала,ама при тебе наистина може да е от изтощение.Почини малко и почни пак.И редувй 2 седмици много ниски въглехидрати и 2седмици си яж какво искаш.Това е добър варианат според мене.Просто понякога трябва да се експериментира
Още един глас за почивка и освен това ако си вземеш креатин няма да е никак зле.
Още един глас за почивка и освен това ако си вземеш креатин няма да е никак зле.
За какво е креатинът?
14.05.07
19:33
Подобно преди 3 седмици, щях да почина на тренировка. За мен лично това беше знак да мина за известно време на поддържащ режим. Така че гласувам с две ръце за качване на калориите. В други постове си споменавала, че обръщаш специално внимание на долната половина от тялото, и сега усещаш спад на силата най-вече там. Претрениране? И малко споделен личен опит, след 1-2 седмици извън залата се връщам с доста повече сила. Да се брои и моят глас за паузата. :-)